Top 5
Elektrische fietsen
met middenmotor
beste-e-bike

Stella trekking premium MDB

De Stella Trekking Premium is een nieuwe sportieve model van Stella die in 2019 voor het eerst is uitgebracht. De indruk die Stella geeft bij deze fiets is dat het een sportieve variant is van hun gewone fietsen maar nog wel prima te gebruiken is ...

8.2
2 Brinckers Le Mans M330

Brinckers Le Mans M330

De Brinckers Le Mans M330 is een sportief uitziende elektrische fiets van het kwalitatief sterke merk Brinckers. Deze fiets heeft, bied veel ondersteuning en is daardoor uitermate geschikt voor lange afstanden. Ook is het geweldig voor ...

User rating:
8.1
€1.899,00 €2.999,00 Bekijken
Naar review
3 Victesse Strada

Victesse Strada

Het merk Victesse bestaat pas écht sinds 2016. Het doel van Victesse is om mensen jong en oud op een stijlvolle en betaalbare fiets te krijgen. De meest populaire modellen zijn de Victesse Magnum en de Victesse Strada. Omdat het merk nog niet zo ...

7.2
4 Gazelle Orange C7+ HMB

Gazelle Orange C7+ HMB

Een fietsmerk die al jaren bekend is in het volksmond is natuurlijk Gazelle. Als je gaat kijken niet elektrische fietsen dan is het zeker een van de meest voorkomende merken. Dus of je er zelf op hebt gereden of iemand kent die een Gazelle fiets ...

7.2
€2.039,00 €2.549,00 Bekijken
Naar review
5 Cube Town Hybrid Pro 500

Cube Town Hybrid Pro 500

Het merk Cube bestaat sinds 1993 en heeft zich vanaf toen in rap tempo ontwikkeld tot één van de grootste fietsmerken ter wereld. Cube focust zich op het produceren van high-tech fietsen met een simpel en uniek ontwerp. Dit is natuurlijk ook terug ...

7

beste elektrische fiets met middenmotor 2020

Vergelijk beste koop & geteste E-bikes

Zoals jij waarschijnlijk al te weten bent gekomen is de motor het belangrijkste onderdeel van een elektrische fiets. Het vermogen van de motor bepaald namelijk hoe hard jij met je fiets kan fietsen en ook bepaald de motor hoe goed de ondersteuning aanvoelt. Een elektrische fiets kan een motor hebben op drie verschillende plaatsten: voorwiel, achterwiel en bij de trapas (ofwel het midden van de fiets).
In dit artikel wordt de focus gelegd op de middenmotor en met name de beste elektrische fietsen met een middenmotor. Er zijn tegenwoordig zo veel e-bikes, van verschillende merken, met middenmotor dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Het doel van dit artikel is om jou te informeren over de beste elektrische fiets met middenmotor van dit moment en je te helpen een geschikte keuze te maken voor een e-bike die het beste bij jouw wensen past.

De middenmotor in het kort

Waar de motor van jouw elektrische fiets is gevestigd heeft een grote invloed op de rijeigenschappen van de bike. Een middenmotor is gevestigd bij de trapas van de fiets en heeft altijd een trapkracht en rotatiesensor. Omdat de motor bij de trapas zit brengt dit het zwaartepunt omlaag en zorgt ervoor dat de fiets stabieler is tijdens het rijden. Omdat het gewicht niet aan de voor of achterkant zit, maar in het midden is het ook makkelijker om de fiets te tillen. Middenmotoren staan daarnaast ook bekend voor het geven van de meest natuurlijke gevoel van trapondersteuning; dit komt vooral door de trapkracht en rotatiesensor en hierdoor zijn de ook het meest populair. Bij een motor in het achterwiel voelt de ondersteuning meer als een duwtje in de rug en bij een voorwielmotor voelt het als of je naar voren wordt getrokken. Dit verschil is niet overdreven te merken bij elke fiets, maar voor de oplettende fietser kan dit toch het meeste verschil maken. Daarnaast is de aanschafprijs van een e-bike met middenmotor vaak hoger, maar deze is al veel minder hoog dan eerst. Tot slot zijn e-bikes met middenmotoren meestal geschikt voor verschillende gebieden: zowel stedelijk als in de natuur.

