Agu Wajir

€69,99

Best deal at: amazon.nlamazon.nl
Naar de laagste prijs

Ben je op zoek naar een wielerhelm die geschikt is voor trainingen en toerritten op de mountainbike? Deze helm zou mogelijk een optie voor je kunnen zijn.

De Agu Wajir

De Agu Wajir is een MTB helm gericht op rijders die in training of vrije tijd serieus fietsen op de mountainbike De helm bevindt zich laag in het middensegment als het om de prijsstelling gaat.

Ons oordeel

Wij hebben ons oordeel opgebouwd in drie onderdelen: veiligheid, comfort en het design.
Voor een helm is veiligheid in onze test de belangrijkste factor.

Veiligheid

8.5/10 – Agu is in ons land al langer bekend als het meest vooraanstaande Nederlandse fietskledingmerk, mede door de sponsoring van (voormalig) profteams Rabobank en Jumbo. Het merk staat als betrouwbaar en veilig bekend.

Voor een helm in deze prijsklasse is het bijzonder te noemen dat deze over een keurmerk van de Europese Unie beschikt.

Voor het testen van de veiligheid van deze helm is gebruik gemaakt van de EN1078 certificering. Dit certificaat wordt binnen de Europese Unie gebruikt om de veiligheid van fiets- en skate helmen te testen.
Deze helm beschikt over de certificering, en is daarom in deze test veilig bevonden. Dit komt met name door het double-mold systeem, dat de impact van een val moet verkleinen.

Comfort

6.4/10 – De helm is ontworpen voor wielrennen. De 15 ventilatiegaten zorgen voor verkoeling en door het Direct Dial systeem is de pasvorm van de helm gemakkelijk aan te passen. De voering is niet uitwasbaar. De helm weegt 260 gram (in maat M).

Agu helmen passen zoals geadverteerd, dus door het opmeten van de omtrek uw hoofd vanaf het voorhoofd tot en met het achterhoofd zal u de goede maat te weten komen. Er zijn twee verschillende maten verkrijgbaar. Kies tot en met 61 centimeter voor S/M en hoger voor L/XL. Deze helmen lijken iets aan de grote kant en zouden mogelijk interessant kunnen zijn voor mensen met een iets groter hoofd.

Design

6.5/10 – De helm is gericht op fietsen en wielrennen in de vrije tijd. De helm beschikt over niet reflectoren. Het ontwerp is simpel, maar doeltreffend. Er zit een afneembaar vizier op de helm, wat je gezicht kan beschermen tegen matige regen of modder. De helm is beschikbaar in twee verschillende kleuren: zwart/neon-geel en oranje/zwart en twee maten: S/M en L/XL.

Specificaties via agu.com:

 • 15 ventilatiegaten
 • Direct Dial sluitingssysteem
 • 320 gram (maat M)

Onze ervaring:

 • Veiligheid: 8.5/10
 • Comfort: 6.4/10
 • Design: 6.5/10

Scores via andere platforms:

 • bol.com (4.3/4 uit 5 reviews)
 • futurumshop.nl (4.5/5 uit 15 reviews)

Ons eindoordeel

7.1/10 – In ons eindoordeel nemen we ook de prijs/kwaliteitverhouding mee. De Agu Wajir is een helm in het lage middensegment. Je krijgt hiervoor een erg goed product, als je op zoek bent naar een helm om mee te mountainbiken. De helm beschikt over een veiligheidscertificaat. Op het gebied van comfort en design scoort de helm gemiddeld. Gezien de prijs en het veiligheidsniveau van deze helm kan dit een een goede keuze zijn voor (beginnende) mountainbikers

7.1 Total Score

Veiligheid
8.5
Comfort
6.4
Design
6.5
PROS
 • Betaalbaar
 • EN1078 certificaat
CONS
 • Ontbreken reflectoren
 • Redelijk zwaar
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
 • Total (0)
Compare
0