AXA Kettingslot Cherto Compact

€30,55 €42,49

Best deal at: bol.combol.com
Naar de laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Axa Cherto 95 Compact ART2 Kettingslot - Zwart - €30,55
Price history
×
Price history for Axa Cherto 95 Compact ART2 Kettingslot - Zwart
Latest updates:
  • €30,55 - 18 november 2021
  • €25,00 - 10 november 2021
  • €29,99 - 4 november 2021
  • €30,55 - 2 november 2021
Since: 2 november 2021
  • Highest Price: €30,55 - 2 november 2021
  • Lowest Price: €25,00 - 10 november 2021

Ben je op zoek naar een (nieuw) eerste slot voor je fiets of e-bike? Axa maakt een heleboel verschillende sloten, waarvan de Cherto 95 één van de zwaardere modellen is. Dit slot lijkt dan ook bedoeld voor een wat duurdere fiets of e-bike. Hieronder lichten we toe onze review van de Axa Cherto 95 Compact toe.

De Axa Cherto 95 Compact

In Nederland zie je Axa vaak terug. Vaak op de fietssloten markt, maar ook als het gaat om bijvoorbeeld huissloten. De naam Axa
In Nederland is AXA waarschijnlijk het meest voorkomende merk als het gaat om fietssloten en kettingen. De kwaliteit van zo’n slot lijkt dan ook vaak gegarandeerd met de merknaam. De AXA Newton NT110 is gericht op een brede markt: van fietsers met een simpele fiets die toch een enigszins draagbaar kettingslot willen om hun fiets in bijvoorbeeld een studentenstad goed op slot te zetten tot de gebruikers van een zwaardere en duurdere fiets, of zelfs motorfiets, die voor een schappelijke prijs er nog een tweede slot bij wensen.

Ons oordeel

Voor de beoordeling van fietssloten gebruiken we een aantal oordelen om samen tot een oordeel en een score te komen. Voor fietssloten testen we de veiligheid en het design van de producten die we testen. De veiligheid weegt in onze test wat zwaarder, omdat dat nu eenmaal het belangrijkste aspect van een fietsslot is. In al onze scores verwerken we de prijs/kwaliteitverhouding.

Veiligheid

7.5/10 –
Dit kettingslot is gemaakt van ijzer en is een vrij zwaar slot. Een wat groter insteekslot zorgt voor de sluiting, een veilige constructie. Door de omvang van het slot ziet het er al imponerend uit, en zal het dieven waarschijnlijk al wat afschrikken.
Dit slot beschikt over een ART certificering met 2 sterren. Dit is belangrijk, bijvoorbeeld voor verzekeringsgevallen. Dit slot is dus qua veiligheid zeker geschikt als een eerste slot. Er wordt één reservesleutel bij geleverd.

Design

6.5/10 –
Het slot lijkt prima ontworpen, gemaakt van gehard staal met schakels van 9 mm dik. Zeker als je veiligheid en diefstalpreventie als uitgangspunt neemt is dit een goed ontworpen slot. Het is zwaar, en daardoor lastig mee te nemen. De ongeveer twee kilo zijn erg veel als je de relatief korte lengte van dit slot in acht neemt. Het slot neemt dus niet zo makkelijk mee, ons advies is dit slot te overwegen alleen als je een fiets met trapondersteuning gebruikt. In studentensteden waar veel fietsen gestolen worden kan dit slot ook goed van pas komen, maar dan zouden wij waarschijnlijk kiezen voor een wat langer slot, voor meer mogelijkheden tot bevestiging.

Specificaties via axasecurity.com:

  • Gewicht: 2021 gram
  • Gemaakt van ijzer

Onze ervaring:

  • Veiligheid: 7.5/10
  • Design: 6.5/10

Scores via andere platforms:

  • bol.com (3.8/5 uit 253 reviews)

Ons eindoordeel

7.0/10 –
In ons eindoordeel nemen we ook de prijs/kwaliteitverhouding mee. Het Axa Cherto 95 compact kettingslot is een gemiddeld geprijsd slot in onze test. Een zwaar model kettingslot, zeker als je de relatief korte lengte van 95 centimeter in acht neemt. Het ART keurmerk is een pluspunt.

7 Total Score

Veiligheid
7.5
Design
6.5
PROS
  • Zware kwaliteit
  • ART Keurmerk
CONS
  • Zwaar
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0