Assos T.milleShorts_S7

€80,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar de laagste prijs

Heb je wat ervaring opgedaan met wielrennen en wil je wat betere fietskleding uitproberen? Assos staat bekend als het meest high-end fietskledingmerk. Het merk bestaat al lang en blijft innoveren en onderzoek doen naar de beste materialen en pasvormen.
Wil je wat van deze kwaliteit proeven, dan is het instapmodel van Assos een logische keuze.

De Assos T.milleShorts_S7

De S7 lijn van fietsbroeken van Assos staat bekend om zijn goede kwaliteit. Sommige van deze shorts zijn puur gericht op prestatie, sommige shorts zijn gericht op comfort en sommige shorts zijn een combinatie van deze elementen. Dit short is een voorbeeld daar van. Fiets je korte, of middellange afstanden, dan zijn de Assos T.milleShorts_S7 wellicht een goede keuze voor je.

Ons oordeel

In de beoordeling van fietsbroeken letten we op een aantal elementen. We kijken naar het comfort en het design. Samen komen we hiermee tot een score. In onze beoordelingen nemen we in alle gevallen de prijs/kwaliteitverhouding mee.

Design

8.5/10 – In het design van dit short zitten vele uren onderzoek en testen. Dit all-round short heeft een aantal elementen die specifiek zijn voor Assos. Het zeem is erg comfortabel, de stof heeft een speciale anti-frictie behandeling gehad, en de comfortFit bredere uitsneding van de heup is niet te drukkend op het lichaam. Daarnaast bevalt ons het volledig zwarte uiterlijk, de doeltreffende maar kleine grippers op in de broekspijpen zijn goed weggewerkt. Een klein gemist is wel het ontbreken van wat reflecterende elementen.
Om de broek goed op zijn plek te houden maakt Assos gebruik van smalle, lycra bretels.

Comfort

8.1/10 – Dit short is gemaakt voor korte ritjes, vrije tijd ritjes maar ook voor wat snellere ritjes. Dit short is een mooie combinatie van performance en comfort. De gebruikte materialen zijn comfortabel en drukken niet te veel op de huid. De gebruikte pad staat erg goed bekend in de wielerwereld, het is iets waar Assos veel onderzoek naar doet. Dit pad is ook breder dan van de meeste andere merken. De bretels zitten comfortabel op de schouder, in tegenstelling wat andere shorts in onze test. Voor in kouder weer is dit short wellicht niet het meest geschikt, maar vanaf het latere voorjaar tot en met de herfst heb je hier een goed short aan.

Specificaties via assos.com:

  • All-round short
  • comfortFit uitsnede

Onze ervaring:

  • Design: 8.5/10
  • Comfort: 8.1/10

Ons eindoordeel

8.3/10 – Een zeer goed short voor veel verschillende manieren van het beleven van de wielersport. Rij je graag rustige, korte rondjes? Dan is dit een prima keuze. Maar ook voor de wat langere, serieuzere en snellere tochten is dit een prima keuze. Het short is comfortabel en duurzaam. Voor de iets meer dan gemiddelde prijs krijg je een mooi short. Een prima keuze, waarbij het wel jammer is dat reflecterende elementen ontbreken.

8.3 Total Score

Design
8.5
Comfort
8.1
PROS
  • Comfort
  • Anti-frictie
CONS
  • Geen reflectie
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0