Top 5
Elektrische fietsen
met middenmotor
beste-e-bike

Brinckers Bretagne M8

Brinckers is een relatief nieuw merk op de fietsenmarkt. Het doel van Brinckers is om simpele modellen van extreem goede kwaliteit te produceren en op de markt te brengen. Dit verklaart ook de prijs; die is namelijk nog al hoog, maar als je het ons ...

7.5
€2.299,00 €2.799,00 Bekijken
Naar review
2 Gazelle Orange C7+ HMB

Gazelle Orange C7+ HMB

Een fietsmerk die al jaren bekend is in het volksmond is natuurlijk Gazelle. Als je gaat kijken niet elektrische fietsen dan is het zeker een van de meest voorkomende merken. Dus of je er zelf op hebt gereden of iemand kent die een Gazelle fiets ...

7.2
2.039,00 2.549,00 Bekijken
Naar review
3 Cube Town Hybrid Pro 500

Cube Town Hybrid Pro 500

Het merk Cube bestaat sinds 1993 en heeft zich vanaf toen in rap tempo ontwikkeld tot één van de grootste fietsmerken ter wereld. Cube focust zich op het produceren van high-tech fietsen met een simpel en uniek ontwerp. Dit is natuurlijk ook terug ...

7

beste elektrische fiets met middenmotor 2019

Vergelijk beste koop & geteste E-bikes

Zoals jij waarschijnlijk al te weten bent gekomen is de motor het belangrijkste onderdeel van een elektrische fiets. Het vermogen van de motor bepaald namelijk hoe hard jij met je fiets kan fietsen en ook bepaald de motor hoe goed de ondersteuning aanvoelt. Een elektrische fiets kan een motor hebben op drie verschillende plaatsten: voorwiel, achterwiel en bij de trapas (ofwel het midden van de fiets).
In dit artikel wordt de focus gelegd op de middenmotor en met name de beste elektrische fietsen met een middenmotor. Er zijn tegenwoordig zo veel e-bikes, van verschillende merken, met middenmotor dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Het doel van dit artikel is om jou te informeren over de beste elektrische fiets met middenmotor van dit moment en je te helpen een geschikte keuze te maken voor een e-bike die het beste bij jouw wensen past.

De middenmotor in het kort

Waar de motor van jouw elektrische fiets is gevestigd heeft een grote invloed op de rijeigenschappen van de bike. Een middenmotor is gevestigd bij de trapas van de fiets en heeft altijd een trapkracht en rotatiesensor. Omdat de motor bij de trapas zit brengt dit het zwaartepunt omlaag en zorgt ervoor dat de fiets stabieler is tijdens het rijden. Omdat het gewicht niet aan de voor of achterkant zit, maar in het midden is het ook makkelijker om de fiets te tillen. Middenmotoren staan daarnaast ook bekend voor het geven van de meest natuurlijke gevoel van trapondersteuning; dit komt vooral door de trapkracht en rotatiesensor en hierdoor zijn de ook het meest populair. Bij een motor in het achterwiel voelt de ondersteuning meer als een duwtje in de rug en bij een voorwielmotor voelt het als of je naar voren wordt getrokken. Dit verschil is niet overdreven te merken bij elke fiets, maar voor de oplettende fietser kan dit toch het meeste verschil maken. Daarnaast is de aanschafprijs van een e-bike met middenmotor vaak hoger, maar deze is al veel minder hoog dan eerst. Tot slot zijn e-bikes met middenmotoren meestal geschikt voor verschillende gebieden: zowel stedelijk als in de natuur.

Voordelen:
 • Natuurlijke gevoel van trapondersteuning
 • De voorkant noch de achterkant is zwaarder tijdens het optillen van de fiets
 • De dosering van de middenmotor verloopt erg precies

Nadelen:
 • Soms luidruchtig
 • Grotere kans op slijtage aan tandwielen, ketting en versnelling
 • Een hogere aanschafprijs

Top #5 beste elektrische fietsen met middenmotor

Nu het tijd wordt om een elektrische fiets met middenmotor uit te kiezen. Wij hebben de top 5 best geteste e-bikes met middenmotor samengesteld en al de voor- en nadelen voor jou op een rijtje gezet!

back to menu ↑

#1 Brinckers Bretagne M8

Waarom wel kopen:

