ABUS Pedelec+

€89,95 €119,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar de laagste prijs

Ben je op zoek naar een allround urban fietshelm die aan alle moderne standaarden voldoet? In dat geval is deze helm het overwegen waard.

De Pedelec+

De Pedelec+ is een helm die aan alle moderne standaarden voldoet. Het is een all-rounder: je kunt de helm in de stad gebruiken, maar zelfs op een sportievere tocht zou deze helm door zijn lage gewicht niet misstaan. De helm ziet er clean en sportief uit, zonder echte technische tekortkomingen. Eigenlijk wat je van een Duits merk als ABUS mag verwachten: functionele degelijkheid.

Ons oordeel

Wij hebben ons oordeel opgebouwd in drie onderdelen: veiligheid, comfort en het design.
Voor een helm is veiligheid in onze test de belangrijkste factor.

Veiligheid

9/10 – ABUS was al langer bekend onder fietsers vanwege de hoogwaardige fietssloten die het bedrijf maakt. Het bedrijf maakt sinds een aantal jaar nu ook helmen, het belangrijkste product in fietsveiligheid. Sinds 2017 is het in Nederland verplicht om een helm te dragen als je gebruikt maakt van een speed pedelec – zeer begrijpelijk vanwege de relatief hoge snelheid die de fiets haalt.

De veiligheid van deze helm wordt in de Europese Unie getest volgens de NTA-8776 certificering. Deze certificering is specifiek voor speed pedelecs ontworpen. Helmen moeten in vergelijking met reguliere stads- en toerfietsen een groter gedeelte van het hoofd kunnen beschermen en meer impact van een val op hoge snelheid kunnen verdragen.

Deze helm beschikt over de certificering, en geeft door het design extra bescherming aan zowel de slaap- als het nekgedeelte van de drager.

Comfort

8/10 – De Pedelec+ is een helm is specifiek gericht op fietsen in het stadsverkeer en is naast de speed pedelec ook goed te gebruiken voor woon-werkverkeer en stadsritten. Ondanks dat je je tijdens deze ritten waarschijnlijk niet al te veel zult inspannen, heeft de helm toch een behoorlijk aantal ventilatiegaten. Met wat wind in je haar vergeet je al snel dat je een helm op hebt, zeker ook vanwege het relatief lage gewicht van 360 gram (in maat M).

ABUS helmen passen zoals geadverteerd, dus door het opmeten van de omtrek uw hoofd vanaf het voorhoofd tot en met het achterhoofd zal u de goede maat te weten komen: kies tot en met 56 centimeter voor M en daarboven voor L.

Design

7/10 – Zoals de enigszins futuristische naam doet vermoeden is deze helm een technisch hoogstandje: er zit een LED-achterlicht in verwerkt. Dit maakt je, samen met de voldoende aanwezige en zichtbare reflectoren, goed zichtbaar in het stadsverkeer en in slecht weer.
Ook heeft deze helm heeft een geheim vakje dat zich bevindt achterop de helm. Als je dit vakje opent vind je een waterdichte regenhoes die je gemakkelijk over de helm heen trekt. Zo heb je zowel de voordelen van goede ventilatie bij goed en warm weer als de bescherming tegen de regen bij slecht weer.

Verder beschikt deze helm verder over alle eigenschappen die je van een moderne urban helm zou verwachten: het beproefde Zoom Evo systeem om de helm goed passend te maken, een goede magnetische en comfortabele sluiting rond de kin en door het ontwerp een goede bescherming van de nek.

De helm is beschikbaar in drie verschillende kleurstellingen: zwart, wit en blauw/groen en in twee maten: M en L.

Specificaties via abus.com:

 • 360 gram (maat M)
 • NTA 8776 certificering
 • Extra bescherming slaap- en nekgedeelte

Onze ervaring:

 • Veiligheid: 9/10
 • Comfort: 8/10
 • Design: 7/10

Scores via andere platforms:

 • bol.com (4.5/5 uit 44 reviews)
 • consumentenbond (5/5 uit 1 review)

Ons eindoordeel

8.0/10 –
In ons eindoordeel nemen we ook de prijs/kwaliteitverhouding mee. De ABUS Pedelec+ is een gemiddeld geprijsde helm. Voor een prijs van net iets boven de 100 euro krijg je een erg goed product. De helm komt vooral op het gebied van veiligheid erg goed uit de test: de helm voldoet aan een specifiek voor speed pedelecs ontworpen veiligheidscertificering en zorgt voor extra bescherming voor de belangrijke delen van je hoofd. Ook op het gebied van design en comfort scoort de helm goed: de helm is relatief licht, en door verschillende verschillende technische hoogstandjes, zoals een geïntegreerd LED-licht en een regenhoes, is de helm in alle weertypen en omstandigheden te gebruiken. Met deze helm kun je gerust de weg op.

8 Total Score

Veiligheid
9.0
Comfort
8.0
Design
7.0
PROS
 • Veiligheid: NTA-8776 keurmerk
 • All-round inzetbaar
 • Lichtgewicht
 • Prijs/kwaliteit
CONS
 • Design voor sommige wellicht saai
 • Duur
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
 • Total (0)
Compare
0