Abus In-vizz Ascent

€119,99 €159,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar de laagste prijs

Ben je op zoek naar een sportieve helm die ook inzetbaar is bij stadsritten en woon-werkverkeer? Deze helm voldoet mogelijk aan je eisen.

De Abus In-vizz Ascent

De Abus In-zz Ascent is een sportieve helm gericht op rijders die prestaties willen neerzetten, maar ook urban fietsers en in het woon-werkverkeer zou deze helm niet misstaan. De helm ziet er door het ingebouwd vizier markant uit en is hierdoor één van de meest in het oog springende modellen van de Duitse fabrikant.

Ons oordeel

Wij hebben ons oordeel opgebouwd in drie onderdelen: veiligheid, comfort en het design.
Voor een helm is veiligheid in onze test de belangrijkste factor.

Veiligheid

9.1/10 – ABUS was al langer bekend onder fietsers vanwege de hoogwaardige fietssloten die het bedrijf maakt. Het bedrijf maakt sinds een aantal jaar nu ook helmen, het belangrijkste product in fietsveiligheid. Daarnaast is het merk al langer bekend als producent van huis- en objectbeveiliging. De kans bestaat dat je ABUS al eens hebt zien staan op bijvoorbeeld huissleutels en deurcilinders.

Ondanks dat deze helm inzetbaar is voor veel verschillende manieren van fietsen, houden we voor de beoordeling van de veiligheid van deze helm de NTA-8776 certificering aan. Dit is één van de meest strenge certificaten binnen de beoordeling van de veiligheid van helmen omdat deze voor speed pedelecs is ontworpen. Helmen moeten in vergelijking met reguliere stads- en toerfietsen een groter gedeelte van het hoofd kunnen beschermen en meer impact van een val op hoge snelheid kunnen verdragen.

Deze helm beschikt over de certificering, en daarmee is het één van de weinige helmen gericht op sportief fietsen dat over dit certificaat beschikt.

Comfort

8.2/10 – De In-vizz Ascent is een helm is specifiek gericht op sportief fietsen, voor wedstrijden en toerritten. Daarnaast is de helm ook goed te gebruiken voor stadsritten en woon-werkverkeer. Omdat de helm zich richt op sportieve prestaties heeft de helm een groot aantal van 25 ventilatiegaten. Er vanuit gaande dat je je matig tot redelijk zult inspannen komen deze ventilatiegaten goed van pas. Een regenhoes is apart verkrijgbaar. De pads in de helm zijn uitwasbaar en de straps zijn van comfortabel zacht materiaal gemaakt. De helm weegt 350 gram (in maat L).

ABUS helmen passen zoals geadverteerd, dus door het opmeten van de omtrek uw hoofd vanaf het voorhoofd tot en met het achterhoofd zal u de goede maat te weten komen: kies tot en met 58 centimeter voor M en daarboven voor L. Door het aanwezige verstelsysteem kunt u ook tijdens de rit nog de pasvorm aanpassen.

Design

7.5/10 – In deze helm zit een in- en uitschuifbaar vizier verwerkt dat beschermt tegen wind, insecten, kou en andere ongemakkelijkheden. Het vizier biedt ruimte genoeg voor brildragers. Aan de zijkant bevinden zich grote reflectoren waardoor de helm van alle kanten in het verkeer en in slecht weer goed zichtbaar is.

Verder beschikt deze helm verder over alle eigenschappen die je van een moderne sportieve helm mag verwachten: het beproefde Zoom Evo Adult systeem om de helm goed passend te maken en een goede en comfortabele sluiting rond de kin.

De helm is beschikbaar in drie verschillende kleurstellingen: zwart, wit/blauw, geel/zwart en zwart/rood en twee maten: M en L.

Specificaties via abus.com:

 • Variabel verstelbaar vizier
 • NTA 8776 certificering
 • 350 gram (maat L)

Onze ervaring:

 • Veiligheid: 9.1/10
 • Comfort: 8.2/10
 • Design: 7.5/10

Scores via andere platforms:

 • bol.com (4.5/5 uit 8 reviews)
 • consumentenbond (3.8/5 uit 38 reviews)

Ons eindoordeel

8.3/10 –
In ons eindoordeel nemen we ook de prijs/kwaliteitverhouding mee. De ABUS In-vizz Ascent is een redelijk prijzige helm. Je krijgt hiervoor een erg goed product. De helm komt vooral op het gebied van veiligheid erg goed uit de test: de helm voldoet aan een specifiek voor speed pedelecs ontworpen veiligheidscertificering en zorgt voor extra bescherming voor de belangrijke delen van je hoofd. Ook op het gebied van design en comfort scoort de helm goed: de helm is relatief licht, en door de aanwezigheid van het uitschuifbaar vizier zijn je ogen altijd beschermd tegen de elementen.

8.3 Total Score

Veiligheid
9.1
Comfort
8.2
Design
7.5
PROS
 • Lichtgewicht/sportief
 • NTA 8776 certificering
 • Geschikt voor e-bike& speed pedelec
CONS
 • Regenhoes noodzakelijk bij nat weer
 • Prijzig
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
 • Total (0)
Compare
0