 • Geschikt voor bergachtige gebieden
 • Daarnaast multifunctioneel
 • Scoort hoog op comfort
 • Extreem goede kwaliteit

Waarom niet kopen:

 • Lichtelijk hoorbare motor

 

Prijs en mening

Het merk Brinkers doet het erg goed op de fietsenmarkt. Het doel van Brinckers is om simpele modellen van extreem goede kwaliteit op de markt te brengen. Het is daarom ook niet gek dat de Brinckers Bretagne M8 als beste e-bike, met middenmotor, is verkozen tijdens de nationale e-bike test.
De Brinckers Bretagne M8 is een erg diverse fiets die gebruikt kan worden voor verschillende doeleinden.
Het ontwerp van de fiets is modern en minimalistisch en je wordt verzekerd van uitstekende kwaliteit. De fiets wordt namelijk gebouwd met onderdelen van de merken Bafang, Bosch, Shimano, Selle, Royal, Magura en CTS. Door de sterke Bafang middenmotor kan de fiets meerdere terreinen aan, maar is hierdoor vooral geschikt voor fietstochten in berggebieden. Dit kun je opmaken aan de naam ‘Bretagne’. De stadsfiets van Brinckers heet bijvoorbeeld de Brinckers Brooklyn (stadsdeel in New York).
De Brinckers Bretagne heeft eigenschappen zoals een luxe zadel met verende voorvork en zadelpen, zodat jij tijdens het fietsen altijd comfortabel zit en lange kilometer kan maken. Daarnaast heeft de fiets ook nog een Shimano versnellingen systeem met 8 versnellingen. Dit is zeker een bonus, omdat jij de fiets dan kan aanpassen/verstellen bij ieder(e) situatie en gebied.

De Brinckers Bretagne M8 is het best geschikt voor fietsers die opzoek zijn naar een simpele fiets van extreem goede kwaliteit die zij voor verschillende doeleinden kunnen gebruiken. Als jij enkel en alleen van plan bent om jouw bike voor woon en -werkverkeer te gebruiken raad ik het sterk aan om naar de Cube Town Hybrid Pro 500 te kijken. Deze e-bike is de nummer #2 en wordt hieronder besproken.

back to menu ↑

#2 Brinckers Bretagne M330

Waarom wel kopen:

 • Luxe afwerking
 • Krachtige middenmotor
 • Extra comfort

Waarom niet kopen:

 • Duurder dan M8
 • lichtelijk hoorbaar motor

Prijs en mening

Brinckers Bretagne M330 is in veel vlakken heel erg vergelijkbaar met zijn soorgenoot de M8. Je kunt het beste de M330 ook beschouwen als een luxe variant op de M8. De M330 is op veel prestatie vlakken identiek aan de M8. Beiden elektrische fietsen worden standaard geleverd met een Lithium ion accu van 374 Wh en hebben een gemiddelde bereik van 74.8 km. Daarnaast hebben beiden e-bikes een super krachtige 80 Nm middenmotor!

Waar de M330 zich in onderscheidt is in de leuke extra’s zoals een traploze versnelling. Wat de versnelling veel geleidelijker en fijner laat instellen dan een normaal het geval zou zijn. Daarnaast heeft de M330 een hydraulische velgrem zowel voor als achter.  In andere woorden, de M330 is dezelfde fiets als de M8 maar met wat luxere opties qua design en rijgedrag. Hij staat daarom ook op nummer 2 in onze lijst omdat hij hierdoor ook meteen een stukje duurder is dan de M8!

back to menu ↑

#3 Victesse Strada

Waarom wel kopen:

 • Stads- en hybride fiets
 • Krachtige middenmotor
 • Extra comfort

Waarom niet kopen:

 • Duurder dan gemiddelde e-bike in klasse

 

Prijs en mening

De volgende bike is een Victesse model. Gek? Nee, zeker niet. Het doel van Victesse is namelijk om jong en oud op stijlvolle, kwalitatieve en betaalbare fietsen te krijgen. De Victesse Strada is naast de Victesse Magnum het populairste model van Victesse. Omdat het merk nog niet zo lang bestaat (sinds 2016) is het best een prestatie dat één van hun modellen de derde plaats van ‘beste elektrische fietsen met een middenmotor’ heeft veroverd.
Ten eerste is de Victesse Strada een super sterke e-bike en daarom erg geschikt voor zwaargewichten (120 kg+). Daarnaast is de fiets zeker een aanraden voor senioren, vanwege de simpele bediening (van de display) en de vele eigenschappen zoals een 8 versnellingen systeem, een comfortabel zadel en handvaten met goede grip.  De prijs- kwaliteitverhouding van de Strada is prima, alleen is hij toch wel iets duurder dan andere fietsen in onze lijst ( met een uitzondering).

