AXA Victory Ringslot

€28,95 €38,99

Best deal at: bol.combol.com
Naar de laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Axa Victory Ringslot - ART2 - Zwart/Grijs - €28,95
Price history
×
Price history for Axa Victory Ringslot - ART2 - Zwart/Grijs
Latest updates:
  • €28,95 - 23 oktober 2021
  • €28,00 - 5 oktober 2021
Since: 5 oktober 2021
  • Highest Price: €28,95 - 23 oktober 2021
  • Lowest Price: €28,00 - 5 oktober 2021

Een ringslot is een eerste noodzakelijke aanschaf voor een fiets. Zoek je naar een slot dat goedgekeurd is door de onafhankelijke stichting ART, fietssloten van een keurmerk voorziet? Het Nederlandse Axa biedt een aantal ringsloten aan en dit is er één in het midden- tot hoge segment. Zal de Victory zijn naam waarmaken en ook in deze test overwinnen? Leest hier onze bevindingen.

Het Axa Victory Ringslot

Axa levert met afstand de meeste sloten in onze test. Begrijpelijk, want dit Nederlandse bedrijf is marktleider in ons land en staat al decennia lang bekend om zijn betrouwbare kwaliteit slote. Het Victory ringslot model is bedoeld als eerste slot, omdat je deze aan je fiets bevestigd en daar in principe nooit meer afhaalt. Je kan dan overal je fiets op slot zetten. Een keuze voor een goed ringslot is dan ook gezien de investering meer dan de moeite waard. Op het eerste gezicht lijkt de Victory aan deze behoefte te voldoen.

Ons oordeel

Voor de beoordeling van fietssloten gebruiken we een aantal oordelen om samen tot een oordeel en een score te komen. Voor fietssloten testen we de veiligheid en het design van de producten die we testen. De veiligheid weegt in onze test wat zwaarder, omdat dat nu eenmaal het belangrijkste aspect van een fietsslot is. In al onze scores verwerken we de prijs/kwaliteitverhouding.

Veiligheid

7.0/10 –
Dit slot is zo veilig als een ringslot kan zijn. We moeten de veiligheid beoordelen op basis van diefstalpreventie, en daar leveren ringsloten nu eenmaal wat punten op in. Zet je je fiets ‘los’ op slot met een ringslot, dan bestaat er natuurlijk altijd de kans dat iemand je fiets in zijn of haar busje laadt en er mee weg rijdt. Afgezien dat een tweede slot dus in bijna alle gevallen aan te raden is, scoort dit ringslot erg goed. Het slot is ART gecertificeerd, hetgeen wat extra punten oplevert voor dit testonderdeel.

Design

8.0/10 –
Dit slot is één van de best ontworpen ringsloten in onze test. Het slot wordt geleverd met een reservesleutel. De beugel glijdt bij het op slot zetten volledig door naar de andere kant van het slot, waardoor het onmogelijk is dit slot zonder tussenkomst van een slijptol weg te halen. Aan de andere kant van het sleutelgat bevindt zich een plug-in mogelijkheid voor een kettingslot van Axa.

Specificaties via axasecurity.com:

  • Gewicht: 681 gram
  • ART2 certificering

Onze ervaring:

  • Veiligheid: 7.0/10
  • Design: 8.0/10

Scores via andere platforms:

  • bol.com (4.5/5 uit 4 reviews)

Ons eindoordeel

7.5/10 –
In ons eindoordeel nemen we ook de prijs/kwaliteitverhouding mee. Het Axa Victory Ringslot is een gemiddeld product in onze test en voor een ringslot aan de hoge kant. Je zet je fiets hier mee goed en snel op slot, maar een tweede slot is nog wel aanbevolen. Een voordeel is dat het slot over een plugin beschikt om een Axa insteekslot in te stoppen.

7.5 Total Score

Veiligheid
7.0
Design
8.0
PROS
  • Goed ontworpen ringslot
  • Plugin voor een insteekslot
CONS
  • Biedt op zichzelf niet voldoende bescherming tegen diefstal
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0