Abus Pedelec 2.0 ACE

169.95

Add to compare
7.8
Expert ScoreRead review
 • Ventilatiegaten: 13
 • Keurmerk: NTA 8776
 • Vizier: Ja
 • Speed Pedelec: Ja
Category:

Ben je op zoek naar een echte stadshelm met stijl en functionaliteit? Deze helm biedt op veel verschillende manieren bescherming en comfort.

De Abus Pedelec 2.0 ACE

De Pedelec 2.0 ACE is een moderne helm die in eerste instantie op een motorfietshelm lijkt. Door verschillende technische snufjes zorgt de helm voor veiligheid in de grote stad. De helm is wat zwaarder dan gemiddeld, en dat komt het comfort ten goede. Deze helm lijkt een innovatief product, iets waar het merk ABUS bekend om staat.

Ons oordeel

Wij hebben ons oordeel opgebouwd in drie onderdelen: veiligheid, comfort en het design.
Voor een helm is veiligheid in onze test de belangrijkste factor.

Veiligheid

9.1/10 – ABUS was al langer bekend onder fietsers vanwege de hoogwaardige fietssloten die het bedrijf maakt. Het bedrijf maakt sinds een aantal jaar nu ook helmen, het belangrijkste product in fietsveiligheid.

De veiligheid van deze helm wordt in de Europese Unie getest volgens de NTA-8776 certificering. Deze certificering is specifiek voor speed pedelecs ontworpen. Helmen moeten in vergelijking met reguliere stads- en toerfietsen een groter gedeelte van het hoofd kunnen beschermen en meer impact van een val op hoge snelheid kunnen verdragen.

Deze helm beschikt over de certificering, en geeft door het design extra bescherming aan zowel de slaap- als het nekgedeelte van de drager. Daarnaast zitten er in het ontwerp van deze helm een aantal andere maatregelen om de veiligheid te verhogen, zoals sterk stralende reflectoren en een krachtig LED achterlicht. Ook beschikt deze helm over oor afneembare oorschelpen die voor nog meer bescherming zorgen.

Comfort

7.9/10 – De Pedelec 2.0 Ace is een helm is gericht op het fietsen in het drukke stadsverkeer. Ondanks dat de helm bijna geheel dicht is en dus veel bescherming biedt, zijn er toch genoeg ventilatiegaten in verwerkt om verkoeling te kunnen bieden. Het gewicht van deze helm is relatief hoog, namelijk 430 gram in maat L.

ABUS helmen passen zoals geadverteerd, dus door het opmeten van de omtrek uw hoofd vanaf het voorhoofd tot en met het achterhoofd zal u de goede maat te weten komen: kies tot en met 56 centimeter voor M en daarboven voor L.

Design

6.5/10 – Deze helm beschikt over alle moderne standaarden en er zit een LED-achterlicht in verwerkt. Dit maakt je, samen met de voldoende aanwezige en zichtbare reflectoren, goed zichtbaar in het stadsverkeer en in slecht weer.

Ook heeft deze helm afneembare pads op de oren. Deze zorgen zowel voor extra warmte als bescherming. Zo is de helm zowel in de zomer als in de winter te gebruiken.
Verder beschikt deze helm verder over alle eigenschappen die je van een stadshelm zou verwachten. Bijvoorbeeld het Zoom Ace Urban systeem om de helm goed passend te maken, en een geïntegreerd vliegennet om beestjes buiten te houden.
Het uitschuifbaar doorzichtig vizier kan de ogen vrij houden van kou, wind en vliegjes.
De helm is beschikbaar in vier verschillende kleurstellingen: zwart, blauw, zilver en geel en in twee maten: M en L.

Specificaties via abus.com:

 • LED achterlicht met 180 graden zichtbaarheid
 • NTA 8776 certificering
 • 430 gram (maat L)

Onze ervaring:

 • Veiligheid: 9.1/10
 • Comfort: 7.9/10
 • Design: 6.5/10

Scores via andere platforms:

 • bike-components.de(5/5 uit 1 review)
 • consumentenbond (4.5/5 uit 2 reviews)

Ons eindoordeel

7.8/10 – In ons eindoordeel nemen we ook de prijs/kwaliteitverhouding mee. De ABUS Pedelec 2.0 Ace is een erg prijzige helm. Je krijgt hiervoor ook een erg goed product. De helm komt vooral op het gebied van veiligheid erg goed uit de test: de helm voldoet aan een specifiek voor speed pedelecs ontworpen veiligheidscertificering en zorgt voor extra bescherming voor de belangrijke delen van je hoofd. Daarnaast zijn er een aantal extra maatregelen getroffen om de veiligheid en het comfort te verhogen en de afneembare oorpads beschermen het slaapgedeelte van je hoofd bij een mogelijke val.

7.8
Veiligheid
9.1
Comfort
7.9
Design
6.5
+ Positives:
 • Afneembare oorpads
 • NTA 8776 certificering
 • Uitschuifbaar vizier
- Negatives:
 • Zwaar
 • Erg prijzig

Specification: Abus Pedelec 2.0 ACE

Gewicht

0.43

Omtrek(cm)

56

Ventilatiegaten

13

Verstelbaar

Ja

Reflectoren

Ja

Vizier

Ja

Wasbare voering

Nee

Kinband

Ja

User Reviews

0.0 out of 5
0
0
0
0
0
Write a review

There are no reviews yet.

Be the first to review “Abus Pedelec 2.0 ACE”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abus Pedelec 2.0 ACE

169.95

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
 • Total (0)
Compare
0