Agu Casual Base

€63,95

Best deal at: bol.combol.com
Naar de laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: AGU Korte Broek Casual Base - Heren - Maat S - Zwart - €63,95

Niet elke fietser vindt lycra een prettige stof. Deze kan soms wat strak, of drukkend op de spieren aanvoelen. Bij dit short is dit niet het geval, dit is meer een klassiek sport short met een zeem. Om een compleet beeld te geven van de beschikbare fietsshorts, hebben we ook dit model meegenomen in onze test.

De Agu Casual Base

Agu is een zeer bekend merk in het Nederlandse fietslandschap. Dit Nederlandse merk kleedt al jarenlang veel Nederlandse fietsers en is bij veel verschillende winkels verkrijgbaar. Naast voor wielrenners heeft Agu ook fietskleding voor de rijders van wat rustigere tochtjes en mountainbikers. Dit short is daar een voorbeeld van. Een short dat gewoon bij je dagelijkse outfit kan passen en ook geschikt is om mee te fietsen door het zeem.

Ons oordeel

In de beoordeling van fietsbroeken letten we op een aantal elementen. We kijken naar het comfort en het design. Samen komen we hiermee tot een score. In onze beoordelingen nemen we in alle gevallen de prijs/kwaliteitverhouding mee.

Design

6.5/10 – Dit short is een simpel ontwerp, zonder bretels, en zonder performance eigenschappen. Dat maakt het ongeschikt voor wielrennen. De strakke stof van lycra heeft niet alleen tot doel om de spieren te ondersteunen en aerodynamisch te zijn, maar houdt de pad (het zeem) op zijn plek, net zoals bretels dat doen. Deze twee elementen ontbreken in dit short. Er is dus wel een zeem, maar deze zal niet altijd op de goede plek zitten bij beweging en aanpassing van de zithouding op de fiets. Verder is het design simpel, maar doeltreffend.

Comfort

7.9/10 – Een short waarin je benen goed kunnen ademen, vrij kunnen bewegen zonder frictie, en dat je daarnaast de hele dag kan dragen is een zeer comfortabel short te noemen. Het is dan wel wellicht niet geschikt voor elk type fietser, wat het doet, doet het zeer goed. Diepe zakken zorgen er ook nog eens voor dat je wat extra’s mee kan nemen, dat niet uit je zal zal vallen. Een prima short voor warme lente- en zomerdagen.

Specificaties via agu.com:

  • Gewicht: 189 gram
  • Zomer short

Onze ervaring:

  • Design: 6.5/10
  • Comfort: 7.9/10

Ons eindoordeel

7.2/10 – Dit short is een klein beetje een buitenbeentje in onze test, maar het is een short dat goed goed waar het voor bedoeld is: een prettig short zijn om een hele dag te kunnen dragen tijdens fietstrips of vakanties, zonder te hoeven omkleden. Daarnaast zou je er ook nog mee kunnen gaan zwemmen, want het short droogt snel. We raden niet aan om met dit short te gaan wielrennen, maar een plek in onze test heeft dit short zeker verdient. Agu biedt al sinds jaar en dag kwaliteit, en dat doet het ook voor dit short. Een aanrader voor de vrije tijd.

7.2 Total Score

Design
6.5
Comfort
7.9
PROS
  • Prijs/kwaliteit
  • De hele dag draagbaar
CONS
  • Ongeschikt voor sportiever fietsen
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0