Abus Ionus 8900

€29,74 €39,99

Best deal at: bol.combol.com
Naar de laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Abus Ionus 8900 Kettingslot - ART2 - 85 cm - Zwart - €29,74
Price history
×
Price history for Abus Ionus 8900 Kettingslot - ART2 - 85 cm - Zwart
Latest updates:
  • €29,74 - 12 oktober 2021
  • €30,99 - 4 oktober 2021
  • €29,74 - 27 september 2021
Since: 27 september 2021
  • Highest Price: €30,99 - 4 oktober 2021
  • Lowest Price: €29,74 - 27 september 2021

Zoek je naar een slot dat geschikt is als eerste slot om een e-bike of fiets te beveiligen? Als je een voorkeur hebt voor een kettingslot is het lezen van deze review wellicht de moeite waard. Dit slot komt van de Duitse fabrikant Abus, die we vaker in onze tests terugzien. Hieronder lees je verder over onze bevindingen met dit slot.

Het Abus Ionus 8900 kettingslot

Zoals gezegd is Abus geen onbekende in onze tests. Het merk maakt producten die meestal goed of bovengemiddeld uit de test komen, dus we zijn weer benieuwd.
Het is niet het goedkoopste slot op de markt, dus ook dat wekt wat verwachtingen.
Dit model is verkrijgbaar in twee verschillende lengtes, maar voor deze test hebben we de 110 centimeter versie gebruikt.

Ons oordeel

Voor de beoordeling van fietssloten gebruiken we een aantal oordelen om samen tot een oordeel en een score te komen. Voor fietssloten testen we de veiligheid en het design van de producten die we testen. De veiligheid weegt in onze test wat zwaarder, omdat dat nu eenmaal het belangrijkste aspect van een fietsslot is. In al onze scores verwerken we de prijs/kwaliteitverhouding.

Veiligheid

8.6/10 – Dit slot is puur gemaakt met maar één uitgangspunt: veiligheid en diefstalpreventie. Wat als eerste opvalt is dat het slot enorm zwaar is. De 110 centimeter versie van dit product weegt meer dan 2,5 kilo en is daarmee het zwaarste slot in onze test. Dit komt natuurlijk de veiligheid van dit slot ten goede, maar niet de draagbaarheid.
Zo’n groot en zwaar slot zal dieven afschrikken, en als we naar de kwaliteit van het product kijken is ook ART het hier mee eens: het slot krijgt twee sterren in de certificering, iets wat goed uit kan komen bij bijvoorbeeld de afwikkeling van een verzekeringszaak.

Design

7.0/10 – Bij het beoordelen van het design moeten we natuurlijk wel het doel waarmee dit model gemaakt is in acht nemen. Dit slot is ontworpen om zo veilig mogelijk te kunnen zijn, en het ontwerp slaagt hier in. Het slot is verkrijgbaar in zowel een zwarte als rode kleurstelling.
De sluiting van dit slot biedt wat meer veiligheid door het ontwerp (nergens is een van het insteekslot te zien). De draagbaarheid van dit slot blijft echter wel een issue, daar gaan een paar punten verloren in onze test.

Specificaties via abus.com:

  • Gewicht: 2545 gram
  • 90 of 110 centimeter

Onze ervaring:

  • Veiligheid: 8.6/10
  • Design: 7.0/10

Scores via andere platforms:

  • bol.com (4.3/5 uit 14 reviews)

Ons eindoordeel

7.0/10 – In ons eindoordeel nemen we ook de prijs/kwaliteitverhouding mee. De Abus Ionus 8900 is een gemiddeld hoog geprijsd slot in onze test. Het is een erg veilig slot, dat dan ook over een ART keurmerk beschikt, met 2 sterren. Voor je eerste fiets, e-bike of zelfs scooter is dit een prima keuze. Je moet dan echter wel de afweging maken of het je waard is de 2.5 kilo die het slot weegt tijdens het rijden bij je te dragen.

7.8 Total Score

Veiligheid
8.6
Design
7.0
PROS
  • Erg veilig
  • Zware kwaliteit
CONS
  • Heel erg zwaar voor een fietsslot
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0