Top 5
Elektrische vouwfietsen
Beste elektrische vouwfiets
beste-elektrische-vouwfiets

Legend eBikes Monza

In onze zoektocht naar de beste e-vouwfiets voor jou komen we verschillende modellen tegen. Sommige modellen zijn wat krachtiger dan anderen, en dit model behoort tot de krachtigere categorie. Dit lijkt vooral zo te zijn vanwege de grote ...

8.4
2 e-4motion Nautica

e-4motion Nautica

De e-4motion Nautica elektrische vouwfiets is een fiets van het merk e-4motion, een bekende in onze test, het bedrijf produceert meerdere e-vouwfietsen. Dit model is op de markt gekomen in 2019. Dit model is een prijzig model, waar veel van verwacht ...

8.3
3 SHIJING Elektrische fiets

SHIJING Elektrische fiets

De Shijing elektrische fiets is, zoals de naam al doet vermoeden, een fiets afkomstig uit China. Nu was het al langere tijd zo dat de meeste onderdelen voor fietsen uit China kwamen, maar door de komst van grote internet warenhuizen kun je nu ook ...

8.3
4 Stella Citta

Stella Citta

De Stella Citta is de eerste elektrisch vouwfiets dat Stella als merk heeft uitgebracht. Laat je dat echter niet afschrikken want al snel bleek uit onze test dat de Citta vrijwel in alle vlakken (behalve 1) de concurrenten voorbij is geraced. Naast ...

7.5
5 Torrot Citysurfer

Torrot Citysurfer

De Torrot Citysurfer is een model dat in 2017 zijn intrede deed op de Nederlandse markt. Het is een apparaat dat ontworpen is om zowel licht als effectief te kunnen zijn, en we zijn dan ook erg benieuwd naar de prestaties van dit model. Dit model is ...

7.9

beste elektrische vouwfiets 2020

Vergelijk beste koop & geteste vouwfietsen

Vouwfietsen zijn voor de reizigers onder ons al tijden lang een super handig en comfortabel vervoermiddel! Nu is er ook de elektrische vouwfiets! Dit is de ideale fiets voor reizigers die een vouwfiets zoeken met het comfort van een elektrische fiets. Elektrische fietsen worden steeds populairder en het is daarom niet gek dat fans van bakfietsen, mountainbikes en vouwfietsen ook op zoek gaan naar die snelheid en een duwtje in de rug. De vouwfietsen markt is tegenwoordig anders dan vroeger. Er zijn veel meer verschillende soorten maten en door alle verschillende prijzen en merken is het vaak moeilijk om de geschikte vouwfiets te vinden. Zit je na te denken over het aanschaffen van een elektrische vouwfiets, maar weet je nog niet welke? Dan zit je hier goed! Wij hebben voor jou een top 4 samengesteld van de beste elektrische vouwfietsen op dit moment (zie tabel). Daarnaast hebben we ook de belangrijkste informatie in dit artikel voor jou samengevat.

Legend eBikes Monza

De Legend eBikes Monza vouwfiets staat op nummer 1, omdat het een perfecte balans heeft gevonden van prestatie en comfort. Dit is een elektrische vouwfiets die prima zal volstaan voor de gemiddelde gebruiker. Een grote accucapaciteit van 504 Wh geeft deze e-vouwfiets meer dan voldoende bereik voor dagelijks gebruik (60-100km). Het is ook de krachtigste motor van alle 5 elektrische fietsen in deze lijst. De Monza beschikt een achterwiel motor van 40 Nm, een waarde die hem plaatst als even krachtig als een gemiddelde e-bike.

Voor alles wat je krijgt bij het aanschaffen van deze elektrische vouwfiets is de prijs aardig laag. Helemaal als je dit gaat vergelijken met andere high-end elektrische vouwfietsen op de markt.

8.4/10 Read review
84 %
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Legend eBikes Monza - €1.544,59

back to menu ↑

E-4motion Nautica

De E-4motion Nautica vouwfiets is op veel vlakken heel erg vergelijkbaar met de Monza. De Nautica heeft zo ongeveer dezelfde actieradius en is qua motorkracht, maar lichtjes minder sterk dan de Monza. Waar de Nautica in uitblinkt, is een elektrische vouwfiets zijn die je een vergelijkbaar ervaring geeft als een degelijke e-bike. Zo heeft de Nautica een stuk meer verbetering qua design. Zo heeft de Nautica een ruim optie in versnellingen, maar ook trapondersteuning standen. Is de motor van de vouwfiets in het midden van de vouwfiets gepositioneerd wat een betere algemene balans levert voor de vouwfiets zelf.

