Abus GameChanger

160.00

Add to compare
7
Expert ScoreRead review
 • Ventilatiegaten: 11
 • Keurmerk: –
 • Vizier: Nee
 • Speed Pedelec: Nee
Category:

Ben je op zoek naar een innovatieve helm om je beste prestaties neer te zetten op de racefiets? Deze helm is mogelijk een optie in het hogere segment van de markt voor helmen.

De Abus GameChanger

De Abus GameChanger schept hoge verwachtingen door de stellige naam. Of het bedrijf de verwachtingen ook waar kan maken met deze helm zal blijken. De prijsstelling is aan de hoge kant, en het design is wel degelijk anders dan de meeste andere helmen. Zelf noemt Abus dit een zogenaamde Aero-helm, wat betekent dat er in het design rekening gehouden is met een minimalisering van het luchtweerstand om zo sneller te kunnen fietsen.

Ons oordeel

Wij hebben ons oordeel opgebouwd in drie onderdelen: veiligheid, comfort en het design.
Voor een helm is veiligheid in onze test de belangrijkste factor.

Veiligheid

6.2/10 –
ABUS was al langer bekend onder fietsers vanwege de hoogwaardige fietssloten die het bedrijf maakt. Het bedrijf maakt sinds een aantal jaar nu ook helmen, het belangrijkste product in fietsveiligheid. Daarnaast is het merk al langer bekend als producent van huis- en objectbeveiliging.

Dit exacte model wordt in het professionele wielerpeloton gebruikt door de Movistar ploeg. De helm zal dus ongetwijfeld veilig zijn, maar beschikt niet over een veiligheidscertificaat. Het beschikt wel over Abus’ beproefde Multi Shell in Mold-systeem voor veilige stootdemping. Omdat deze helm zich specifiek richt op gebruik in een wedstrijd omgeving waarin snelheid en aerodynamica op de eerste plaats staan, zijn er concessies gedaan in het ontwerp. Hierdoor heeft de helm geen EU-veiligheidscertificaten verkregen. Ook ontbreekt het de helm aan reflectoren.

Comfort

7.8/10 – De GameChanger beschikt over 11 ventilatiegaten. Dit is relatief weinig, de kans bestaat dat je je oververhit kan voelen in intensieve situaties in wedstrijd- en training verband. De pasvorm van de helm is aan te passen met een simpele verstelknop. De riempjes aan de zijkanten van de helm zijn zo ontworpen dat ze de huid niet irriteren en niet in het rond fladderen.

De helm is ontworpen voor wielrennen en sportieve prestaties. De helm is erg licht, namelijk 260 gram (in maat S). Daarmee is de helm één van de lichtere helmen uit onze test.

Abus helmen passen zoals geadverteerd, dus door het opmeten van de omtrek uw hoofd vanaf het voorhoofd tot en met het achterhoofd zal u de goede maat te weten komen. Er zijn drie maten beschikbaar: Kies tot en met 55 centimeter voor S, tot en met 58 centimeter voor M, en daarboven voor L.

Design

7.0/10 – De helm is licht en gericht op sportief fietsen en wielrennen tijdens behoorlijke inspanning. De helm ziet er enigszins anders uit dan andere helmen. Door dat er iets minder ventilatiegaten in zitten, en dat deze soms goed weggewerkt zijn, lijkt het een hardshell helm te zijn. Er zijn in het design verder geen extra veiligheidsmaatregelen getroffen – het is een pure racehelm. De helm is beschikbaar in 3 maten en 20 (!) verschillende kleurstellingen.

Specificaties via abus.com:

 • 11 ventilatiegaten
 • aerodynamisch design
 • 260 gram (maat M)

Onze ervaring:

 • Veiligheid: 6.2/10
 • Comfort: 7.8/10
 • Design: 7.0/10

Scores via andere platforms:

 • bikeradar.com (4./5 uit 1 review)
 • road.cc (4/5 uit 72 reviews)

Ons eindoordeel

7.0/10 – In ons eindoordeel nemen we ook de prijs/kwaliteitverhouding mee. De Abus GameChanger schept hoge verwachtingen met zijn hoge prijs en naam. Je krijgt hiervoor een erg goed product, als je op zoek bent naar een lichte helm om in wedstrijdverband mee te fietsen en beste prestaties neer te zetten. Je moet dan wel op de koop toe nemen dat er qua veiligheid concessies zijn gedaan in het ontwerp. Het ontbreekt aan gangbare specificaties als reflectoren of een veiligheidskeurmerk. Als aerodynamica je belangrijkste eis is, overweeg deze helm. Vind je veiligheid, comfort of design belangrijker, dan zijn er waarschijnlijk betere opties voor je budget.

7
Veiligheid
6.2
Comfort
7.8
Design
7.0
+ Positives:
 • Wordt gebruikt door profwielrenners
 • Aerodynamisch
- Negatives:
 • Erg prijzig
 • Niet de veiligste helm

Specification: Abus GameChanger

Gewicht

0.26

Omtrek(cm)

51

Ventilatiegaten

11

Verstelbaar

Ja

Reflectoren

Nee

Vizier

Nee

Wasbare voering

Nee

Kinband

Ja

User Reviews

0.0 out of 5
0
0
0
0
0
Write a review

There are no reviews yet.

Be the first to review “Abus GameChanger”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
 • Total (0)
Compare
0