Voordelen:
 • Natuurlijke gevoel van trapondersteuning
 • De voorkant noch de achterkant is zwaarder tijdens het optillen van de fiets
 • De dosering van de middenmotor verloopt erg precies

Nadelen:
 • Soms luidruchtig
 • Grotere kans op slijtage aan tandwielen, ketting en versnelling
 • Een hogere aanschafprijs

Top #5 beste elektrische fietsen met middenmotor

Nu het tijd wordt om een elektrische fiets met middenmotor uit te kiezen. Wij hebben de top 5 best geteste e-bikes met middenmotor samengesteld en al de voor- en nadelen voor jou op een rijtje gezet!

back to menu ↑

#1 Stella trekking premium MDB

Waarom wel kopen:

 • Multifunctioneel
 • Scoort hoog op comfort & design
 • Extreem goede kwaliteit
 • Goed actieradius

Waarom niet kopen:

 • Betere opties voor bergachtig gebied

 

Prijs en mening

Het merk Stella is de afgelopen jaren erg populair geworden op de fietsenmarkt. Stella elektrische fietsen hebben vaak wat meer aandacht aan comfort en design dan hun concurrenten, en zijn hierdoor sterk aan te raden voor dagelijks gebruik binnen Nederland.Zeker niet gek dat de Trekking in 2019 met een 8.9 uit de test van ANWB is gekomen. We merken nog steeds in 2020 dat het een van de beste elektrische fietsen met een middenmotor is die de markt je kan aanbieden.

De Stella Trekking Premium is met een gemiddelde bereik van ongeveer 79.2 km meer dan voldoende om je naar je bestemming te brengen en terug. Daarnaast heeft deze elektrische fiets een middenmotor van 50 Nm wat krachtig genoeg is voor de gemiddelde fietser. In ons ervaring zal je ook enorm genieten van de rit. Deze fiets rijdt namelijk extreem fijn en heeft ook voldoende eigenschappen die de comfort van de rit helpen te verbeteren. Daarnaast is het ook nog eens een mooi ontworpen fiets met een moderne afwerking.

Zoek je een fiets voor gemiddeld en dagelijks gebruik? Dan kun je moeilijk fout gaan met de Trekking! Wil je echter een e-bike wat meer geschikt voor bergachtig gebied, dan is een e-bike met een krachtigere motor toch een verstandiger idee.

back to menu ↑

#2 Brinckers Bretagne M330

8.1/10 Read review
81 %
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Brinckers Le Mans M330 - €1.899,00

Waarom wel kopen:

 • Luxe afwerking
 • Krachtige middenmotor
 • Extra comfort

Waarom niet kopen:

 • Prijzig
 • lichtelijk hoorbaar motor

Prijs en mening

Brinckers Bretagne M330 is in veel vlakken heel erg vergelijkbaar met zijn soorgenoot de M8. Je kunt het beste de M330 ook beschouwen als een luxe variant op de M8. De M330 is op veel prestatie vlakken identiek aan de M8. Beiden elektrische fietsen worden standaard geleverd met een Lithium ion accu van 374 Wh en hebben een gemiddelde bereik van 74.8 km. Daarnaast hebben beiden e-bikes een super krachtige 80 Nm middenmotor!

Waar de M330 zich in onderscheidt is in de leuke extra’s zoals een traploze versnelling. Wat de versnelling veel geleidelijker en fijner laat instellen dan een normaal het geval zou zijn. Daarnaast heeft de M330 een hydraulische velgrem zowel voor als achter.  In andere woorden, de M330 is dezelfde fiets als de M8 maar met wat luxere opties qua design en rijgedrag.

back to menu ↑

#3

7.2/10 Read review
72 %
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Victesse Strada N7 - €2.149,00

Waarom wel kopen:

 • Stads- en hybride fiets
 • Krachtige middenmotor
 • Extra comfort

Waarom niet kopen:

 • Duurder dan gemiddelde e-bike in klasse

 

