Assos T.laaLalaishorts_S7

€185,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar de laagste prijs

Sommige rijders hebben een basic fietsshort nodig, anderen vragen het uiterste van hun lichaam en kleding. Veel van die rijders kiezen voor een fietsshort van het merk Assos, omdat zij er om bekend staan veel research te doen naar innovatie en verbetering van hun producten. Vaak zie je dan ook elementen die later in andere fietsbroeken voorkomen eerst bij Assos.

De assos T.laaLalaishorts_S7

Het Assos T.laaLalaishorts_S7 model is prijzig, maar als we Assos mogen geloven is de prijs het product meer dan waard. Waar weel fietsshorts voor vrouwen ontwikkeld zijn als een mannenshort met wat roze kleuren om het een vrouwelijk tintje te geven, is dat bij dit short absoluut niet het geval. Dit is een echt vrouwen-specifiek short. Dat valt al op bij het zien van de bretels.

Ons oordeel

In de beoordeling van fietsbroeken letten we op een aantal elementen. We kijken naar het comfort en het design. Samen komen we hiermee tot een score. In onze beoordelingen nemen we in alle gevallen de prijs/kwaliteitverhouding mee.

Design

8.7/10 –
Daarmee komen we op het design. Wat namelijk als eerste opvalt aan dit short is de vorm van de bretels. Deze lopen bij reguliere shorts direct aan de linker- en rechterkant over de schouder. Dat is in dit geval niet zo. Er is gebruik gemaakt van een speciale strap met een kliksysteem in het midden van de broek, om te zorgen dat de bretels niet komen te knellen tegen de borsten. Een prettige en succesvol gebleken oplossing.
De stof is uiterst elastisch, maar biedt ook genoeg compressie. Daarnaast is dit short ook nog eens getest in de windtunnel, en blijkt het veel aerodynamische eigenschappen te hebben.

Comfort

8.3/10 –
De aangepaste strap maakt dit short geschikt voor vrouwen, die zo geen irritatie of knelling in de borststreek zullen ervaren. Daarnaast zijn er verschillende technieken gebruikt om het comfort van het zitvlak en de intieme delen zoveel mogelijk te verhogen. Het voorgevormde paneel zorgt er voor dat dat deel van het lichaam tijdens langere ritten geen pijn gaat doen of gaat irriteren.

Specificaties via assos.com:

  • Performance/comfort
  • Vrouw-specifiek ontwerp

Onze ervaring:

  • Design: 8.7/10
  • Comfort: 8.3/10

Ons eindoordeel

8.5/10 –
Van zo’n hoog geprijsd short mag je wel wat verwachten. Gelukkig levert Assos met dit short een zeer goede kwaliteit af. Veel vrouwen, met name die langere afstanden willen gaan fietsen, zullen hier blij mee zijn. Er lijkt aan alle eigenschappen gedacht die een short voor de vrouw prettiger kan maken: van de borststreek tot de schouders, en de intieme delen tot het zitvlak. Daarnaast ziet dit short er ook nog eens bijzonder stijlvol uit. Een zeer goed product voor de serieuzere fietsster.

8.5 Total Score

Design
8.7
Comfort
8.3
PROS
  • Prijs/kwaliteit
  • Balans performance/comfort
  • Voor langere afstanden
CONS
  • Erg prijzig
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0