Beixo Electra

1,899.00

Add to compare
6.5
Expert ScoreRead review
 • MAX-Bereik: 110 km
 • MIN-Bereik: 53 km
 • Prijs/Bereik: €23 per km
 • Snelheid: 25 km/h
Category:

De Beixo Electra elektrische vouwfiets werd in 2013 geintroduceerd. Beixo Electra is een hybride elektrische vouwfiets met net wat meer trekjes van een stadsfiets mede door het feit dat het geen zichtbaar ketting gebruikt maar een shaftdrive. De Beixo vouwfiets kwam tevens in 2017 als beste uit de test van ANWB. Wat de Electra onderscheidt onder de elektrische vouwfietsen is dat de fiets beschikbaar is in twee varianten. De Electra Low en de Electra High. Het verschil tussen deze twee vouwfietsen zit hem in de frame en zittingshoogte. Hierdoor is de High meer geschikt voor langere mensen, terwijl de low respectievelijk beter gebruikt kan worden door korte mensen.

De Beixo heeft 7 versnellingen, en zoals eerder gemeld een kettingloze fiets en is dus vergelijkbaar met een gesloten kettingkast. Een gesloten kettingkast is altijd aan te raden omdat het ervoor zorgt dat de fiets net wat minder onderhoud nodig heeft. De Electra weegt in totaal 20.5 kg, dat is inclusief een accu van 2.3 kg.

Zowel de voorvork en zadelpen van deze vouwfiets zijn vast en dus niet geveerd. Zowel bij de voor -en achterwiel is gekozen voor een V-brake rem.

De Beixo Electra heeft een Lithium Polymeer ( LiPo) batterij als energiebron. Lithium Polymeer is samen met Lithium ion(Li-ion) de meest gebruikte accu in moderne elektrische fietsen. Lithium accu’s zijn gemiddeld wat duurder dan traditionele accu’s zoals Ni-Mh maar gaan wel veel langer mee. Hierdoor zijn ze veel beter voor het mileu, maar zijn ze ook duurzaam voor uw portomonee. Naast levensduur hebben deze accu soorten ook vaak een hoger accucapaciteit per kg, en een zeer lage zelfontlading. De accucapaciteit bedraagt in dit geval 316 Wh, wat vergeleken met andere fietsen in zijn klasse in het midden van het spectrum ligt.

De accu is gepositioneerd onder de bagagedrager en deze is afneembaar. Dit betekent dat je gemakkelijk de accu thuis kunt opladen bij een stopcontact die niet al te lastig te bereiken is. Daarnaast laadt de batterij optimaler op kamertemperatuur dan koudere temperaturen.

Zoals de meeste elektrische vouwfietsen te vinden in de Nederlandse markt heeft de Electra een voorwielmotor.
Omdat de Electra’s accu gepositioneerd is in de bagagedrager zorgt een motor op de voorwiel voor een betere verdeling van het gewicht in de vouwfiets. De koppel van de motor (motorkracht) van de Electra is 21 Nm. Hoe hoger deze waarde des te meer trekkracht je kunt verwachten van de fiets. Hierbij is het handig om te weten dat 40 Nm het hoogste waarde is onderling vouwfietsen, en 10 Nm het laagste.

Verder heeft deze vouwfiets heeft 5 trapondersteuningen waar je uit kunt kiezen. De instelling wordt gebruikt om te bepalen hoeveel hulp de motor moet bieden tijdens het trappen. Een lagere stand betekent dus dat jij veel meer kracht moet zetten, terwijl een hogere stand er vrijwel niks van je wordt vereist. Daarnaast beschikt deze fiets ook een rotatiesensor, die meet in welke snelheid getrapt wordt. Ook kan zo bepaald worden hoeveel trapondersteuning de motor moet leveren. De trapondersteuning heeft ook enorm invloed op de actieradius van de fiets. Gezien dat bepaald hoeveel energie er gebruikt wordt van de accu per km.

Op de laagste stand trapondersteuning, zou de Beixo Electra een actieradius van 110 km kunnen bereiken. In werkelijkheid ligt de actieradius van de Beixo Electra op 53 km. Deze is echter nooit exact te bepalen, doordat deze door veel verschillende factoren beïnvloed wordt. Denk hierbij aan wind en/of wegligging.

6.5
Kracht
5.0
Bereik
7.7
Comfort
6.5
Design
7.0
+ Positives:
 • Kwam als nummer 2 uit onze test
 • Motor maakt bijna geen geluid
 • Winnaar ANWB
 • Grote actieradius
 • Beschikbaar in twee varianten low en high
- Negatives:
 • Prijzig

Specification: Beixo Electra

Merk

Beixo

Motorpositie

Voorwiel

Gewicht

20.5 kg

Accucapaciteit

316

Versnellingen

7

Type naaf

Shimano Nexus 7

Kracht (Nm)

21

Maximale snelheid

25 km/u

Kettingkast

Geen ketting/ gesloten

Awards

ANWB

Zadelvering

Niet geveerd

Remsysteem

V-brake

Prijs per bereik

€ 23 per km

Type accu

Lithium-Polymeer

Trapondersteuning

5

Maximale bereik (km)

110

Gemiddelde bereik (km)

53

User Reviews

0.0 out of 5
0
0
0
0
0
Write a review

There are no reviews yet.

Be the first to review “Beixo Electra”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste Elektrische fiets 2019 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
 • Total (0)
Compare
0