Prijs en mening

De volgende bike is een Victesse model. Gek? Nee, zeker niet. Het doel van Victesse is namelijk om jong en oud op stijlvolle, kwalitatieve en betaalbare fietsen te krijgen. De Victesse Strada is naast de Victesse Magnum het populairste model van Victesse. Omdat het merk nog niet zo lang bestaat (sinds 2016) is het best een prestatie dat één van hun modellen de derde plaats van ‘beste elektrische fietsen met een middenmotor’ heeft veroverd.
Ten eerste is de Victesse Strada een super sterke e-bike en daarom erg geschikt voor zwaargewichten (120 kg+). Daarnaast is de fiets zeker een aanraden voor senioren, vanwege de simpele bediening (van de display) en de vele eigenschappen zoals een 8 versnellingen systeem, een comfortabel zadel en handvaten met goede grip.  De prijs- kwaliteitverhouding van de Strada is prima, alleen is hij toch wel iets duurder dan andere fietsen in onze lijst ( met een uitzondering).

Kortom is de Victesse Strada dus een redelijk goede e-bike die voor een redelijke prijs wordt aangeboden. Als jij opzoek bent naar een minimalistisch model, met een kwalitatief goede motor en accu, dat multifunctioneel inzetbaar is. Dan is het zeker de moeite waard om een kijkje te nemen naar de Victesse Strada.

back to menu ↑

#4 Gazelle Orange C7+

Waarom wel kopen:

 • Stadsfiets
 • Heel licht!

Waarom niet kopen:

 • 40 Nm motor

Prijs en mening

Wil je een elektrische fiets met een goede middenmotor maar is kracht niet een belangrijke prioriteit? Dan is de Gazelle Orange 7+ een prima keuze. De Orange 7+ is wat meer geschikt als stadsfiets vergeleken met andere opties in onze top 5 lijst. Die zijn meer algemeen inzetbaar als je dan kijkt naar de Gazelle. De 7+ is heel bijzonder omdat deze elektrische fiets aan de super lichte kant is voor een middenmotor.

Wat dit betekent voor de gebruiker, is dat als het een keertje voorkomt dat de accu leegt raakt, dan is het de Orange 7+ gemakkelijk te gebruiken als een “normale” fiets! Heel fijn als opladen van de accu niet altijd even makkelijk of beschikbaar voor je is. Daarnaast heeft de Orange 7+ ook een hogere gemiddelde actieradius vergeleken met de vorige top 3!

back to menu ↑

#5 Cube Town Hybrid Pro 500

Waarom wel kopen:

 • Tweede in nationale e-bike test
 • Accu achter frame
 • Modern ontwerp

Waarom niet kopen:

 • Minder inzetbaar in bergachtig gebied
 • Prijzig

Prijs en mening

Het merk Cube heeft zich vanaf 1993 al snel ontwikkeld tot één van de grootste fietsmerken ter wereld en focust zich op het produceren van high-tech fietsen. Hier is de Cube Town Hybrid Pro 500 geen uitzondering van.

De fiets is nogal opvallend door het ietwat vreemde uiterlijk, maar het is belangrijk om een e-bike nooit op zijn uiterlijk te beoordelen! De Cube Town scoorde namelijk de tweede prijs op de nationale e-bike test.

De reden waarom de Cube Town Hybrid Pro er anders uitziet dan andere e-bikes komt vooral doordat de accu op een andere plek zit. Normaal is de accu gevestigd op de bagagedrager, maar in dit geval zit de accu achter het frame. Hierdoor is de instap wat lager, maar dit heeft verder geen effect op het fietsen. De ontwerpers van de e-bike hebben deze keuze met opzet gemaakt, om de fiets meer stabiliteit bied als er meer gewicht in het midden zit (best slim he ;).
De Cube Town Hybrid Pro is origineel een stadsfiets, maar de Bosch middenmotor en het 8 versnellingen systeem zorgen ervoor dat deze fiets daarnaast goed ingezet kan worden voor multifunctioneel gebruik. De fiets kan dus gebruikt worden voor het maken van stadsritjes naar het werk of de supermarkt. En als jij daarnaast in de weekenden de duinen wil verkennen is dat natuurlijk ook nog een optie met deze elektrische fiets.

De Cube Town is dus het meest geschikt voor stadsfietsers die van tijd tot tijd andere landschappen willen betreden. Geef jij de voorkeur aan een elektrische fiets die één en al geschikt is voor bergachtige landschappen? Neem dan een kijkje naar de Brickers (ook wel de nummer #2).

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
 • Total (0)
Compare
0