AXA Foldable 1000

€69,99

Best deal at: bol.combol.com
Naar de laagste prijs

Ben je op zoek naar een innovatief slot dat zich onderscheidt op een aantal verschillende gebieden van een vooraanstaand Nederlands merk? We bespreken hieronder de Axa Foldable 1000. Dit is een vouwslot. Vouwsloten zien we niet al te veel op de Nederlandse markt, omdat ze een relatief nieuw product zijn. De meeste mensen zoeken naar een kettingslot als eerste slot.

AXA Foldable 1000

We zien in deze test veel Axa sloten, maar niet zoveel vouwsloten. Het maakt dan ook nieuwsgierig naar wat dit product te bieden heeft. Het prijskaartje is wat hoger dan van andere sloten, dus we zijn erg benieuwd wat dit rechtvaardigt.
Vouwsloten werken eigenlijk vrij simpel. In principe is het een kettingslot met een stuk minder scharnierpunten. Hierdoor vouwt het slot makkelijker op en is het op minder punten breekbaar.

Ons oordeel

Voor de beoordeling van fietssloten gebruiken we een aantal oordelen om samen tot een oordeel en een score te komen. Voor fietssloten testen we de veiligheid en het design van de producten die we testen. De veiligheid weegt in onze test wat zwaarder, omdat dat nu eenmaal het belangrijkste aspect van een fietsslot is. In al onze scores verwerken we de prijs/kwaliteitverhouding.

Veiligheid

7.5/10 –
Dit slot is erg veilig te noemen. Een vouwslot zal voor sommige mensen even wennen zijn, maar het is een erg veilig systeem. Het is gemaakt van staal, wat een veilig materiaal is voor fietssloten. Het is uit te vouwen tot wel 105 centimeter, een prima lengte en voldoende om een fiets op een hoop verschillende manieren aan een object vast te zetten.
Het is dan ook wel degelijk geschikt als eerste slot. Het slot beschikt namelijk over verschillende keurmerken, waardoor ook verzekeringsclaims geen probleem zullen zijn.

Design

9.5/10 –
In onze test is dit slot het meest stijlvolle slot te noemen. Over het ontwerp is goed nagedacht, en het opvouw-element vertaald zich mooi naar de draagbaarheid. Het slot pakt makkelijk weg op een fiets en ziet er ook prima uit. Het enige nadeel dat wij hebben kunnen vinden is dat het slot wel redelijk zwaar is. Met bijna 2 kilo is het een vrij zwaar slot in onze test. Een erg groot nadeel is dat niet, want omdat het slot makkelijk op de fiets mee te nemen is heb hoef je het niet echt te dragen en heb je daar relatief weinig last van.

Specificaties via axasecurity.com:

  • Gewicht: 1958 gram
  • Inclusief houder

Onze ervaring:

  • Veiligheid: 7.5/10
  • Design: 9.5/10

Scores via andere platforms:

  • bol.com (4.3/5 uit 15 reviews)

Ons eindoordeel

7.0/10 –
In ons eindoordeel nemen we ook de prijs/kwaliteitverhouding mee. Het Axa Foldable 1000 slot is erg hoog geprijsd in onze test. Het beschikt over een mooi design en is een handig mee te nemen en op te vouwen. We bevelen dit slot van harte aan, tenzij geld en gewicht belangrijke factoren voor je zijn.

8.5 Total Score

Veiligheid
7.5
Design
9.5
PROS
  • Handig mee te nemen op het frame
  • Veiligheidsgraad
CONS
  • Zwaar
  • Prijzig
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0