Agu Thorax

€96,08 €109,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar de laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: AGU Thorax Helm Unisex Sporthelm - Maat S/M - Zwart - €96,08
Price history
×
Price history for AGU Thorax Helm Unisex Sporthelm - Maat S/M - Zwart
Latest updates:
  • €96,08 - 18 november 2020
  • €102,99 - 10 november 2020
Since: 10 november 2020
  • Highest Price: €102,99 - 10 november 2020
  • Lowest Price: €96,08 - 18 november 2020

Ben je op zoek naar een sportieve helm voor toertochten en om je beste prestaties neer te zetten? Deze helm is geschikt voor wielrenners en mountainbikers.

De Agu Thorax

De Agu Thorax is een sportieve helm gericht op rijders die prestaties willen neerzetten. Door het lichte gewicht en de vele ventilatiegaten is de helm geschikt voor trainingen en tochten buiten.

Ons oordeel

Wij hebben ons oordeel opgebouwd in drie onderdelen: veiligheid, comfort en het design.
Voor een helm is veiligheid in onze test de belangrijkste factor.

Veiligheid

9.0/10 – Agu is in ons land al langer bekend als het meest vooraanstaande Nederlandse fietskledingmerk, mede door de sponsoring van (voormalig) profteams Rabobank en Jumbo. Het merk staat als betrouwbaar en veilig bekend.

Voor het testen van de veiligheid van deze helm is gebruik gemaakt van de EN1078 certificering. Dit certificaat wordt binnen de Europese Unie gebruikt om de veiligheid van fiets- en skate helmen te testen.
Deze helm beschikt over de certificering, en is daarom in deze test veilig bevonden.

Comfort

8.1/10 – De Agu Thorax is een helm is specifiek gericht op sportief fietsen, voor wedstrijden en toerritten. Omdat de helm zich richt op sportieve prestaties heeft de helm een groot aantal ventilatiegaten. In de helm bevindt zich een padding met een insectennet. De pads in de helm zijn niet uitwasbaar. De helm is qua pasvorm zowel in de hoogte als in de breedte te verstellen. De helm weegt 240 gram (in maat S/M).

Agu helmen passen zoals geadverteerd, dus door het opmeten van de omtrek uw hoofd vanaf het voorhoofd tot en met het achterhoofd zal u de goede maat te weten komen: kies tot en met 58 centimeter voor M en daarboven voor L. Door het aanwezige verstelsysteem kunt u ook tijdens de rit nog de pasvorm aanpassen.

Design

7.0/10 – De helm is licht en gericht op snelheid en prestatie. Door het lage gewicht zul je amper doorhebben dat je een helm op hebt. De helm beschikt over reflectoren, waardoor je ten alle tijden goed zichtbaar bent.
Het is een echte sporthelm, gericht op snelheid en aerodynamica. De helm is beschikbaar in vier kleuren: wit, zwart, zwart/geel en neon-geel en twee maten: M en L.

Specificaties via agu.com:

  • 26 ventilatie openingen
  • EN1078 certificering
  • 240 gram (maat M)

Onze ervaring:

  • Veiligheid: 9.0/10
  • Comfort: 8.1/10
  • Design: 7.0/10

Scores via andere platforms:

  • bol.com (5/5 uit 1 review)
  • futurumshop.nl (5/5 uit 1 review)

Ons eindoordeel

8.0/10 – In ons eindoordeel nemen we ook de prijs/kwaliteitverhouding mee. De Agu Thorax is een redelijk prijzige helm. Je krijgt hiervoor een erg goed product, als je op zoek bent naar een helm voor prestaties. De helm komt op het gebied van veiligheid goed uit de test: de helm voldoet aan de EN1078 certificering. Ook op het gebied van design en comfort scoort de helm goed: de helm is erg licht, en er is een insectennet aanwezig om beestjes buiten te houden.

8 Total Score

Veiligheid
9.0
Comfort
8.1
Design
7.0
PROS
  • Lichtgewicht
  • EN1078 certificering
CONS
  • Niet geschikt voor stadsritten
  • Prijzig
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0