Agu Cropani

€49,95

Best deal at: bol.combol.com
Naar de laagste prijs

Ben je op zoek naar een instapmodel helm die geschikt voor zowel racefietsen als mountainbiken, en heb je een krap budget?

De Agu Cropani

De Agu Cropani is helm voor consumenten met een wat kleiner budget. De helm is basismodel, bedoeld voor wielrenners, mountainbikers en rijders van toertochten.

Ons oordeel

Wij hebben ons oordeel opgebouwd in drie onderdelen: veiligheid, comfort en het design.
Voor een helm is veiligheid in onze test de belangrijkste factor.

Veiligheid

8.0/10 – Agu is in ons land al langer bekend als het meest vooraanstaande Nederlandse fietskledingmerk, mede door de sponsoring van (voormalig) profteams Rabobank en Jumbo. Het merk staat als betrouwbaar en veilig bekend.

Voor een helm in deze prijsklasse is het bijzonder te noemen dat deze over een keurmerk van de Europese Unie beschikt.

Voor het testen van de veiligheid van deze helm is gebruik gemaakt van de EN1078 certificering. Dit certificaat wordt binnen de Europese Unie gebruikt om de veiligheid van fiets- en skate helmen te testen.
Deze helm beschikt over de certificering, en is daarom in deze test veilig bevonden. Dit komt met name door het in-mold systeem, dat de impact van een val moet verkleinen.

Comfort

7.0/10 – De helm is ontworpen voor wielrennen. De 15 ventilatiegaten zorgen voor verkoeling en door het Direct Dial systeem is de pasvorm van de helm gemakkelijk aan te passen. De helm is aan de achterkant vrijwel dicht. Dit zou mogelijk tot oververhitting van het achterhoofd kunnen leiden. De voering is niet wasbaar. De helm weegt 260 gram (in maat S/M).

Agu helmen passen zoals geadverteerd, dus door het opmeten van de omtrek uw hoofd vanaf het voorhoofd tot en met het achterhoofd zal u de goede maat te weten komen. Er zijn twee verschillende maten verkrijgbaar. Kies tot en met 58 centimeter voor S/M en hoger voor L/XL.

Design

6.5/10 – De helm is licht en gericht op sportief fietsen in de vrije tijd. De helm beschikt niet over reflectoren, waardoor je niet ten alle tijden goed zichtbaar bent. Het ontwerp is simpel, maar doeltreffend. Er zit een afneembaar vizier op de helm, wat je gezicht kan beschermen tegen matige regen of modder. De helm is alleen beschikbaar in de kleur zwart, en in twee maten: S/M en L/XL.

Onze ervaring:

 • Veiligheid: 8.0/10
 • Comfort: 7.0/10
 • Design: 6.5/10

Scores via andere platforms:

 • bol.com (4/5 uit 4 reviews)
 • futurumshop.nl (9/10 uit 2 reviews)

Ons eindoordeel

7.2/10 – In ons eindoordeel nemen we ook de prijs/kwaliteitverhouding mee. De Agu Cropani is één van de goedkoopste helmen in onze test. Je krijgt hiervoor een erg goed product, als je op zoek bent naar een instapmodel helm. In deze prijsklasse is het bijzonder dat de helm over een veiligheidscertificaat beschikt. Op het gebied van comfort en design scoort de helm gemiddeld, maar dit is gezien de prijsstelling te verwachten.

7.2 Total Score

Veiligheid
8.0
Comfort
7.0
Design
6.5
PROS
 • Instapmodel
 • Betaalbaar
 • 1078EN veiligheidscertificaat
CONS
 • Geen reflectoren
 • Alleen beschikbaar in zwart
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
 • Total (0)
Compare
0