Abus Youn-I Ace

€60,95 €79,49

Best deal at: bol.combol.com
Naar de laagste prijs

Ben je op zoek naar een helm voor stadsritten en woon-werkverkeer, die ook inzetbaar is bij wat sportievere inspanningen? Deze helm voldoet mogelijk aan je eisen.

De Abus Youn-I Ace

De Abus Youn-I Ace is een helm die in eerste instantie gericht is op stadsritten en woon-werkverkeer. Daarnaast kan de helm vanwege het ontwerp ook ingezet worden voor sportievere tochten.

Ons oordeel

Wij hebben ons oordeel opgebouwd in drie onderdelen: veiligheid, comfort en het design.
Voor een helm is veiligheid in onze test de belangrijkste factor.

Veiligheid

7.7/10 – Abus was al langer bekend onder fietsers vanwege de hoogwaardige fietssloten die het bedrijf maakt. Het bedrijf maakt sinds een aantal jaar nu ook helmen, het belangrijkste product in fietsveiligheid. Daarnaast is het merk al langer bekend als producent van huis- en objectbeveiliging. De kans bestaat dat je ABUS al eens hebt zien staan op bijvoorbeeld huissleutels en deurcilinders.

De helm beschikt niet over een veiligheidscertificaat van de Europese Unie. Wel zijn er een paar veiligheidsmaatregelen getroffen om extra veiligheid toe te voegen aan het model. Aan de achterkant bevindt zich een LED lamp, en het ontwerp biedt extra bescherming tegen impact voor het achterhoofd en de nek.

Comfort

6.6/10 – De Abus Youn-I Ace is een helm is specifiek gericht op fietsen in de stad en woon-werkverkeer. Daarnaast is de helm ook goed te gebruiken wat sportievere ritten. De helm beschikt over 17 ventilatiegaten, wat tijdens fietsritten zonder al te veel inspanning meer dan genoeg zou moeten zijn om je hoofd koel te houden. De helm beschikt over een insectennet aan de voorkant van de helm, om insecten en beestjes buiten. De helm weegt 300 gram (in maat L).

ABUS helmen passen zoals geadverteerd, dus door het opmeten van de omtrek uw hoofd vanaf het voorhoofd tot en met het achterhoofd zal u de goede maat te weten komen: kies tot en met 57 centimeter voor M en daarboven voor L. Door het aanwezige verstelsysteem kunt u ook tijdens de rit nog de pasvorm aanpassen.

Design

6.0/10 – Op deze helm bevindt zich een afneembaar vizier. In het ontwerp is rekening gehouden met extra bescherming voor de nek en slaap. Ook beschikt de helm over het Zoom Evo sluitingsysteem. Aan de zijkant bevinden zich reflectoren waardoor de helm van alle kanten in het verkeer en in slecht weer goed zichtbaar is.
De helm is beschikbaar in een aantal verschillende kleurstellingen en twee maten: M en L.

Specificaties via abus.com:

 • Afneembaar vizier
 • 17 ventilatiegaten
 • 300 gram (maat L)

Onze ervaring:

 • Veiligheid: 7.7/10
 • Comfort: 6.0/10
 • Design: 6.0/10

Scores via andere platforms:

 • consumentenbond (5/5 uit 2 reviews)
 • bol.com (4.7/5 uit 6 reviews)

Ons eindoordeel

6.8/10 – In ons eindoordeel nemen we ook de prijs/kwaliteitverhouding mee. De Abus Youn-I Ace is een laag gemiddeld geprijsde helm. Je krijgt hiervoor een goed product. De helm komt vooral op het gebied van veiligheid goed uit de test: het zorgt voor extra bescherming voor de belangrijke delen van je (achter)hoofd. Op het gebied van comfort en design zijn er geen bijzonderheden te vermelden over deze helm: er wordt gebruik gemaakt van standaard padding en verstelsystemen.

6.6 Total Score

Veiligheid
7.7
Comfort
6.0
Design
6.0
PROS
 • Afneembaar vizier
 • Betaalbaar
 • LED licht
CONS
 • Geen veiligheidscertificaat
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
 • Total (0)
Compare
0