Abus Hyban

€52,95

Best deal at: amazon.nlamazon.nl
Naar de laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Abus Hyban - €52,95

Ben je op zoek naar een helm voor stadsritten en woon-werkverkeer? Deze helm is ontworpen voor deze eisen.

De Abus Hyban

De Abus Hyban is een echte stadshelm. Het ontwerp oogt praktisch, stijlvol en functioneel. De helm is relatief zwaar, en is daarmee niet gericht op sportieve prestaties maar echt op het rijden in de stad en naar het werk.

Ons oordeel

Wij hebben ons oordeel opgebouwd in drie onderdelen: veiligheid, comfort en het design.
Voor een helm is veiligheid in onze test de belangrijkste factor.

Veiligheid

9.0/10 – ABUS was al langer bekend onder fietsers vanwege de hoogwaardige fietssloten die het bedrijf maakt. Het bedrijf maakt sinds een aantal jaar nu ook helmen, het belangrijkste product in fietsveiligheid. Daarnaast is het merk al langer bekend als producent van huis- en objectbeveiliging. De kans bestaat dat je ABUS al eens hebt zien staan op bijvoorbeeld huissleutels en deurcilinders.

Omdat deze helm geschikt is voor het rijden met een e-bike of speed pedelec is deze qua veiligheid getest middels de NTA-8776 certificering. Dit is één van de meest strenge certificaten binnen de beoordeling van de veiligheid van helmen omdat deze voor speed pedelecs is ontworpen. Helmen moeten in vergelijking met reguliere stads- en toerfietsen een groter gedeelte van het hoofd kunnen beschermen en meer impact van een val op hoge snelheid kunnen verdragen.

Deze helm beschikt over de certificering, en is dus een veilige keuze. Het is een hard-shell helm, hetgeen wil zeggen dat het de penetratie van harde puntige voorwerpen kan tegenhouden. Daarnaast beschikt de helm over een ingebouwde LED-lamp aan de achterkant, wat de zichtbaarheid verhoogd.

Comfort

8.2/10 – De Abus Hyban is een helm is specifiek gericht het fietsen in de stad, comfort is daarom erg belangrijk. De helm beschikt over een aantal ventilatiegaten waardoor je hoofd koel zal blijven tijdens ritten. Een regenhoes is apart verkrijgbaar. De pads in de helm zijn uitwasbaar en de straps zijn van comfortabel zacht materiaal gemaakt. De helm weegt 400 gram (in maat M). Het is bijzonder dat een hardshell helm over een horizontaal verstelsysteem beschikt.

ABUS helmen passen zoals geadverteerd, dus door het opmeten van de omtrek uw hoofd vanaf het voorhoofd tot en met het achterhoofd zal u de goede maat te weten komen: kies tot en met 56 centimeter voor M en daarboven voor L.

Design

6.8/10 – De helm ziet er simpel en stijlvol uit. Het beschikt over een afneembaar plastic vizier aan de voorkant. Deze lijkt puur voor de stijl te zijn, het is te klein om echt zonlicht regen tegen te houden. Aan de zijkant bevinden zich reflectoren waardoor de helm altijd goed zichtbaar is.
Verder beschikt deze helm verder over alle eigenschappen die je van een moderne stadshelm mag verwachten: bijvoorbeeld het Zoom Evo Easy systeem om de helm goed passend te maken en een goede en comfortabele sluiting rond de kin te geven.

De helm is beschikbaar in meer dan tien verschillende kleurstellingen en in twee maten: M en L.

Specificaties via abus.com:

 • Hard shell technology
 • NTA 8776 certificering
 • 400 gram (maat M)

Onze ervaring:

 • Veiligheid: 9.0/10
 • Comfort: 8.2/10
 • Design: 6.8/10

Ons eindoordeel

8.0/10 – In ons eindoordeel nemen we ook de prijs/kwaliteitverhouding mee. De ABUS Hyban vrij betaalbare helm. Je krijgt hiervoor een erg goed product. De helm komt vooral op het gebied van veiligheid en comfort erg goed uit de test: de helm voldoet aan een specifiek voor speed pedelecs ontworpen veiligheidscertificering en zorgt voor extra bescherming voor de belangrijke delen van je hoofd. Ook op het gebied van comfort scoort de helm goed: het beschikt over een horizontaal verstelsysteem en zachte riempjes voor een prettige pasvorm.

8 Total Score

Veiligheid
9.0
Comfort
8.2
Design
6.8
PROS
 • Betaalbaar
 • NTA 8776 certificering
 • Comfortabel
CONS
 • Zwaar
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
 • Total (0)
Compare
0