Het enige nadeel is dat dit extra functionaliteit wel samen met een prijskaartje komt, waardoor dit niet voor iedereen de beste elektrische vouwfiets is.

back to menu ↑

SHIJING elektrische vouwfiets

Zoals de naam Shijing je al doet vermoeden betreft het hier een chinese merk elektrische vouwfiets. Hoewel men vaak een slechtere kwaliteit verwacht uit China is dit zeker een duidelijk uitzondering. De Shijing is eigenlijk meer een “gewone” elektrische fiets dan een vouwfiets. In tegenstelling tot andere soortgenoten is dit meer gelijk aan de mountainbike qua design dan een vouwfiets. Het design zelf kan gewoon opgevouwen worden in een aardig compacte vorm! Door zijn gewicht is deze vouwfiets misschien minder geschikt voor gebruik voor korte ritten of OV, maar juist eerder gericht op fietsers die een e-bike zoeken die minder plek inneemt. Misschien, omdat je geen ruimte hebt om je fiets buiten te laten en juist liever de fiets binnen huis of studio wil bewaren.

8.3/10 Read review
83 %
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: SHIJING Elektrische fiets - €2.112,89

back to menu ↑

Stella Citta

De Citta was in 2018 toegevoegd in het aanbod van Stella fietsen. De Stella Citta had ons destijds oprecht gewow’d met zijn top prestaties. De Citta blinkt in vrijwel elke vlak boven de competitie uit! Zo heeft het de krachtige motor (van 40 Nm) en ook meteen de grootste actieradius. Dat allemaal gecombineerd met het feit dat het de lichtste vouwfiets is in onze lijst zegt al meer dan 1000 woorden. Toch is de Citta sinds 2018 een aantal posities gezakt. Dit komt grotendeels, of eigenlijk puur alleen door zijn prijs. In 2020 is de optie van elektrische vouwfietsen toch wat breder geworden, en zijn er opties beschikbaar die vergelijkbaar presteren maar wel goedkoper zijn.

Dat allemaal wil niet zeggen dat de Citta een slechte elektrische vouwfiets is. We zijn er zeker van dat je altijd tevreden zult zijn van je aanschaf!

7.5/10 Read review
75 %
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Stella Citta - €1.799,00

back to menu ↑

Torrot Citysurfer

Wil je de elektrische vouwfiets voornamelijk gebruiken in het openbaar vervoer? De Torrot is dan zeker een aanrader! Deze elektrische vouwfiets zal misschien qua prestaties niet geheel uitblinken en met een magere 50 km bereik is die ook niet geschikt voor langere afstanden.

Wat deze e-vouwfiets wel bijzonder maakt, is hoe gemakkelijk je hem kunt in en uit klappen en hoe compact hij is als die inderdaad is ingeklapt. Hierdoor is het totaal geen moeite om van de ene trein naar de andere over te stappen!

back to menu ↑

Wat is een elektrische vouwfiets?

Een elektrische vouwfiets is eigenlijk hetzelfde als een normale vouwfiets, maar dan met een accu en een motor die zorgen voor ondersteuning bij elke trapbeweging. Dit maakt een fietstocht veel fijner! De fiets heeft een trapkrachtsensor die signalen doorstuurt naar de controller. De controller registreert de inspanning van de fietser en op basis van het uitgekozen rijprogramma, krijgt de motor een seintje en wordt de fiets hierdoor aangestuurd. Elektrische vouwfietsen vallen over het algemeen best mee qua kosten. Het ligt er maar net aan hoeveel extra eigenschappen jij wil dat de fiets heeft. Elektrische vouwfietsen kan je bij een fietshandelaar kopen, maar zijn meestal makkelijker online te bestellen. Wij raden het je altijd aan om bij het aankopen van wat voor fiets dan ook jezelf een aantal vragen te stellen. Bij vouwfietsen zijn dit vragen zoals: Hoe zwaar mag de fiets zijn? Wat is de capaciteit van de accu en hoeveel kilometer kan ik hiermee rijden? Welke motor past hierbij? Wat is mijn budget? Zodra jij weet welke eigenschappen jouw fiets nodig heeft wordt het makkelijker om gericht te gaan zoeken.

back to menu ↑

Waarom is de motor zo belangrijk?

De motor van een elektrische fiets zet jouw bewegingen om in energie en zorgt ervoor dat de fiets wordt aangedreven. De motor is naast de accu het belangrijkste onderdeel van de elektrische fiets. Er zijn verschillende soorten variaties van motoren.

Borstel vs borstelloos

Ten eerste kan je ze onderscheiden door te kijken of de motor borstels of geen borstels heeft. In principe is de werking van de fiets hetzelfde, maar er zijn toch een aantal verschillen in factoren zoals onderhoud, snelheid en prijs. Het is verstandig om hier toch even naar te kijken tijdens het bepalen van de fiets die je gaat kopen.
Borstelmotoren zijn over het algemeen goedkoop en betrouwbaar. Als de borstels vervangbaar zijn, heeft de motor ook nog een langere levensduur. Ook zijn motoren met borstels goed geschikt voor barre omgevingen. Het nadeel is dat borstelmotoren veel onderhoud nodig hebben, omdat de borstels moeten worden gereinigd en vervangen door continu gebruik.
Er zijn ook motoren zonder borstels. Deze motoren hebben ten eerste minder en soms geen onderhoud nodig. Ook verslaan ze borstelmotoren op snelheid. Het nadeel is echter dat deze motoren duurder zijn door hogere bouwkosten.

back to menu ↑

Voor-, midden-, of achterwielmotor?

