Axa Cherto City

€30,95

Best deal at: bol.combol.com
Naar de laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Axa Cherto City Kettingslot - 100cm - Zwart - €30,95

Heb je een eerste slot nodig voor een duurdere fiets, dan is een kettingslot altijd een goed idee. Bij het Nederlandse merk AXa vind je een een keur aan verschillende sloten, ook in kettingsloten zijn ze goed vertegenwoordigd. De Cherto City is slot aan de wat lichtere kan kant voor een kettingslot, en we zijn dan ook benieuwd of dit model de veiligheid van een kettingslot kan bieden.

De Axa Cherto City

Axa staat in Nederland erg goed bekend. Het Nederlandse merk maakt naast fietssloten ook producten voor huis- en objectbeveiliging. Een kettingslot is één van de zwaarste middelen die kan worden ingezet om een fiets goed te beveiligen, dus dat schept wat verwachtingen voor door model. Met de Cherto City richt het bedrijf zich op de – je raad het al – gebruikers in de stad, door een slot te maken dat significant lichter is dan de meeste kettingsloten.

Ons oordeel

Voor de beoordeling van fietssloten gebruiken we een aantal oordelen om samen tot een oordeel en een score te komen. Voor fietssloten testen we de veiligheid en het design van de producten die we testen. De veiligheid weegt in onze test wat zwaarder, omdat dat nu eenmaal het belangrijkste aspect van een fietsslot is. In al onze scores verwerken we de prijs/kwaliteitverhouding.

Veiligheid

6.0/10 –
Als eerste kijken we bij een fietsslot vaak naar het keurmerk, helaas beschikt dit slot niet over een ART keurmerk, en dus levert het gelijk wat punten in. Natuurlijk kun je het merk ook als een keurmerk zien, de meeste sloten van Axa zijn erg veilig, maar verzekeringstechnisch is dit een ander verhaal. De meeste verzekeraars vergoeden alleen bij diefstal als je gebruikt maakte van een ART-gecertificeerd slot. Begrijpelijk, maar wel iets om rekening mee te houden. Het slot is gemaakt van metaal, en heeft 8mm dikke schakels. In principe een veilig slot, maar voor een kettingslot wat aan de lichte kant.

Design

7.0/10 –
Dit slot is een voorbeeld van iets wat we vaker tegenkomen in onze fietssloten test. Er is een keuze gemaakt voor een ander element dan een ART-keurmerk, en het loopt daardoor wat punten mis op het onderdeel veiligheid. Qua design scoort dit model echter beter, omdat het relatief makkelijk mee te nemen is. Met niet iets over een kilo is dit slot ook voor fietsers zonder trapondersteuning prima te vervoeren, bijvoorbeeld in de de stad. De canvas hoes zorgt ervoor dat je frame onbeschadigd blijft bij transport, en je krijgt twee reserve sleutels meegeleverd.

Specificaties via axasecurity.com:

  • Gewicht: 1363 gram
  • Gemaakt van metaal

Onze ervaring:

  • Veiligheid: 6.0/10
  • Design: 7.0/10

Scores via andere platforms:

  • bol.com (3.1/5 uit 7 reviews)

Ons eindoordeel

6.5/10 –
In ons eindoordeel nemen we ook de prijs/kwaliteitverhouding mee. Het Axa Cherto City kettingslot is een gemiddeld geprijsd slot in onze test. Het is slot is voor een kettingslot vrij licht, wat het relatief gemakkelijk maakt het slot mee te nemen onderweg. Het beschikt echter niet over een ART certificering, een groot gemis in onze test. Schaf aan als je een gemiddeld geprijsde fiets hebt, of goedkope fiets waar je vrij afhankelijk van bent, en je in een stad woont met veel fietsdiefstal. In alle andere gevallen zijn er waarschijnlijk sloten die beter bij je gebruik passen.

6.5 Total Score

Veiligheid
6.0
Design
7.0
PROS
  • Licht, voor een kettingslot
CONS
  • Geen ART Keurmerk
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0