Kortom is de Victesse Strada dus een redelijk goede e-bike die voor een redelijke prijs wordt aangeboden. Als jij opzoek bent naar een minimalistisch model, met een kwalitatief goede motor en accu, dat multifunctioneel inzetbaar is. Dan is het zeker de moeite waard om een kijkje te nemen naar de Victesse Strada.

back to menu ↑

#4 Gazelle Orange C7+

7.2/10 Read review
72 %
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Gazelle Orange C7+ HMB - 2.039,00

Waarom wel kopen:

 • Stadsfiets
 • Heel licht!

Waarom niet kopen:

 • 40 Nm motor

Prijs en mening

Wil je een elektrische fiets met een goede middenmotor maar is kracht niet een belangrijke prioriteit? Dan is de Gazelle Orange 7+ een prima keuze. De Orange 7+ is wat meer geschikt als stadsfiets vergeleken met andere opties in onze top 5 lijst. Die zijn meer algemeen inzetbaar als je dan kijkt naar de Gazelle. De 7+ is heel bijzonder omdat deze elektrische fiets aan de super lichte kant is voor een middenmotor.

Wat dit betekent voor de gebruiker, is dat als het een keertje voorkomt dat de accu leegt raakt, dan is het de Orange 7+ gemakkelijk te gebruiken als een “normale” fiets! Heel fijn als opladen van de accu niet altijd even makkelijk of beschikbaar voor je is. Daarnaast heeft de Orange 7+ ook een hogere gemiddelde actieradius vergeleken met de vorige top 3!

back to menu ↑

#5 Cube Town Hybrid Pro 500

70 %
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Cube Town Hybrid Pro 500 - 1.899,00

Waarom wel kopen:

 • Tweede in nationale e-bike test
 • Accu achter frame
 • Modern ontwerp

Waarom niet kopen:

 • Minder inzetbaar in bergachtig gebied
 • Prijzig

Prijs en mening

Het merk Cube heeft zich vanaf 1993 al snel ontwikkeld tot één van de grootste fietsmerken ter wereld en focust zich op het produceren van high-tech fietsen. Hier is de Cube Town Hybrid Pro 500 geen uitzondering van.

De fiets is nogal opvallend door het ietwat vreemde uiterlijk, maar het is belangrijk om een e-bike nooit op zijn uiterlijk te beoordelen! De Cube Town scoorde namelijk de tweede prijs op de nationale e-bike test.

De reden waarom de Cube Town Hybrid Pro er anders uitziet dan andere e-bikes komt vooral doordat de accu op een andere plek zit. Normaal is de accu gevestigd op de bagagedrager, maar in dit geval zit de accu achter het frame. Hierdoor is de instap wat lager, maar dit heeft verder geen effect op het fietsen. De ontwerpers van de e-bike hebben deze keuze met opzet gemaakt, om de fiets meer stabiliteit bied als er meer gewicht in het midden zit (best slim he ;).
De Cube Town Hybrid Pro is origineel een stadsfiets, maar de Bosch middenmotor en het 8 versnellingen systeem zorgen ervoor dat deze fiets daarnaast goed ingezet kan worden voor multifunctioneel gebruik. De fiets kan dus gebruikt worden voor het maken van stadsritjes naar het werk of de supermarkt. En als jij daarnaast in de weekenden de duinen wil verkennen is dat natuurlijk ook nog een optie met deze elektrische fiets.

De Cube Town is dus het meest geschikt voor stadsfietsers die van tijd tot tijd andere landschappen willen betreden. Geef jij de voorkeur aan een elektrische fiets die één en al geschikt is voor bergachtige landschappen? Neem dan een kijkje naar de Brinckers Bretagne M8 (ook wel de nummer #1).

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
 • Total (0)
Compare
0