Batavus Padova Easy

1.499,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar de laagste prijs

De Batavus Padova Easy is een elektrische fiets met een zeer lage instap van het bekende merk Batavus. De fiets wordt niet meer nieuw verkocht maar is wel op veel sites tweedehands verkrijgbaar, vaak op een lager prijsje. Marktplaats bijvoorbeeld bied meerdere van deze fietsen aan. De fiets heeft wel veel componenten die vrij ouderwets zijn en ook slechter presteren vergeleken met modernere fietsen. De fiets is wel comfortabel, door de lage instap die het makkelijker maakt voor mensen met moeite om op te stappen en omdat bij de zadel en de voorvork geveerd zijn. De fiets heeft een motor met een vermogen wat net onder het gemiddelde zit. De Padova Easy heeft wel een goed functionerende led-verlichting.

De Batavus Padova Easy komt standaard met een 7 Shimano Nexus naaf en heeft 7 versnellingen. Dit is een goede hoeveelheid versnellingen die je veel veelzijdigheid zal geven qua ondersteuning tijdens het fietsen. De versnellingen worden ingesteld op het displayscherm. De fiets is zeker weten een stadsfiets maar de grote hoeveelheid versnellingen zal je veel hulp bieden zelfs buiten de stad. De kettingkast van de Padova is gesloten en hierdoor heeft het minder onderhoud nodig dan een halfopen of open kettingkast. De Batavus Padova weegt in totaal 28 kg (inclusief accu).

Beide het zadel en de voorvork van de Padova zijn geveerd wat helpt met het absorberen van schokken en dus ritten op de fiets comfortabeler kan maken – vooral wanneer een weg net wat ruiger is. De remmen zijn voorzien van rollerbrakes op het voorwiel en een trommelrem op het achterwiel om zo veel remkracht te geven, wat gevaar op de weg kan minimaliseren voor jou al bestuurder. De zadelpen en voorvork zijn makkelijk verstelbaar met gereedschap.

Verdere informatie over de accu

De Batavus Padova wordt standaard geleverd met een Nikkel-metaalhydride batterij met een accucapaciteit van 360 Wh. Dit soort batterijen werden tot 2012 door veel fabrikanten in hun fietsen gebruikt maar tegenwoordig is het vrijwel compleet vervangen door de veel meer voorkomende Lithium-ion batterij. Deze batterij is vaak goedkoper maar heeft wel nadelen. Bijvoorbeeld is de levensduur beperkt door de hoge zelfontlading. Dit betekent dat zelfs als jij de fiets niet gebruikt, een gedeelte van de batterij nog steeds leeg loopt.

Het is niet mogelijk om de accu los te maken, dus als je de fiets wil opladen moet je het in de buurt van een stopcontact stoppen en daar opladen – wat erg irritant kan zijn als er geen stopcontact is op plekken waar normaal een fiets zou staan zoals een schuur. Wie wil er nou een fiets in hun woonkamer alleen maar om hem te kunnen opladen?

Verdere algemene informatie

De Batavus Padova is een fiets met een vrij slecht presterende borstelloze voorwielmotor. De koppelkracht van deze E-Motion motor is geschat rond 30 Nm. Deze waarde zegt wat over de trekkracht dat je kan verwachten van de fiets. Des te hoger deze kracht, des te beter de e-bike optrekt en heuvels beklimt. Echte krachtpatsers hebben 80 Nm terwijl de zwakkere koppels rond de 10/20 Nm liggen. Het is dus een fiets wat onder het gemiddelde ligt, maar wel net iets beter is dan zwakkere koppels.

De accu van deze mooie fiets gaat jammer genoeg niet eeuwig door, hoe leuk dat ook zou zijn, en er is dus een limiet op hoe ver de fiets kan; de actieradius is de hoeveelheid km die een fiets kan afleggen voordat de fiets ondersteuning verliest. Op de laagste trapondersteuning zou de Padova Easy een actieradius van 100 km kunnen bereiken. De gemiddelde actieradius voor de Padova Easy ligt op ongeveer 72 km. Deze actieradius is niet compleet exact te bepalen omdat het door voor veel verschillende factoren beïnvloedt kan worden.

Het LCD display scherm is makkelijk bedienbaar en veilig en geeft alle relevante en belangrijke informatie over uw fiets weer. Het is gepositioneerd naast uw handvat en met het display scherm kan je kiezen tussen drie ondersteuningsstanden. Deze ondersteuning-standen hebben effect op de actieradius en de hoeveelheid steun die je krijgt tijdens het fietsen. Een lage ondersteuning leidt tot verdere actieradius maar je krijgt minder steun tijdens het fietsen. Een hogere trapondersteuning leidt tot minder actieradius maar meer steun tijdens het fietsen.

4.7 Total Score
Test rapport

4.7Expert Score
Kracht
2.9
Bereik
4.2
Comfort
6
Design
5.5
8User's score
Kracht
8
Bereik
8
Comfort
8
Design
8
PROS
  • Gemiddelde prijs per km
  • Geschikt voor zowel in als buiten de stad
  • Fraai ontwerp
CONS
  • Betere opties beschikbaar
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0