BBB BHE-54 Nanga

€34,36

Best deal at: bol.combol.com
Naar de laagste prijs

Ben je op zoek naar een mountainbike helm die geschikt is voor trainingen en lange ritten in de bossen of extremer terrein te maken.

De BBB BHE-54 Nanga

De BBB BHE-54 Nanga is een wielerhelm gericht op rijders die serieus met mountainbiken of ritten in avontuurlijke omgevingen bezig zijn. De helm bevindt zich in het lage middensegment als het om de prijsstelling gaat.

Ons oordeel

Wij hebben ons oordeel opgebouwd in drie onderdelen: veiligheid, comfort en het design.
Voor een helm is veiligheid in onze test de belangrijkste factor.

Veiligheid

5.9/10 – BBB is in de wielerwereld al jaren bekend als producent van hoogwaardige en innovatie wielerkleding en accessoires. Het bedrijf heeft in de afgelopen jaren verschillende profteams in het wielerpeloton gesponsord.

De helm beschikt niet over een veiligheidscertificaat van de Europese Unie. Er moet wel aangegeven worden dat als een helm gebruikt wordt in het bos, of tijdens het mountainbiken, de impact van een val mogelijk minder kan zijn.

De BBB BHE-54 Nanga maakt gebruik van een simpel veiligheidssysteem waarbij een voorbeeld genomen wordt aan helmen in het hogere segment van het merk. BBB test hun helmen zelf op veiligheid en impact, afhankelijk van het beoogde gebruik van de helm.

Reflectoren ontbreken op deze helm.

Comfort

6.3/10 – De helm is ontworpen om mee te mountainbiken. De 15 ventilatiegaten zorgen voor verkoeling en door het Easy TwistClose systeem is de pasvorm van de helm gemakkelijk aan te passen. De voering is uitwasbaar. De helm weegt 250 gram (in maat M). Dit is voor een mountainbike helm aan de lichte kant.

BBB helmen passen zoals geadverteerd, dus door het opmeten van de omtrek uw hoofd vanaf het voorhoofd tot en met het achterhoofd zal u de goede maat te weten komen. Er zijn twee verschillende maten verkrijgbaar, dus het is voor eenieder mogelijk een helm te vinden die goed past. Kies tot en met 58 centimeter voor M en daar boven voor maar L.

Design

6.5/10 – De helm is gericht op mountainbiken en avontuurlijk fietsen. Het ontwerp is simpel, maar doeltreffend. Bovenop de helm bevindt zich een bracket om makkelijk een Go-Pro mount op vast te maken. Dit kan niet alleen leuk zijn om spannende en leuke video’s mee te maken, maar dit kan in het geval van een crash ook bevorderlijk zijn voor de verzekering. Er zit een afneembaar vizier op de helm, wat je gezicht kan beschermen tegen matige regen of modder. De helm is beschikbaar in 3 verschillende kleuren: zwart, wit en olijfgroen, en twee maten: M en L.

Specificaties via bbbcycling.com:

 • 15 ventilatiegaten
 • Easy TwistClose sluitingssysteem
 • 250 gram (maat M)

Onze ervaring:

 • Veiligheid: 5.9/10
 • Comfort: 6.3/10
 • Design: 6.5/10

Scores via andere platforms:

 • bol.com (4/5 uit 5 reviews)
 • futurumshop.nl (10/10 uit 2 reviews)

Ons eindoordeel

6.2/10 – In ons eindoordeel nemen we ook de prijs/kwaliteitverhouding mee. De BBB BHE-54 is een helm in het middensegment. Je krijgt hiervoor een goed product, als je op zoek bent naar een helm om mee te mountainbiken. De helm beschikt niet over een veiligheidscertificaat, maar BBB heeft bewezen veilige producten te produceren. Daarnaast is het mogelijk een camera te monteren. De veiligheidsscore kan hoger, en ook het gebied van comfort en design scoort de helm niet beter dan gemiddeld.

4.3 Total Score

Veiligheid
0
Comfort
6.3
Design
6.5
PROS
 • Betaalbaar
 • Mogelijkheid een camera te monteren
CONS
 • Ontbreken reflectoren
 • Geen veiligheidscertificaat
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
 • Total (0)
Compare
0