Waar de motor van jouw potentiele e-bike is gevestigd heeft een grote invloed op de rijeigenschappen van de fiets. We gaan kort doorlopen wat de verschillende soorten motoren en hun voor- en nadelen zijn.

Voorwielmotor

Een voorwielmotor is (overduidelijk) een motor die gevestigd is in het voorwiel van de fiets. Voorwielmotoren zijn de laatste tijd erg populair, omdat deze motoren een simpel systeem hebben, weinig onderhoud nodig hebben en goedkoop zijn. Er zijn echter ook nadelen zoals een groter sliprisico, een zwaardere sturing en het fietsgevoel is minder natuurlijk omdat ze fiets als het ware naar voren wordt getrokken.

Achterwielmotor


De e-bikes met een motor in het achterwiel geven de meest natuurlijke rijbeleving, omdat een normale fiets ook wordt aangedreven door het achterwiel. Daarnaast zijn deze motoren net zoals voorwielmotoren relatief goedkoop. De nadelen daarentegen zijn meer gewicht aan het achterwiel, meer onderhoudskosten en lastigere rijervaring over heuvels en bochten.

Middenmotor

middenmotor
De middenmotor is gevestigd bij de trapas van de fiets. De middenmotor geeft een natuurlijk gevoel van rijondersteuning en de positie van de motor zorgt ervoor dat de voorkant noch de achterkant zwaarder is tijdens het tillen van de fiets. De enige nadelen zijn dat de motoren meestal erg prijzig zijn en er is een grotere kans op slijtage aan tandwielen, de ketting en de versnelling.

back to menu ↑

Waarom is de accu zo belangrijk?

De accu of batterij van een elektrische fiets zorgt ervoor dat je niet een normale, maar een elektrische fiets hebt. De accu van de fiets is verantwoordelijk voor belangrijke eigenschappen, zoals het vermogen en de capaciteit. Deze eigenschappen hebben invloed op aspecten zoals het maximale bereik of vermogen om een heuvel op te fietsen, maar ook de totale laadtijd en levensduur van de accu.
Als we het hebben over de levensduur van de accu van je elektrische fiets, dan hebben we het over hoelang de batterij meegaat. Wanneer je de fiets gebruikt, doorloopt de accu een cyclus. Het aantal cyclussen die de accu kan maken is de verwachte levensduur. Meestal geeft de fabrikant van de elektrische fiets aan voor hoeveel cyclussen jij de fiets kan gebruiken.

Wat is de beste accu?

Er zijn heel veel verschillende soorten accu’s. De lithium accu’s zijn over het algemeen de beste accu’s, maar er zijn ook weer verschillende soorten lithium accu’s
Na wat onderzoek is er gebleken dat de lithium mangaan accu’s milieuvriendelijker en veiliger zijn, maar dat de lithium kobalt accu’s een hogere energiedichtheid hebben.
Kortom, de beste keuze is een soort van de lithium-ionbatterijen, maar de specialisten zijn er nog steeds niet over uit welke het beste is. Als de elektrische vouwfiets een lithium-ionbatterij heeft zit je meestel wel goed.
Volgens onderzoek zijn dit de drie beste accu’s:
· Hoge veiligheid? Kies dan een Li-ion accu
· Hoge energiedichtheid? Kies dan een LCO (kobalt) accu
· Prestaties gekoppeld aan veiligheid, maar relatief nieuw= LiMg (mangaan)
Mocht je nog meer informatie willen check dan het volledige artikel over accu’s.

Goed opletten!

Er zijn ook nog een aantal kleine factoren waar je op zou kunnen letten bij het uitzoeken van een elektrische vouwfiets. Op de fiets zit een display. Een display is een apparaat waarop bijvoorbeeld de snelheid, de stand van de fiets en de batterij capaciteit wordt weergegeven. Het is belangrijk dat je een display kiest die goed leesbaar is. Ook is het gewicht van de fiets iets waar je op moet letten. Je bent natuurlijk van plan jouw fiets overal mee naartoe te nemen en zo nu en dan op te tillen. Het is dan waarschijnlijk niet prettig als jouw vouwfiets veels te zwaar is. Daarnaast zijn er nog andere kleine eigenschappen zoals het design en het aantal versnellingen.
Wij raden het aan om voor de aankoop van een fiets altijd eerst een proefrit te maken. Tijdens deze rit is het slim om te kijken naar de accuduur, de versnellingen, de ondersteuning en hoe de fiets reageert op hellingen. Daarna zou je de fiets altijd nog online kunnen bestellen. Omdat dit voor sommige mensen niet altijd een mogelijkheid is hebben wij hier 4 topvouwfietsen op een rijtje gezet die jou gegarandeerd veel fietsplezier zullen geven.

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0