Top 4
Elektrische vouwfietsen
Beste elektrische vouwfiets
beste-elektrische-vouwfiets

beste elektrische vouwfiets 2019

Vergelijk beste koop & geteste vouwfietsen

Vouwfietsen zijn voor de reizigers onder ons al tijden lang een super handig en comfortabel vervoermiddel! Nu is er ook de elektrische vouwfiets! Dit is de ideale fiets voor reizigers die een vouwfiets zoeken met het comfort van een elektrische fiets. Elektrische fietsen worden steeds populairder en het is daarom niet gek dat fans van bakfietsen, mountainbikes en vouwfietsen ook op zoek gaan naar die snelheid en een duwtje in de rug. De vouwfietsen markt is tegenwoordig anders dan vroeger. Er zijn veel meer verschillende soorten maten en door alle verschillende prijzen en merken is het vaak moeilijk om de geschikte vouwfiets te vinden. Zit je na te denken over het aanschaffen van een elektrische vouwfiets, maar weet je nog niet welke? Dan zit je hier goed! Wij hebben voor jou een top 4 samengesteld van de beste elektrische vouwfietsen op dit moment (zie tabel). Daarnaast hebben we ook de belangrijkste informatie in dit artikel voor jou samengevat.

Wat is een elektrische vouwfiets?

Een elektrische vouwfiets is eigenlijk hetzelfde als een normale vouwfiets, maar dan met een accu en een motor die zorgen voor ondersteuning bij elke trapbeweging. Dit maakt een fietstocht veel fijner! De fiets heeft een trapkrachtsensor die signalen doorstuurt naar de controller. De controller registreert de inspanning van de fietser en op basis van het uitgekozen rijprogramma, krijgt de motor een seintje en wordt de fiets hierdoor aangestuurd. Elektrische vouwfietsen vallen over het algemeen best mee qua kosten. Het ligt er maar net aan hoeveel extra eigenschappen jij wil dat de fiets heeft. Elektrische vouwfietsen kan je bij een fietshandelaar kopen, maar zijn meestal makkelijker online te bestellen. Wij raden het je altijd aan om bij het aankopen van wat voor fiets dan ook jezelf een aantal vragen te stellen. Bij vouwfietsen zijn dit vragen zoals: Hoe zwaar mag de fiets zijn? Wat is de capaciteit van de accu en hoeveel kilometer kan ik hiermee rijden? Welke motor past hierbij? Wat is mijn budget? Zodra jij weet welke eigenschappen jouw fiets nodig heeft wordt het makkelijker om gericht te gaan zoeken.

back to menu ↑

Waarom is de motor zo belangrijk?

De motor van een elektrische fiets zet jouw bewegingen om in energie en zorgt ervoor dat de fiets wordt aangedreven. De motor is naast de accu het belangrijkste onderdeel van de elektrische fiets. Er zijn verschillende soorten variaties van motoren.

Borstel vs borstelloos

Ten eerste kan je ze onderscheiden door te kijken of de motor borstels of geen borstels heeft. In principe is de werking van de fiets hetzelfde, maar er zijn toch een aantal verschillen in factoren zoals onderhoud, snelheid en prijs. Het is verstandig om hier toch even naar te kijken tijdens het bepalen van de fiets die je gaat kopen.
Borstelmotoren zijn over het algemeen goedkoop en betrouwbaar. Als de borstels vervangbaar zijn, heeft de motor ook nog een langere levensduur. Ook zijn motoren met borstels goed geschikt voor barre omgevingen. Het nadeel is dat borstelmotoren veel onderhoud nodig hebben, omdat de borstels moeten worden gereinigd en vervangen door continu gebruik.
Er zijn ook motoren zonder borstels. Deze motoren hebben ten eerste minder en soms geen onderhoud nodig. Ook verslaan ze borstelmotoren op snelheid. Het nadeel is echter dat deze motoren duurder zijn door hogere bouwkosten.

back to menu ↑

Voor-, midden-, of achterwielmotor?

Waar de motor van jouw potentiele e-bike is gevestigd heeft een grote invloed op de rijeigenschappen van de fiets. We gaan kort doorlopen wat de verschillende soorten motoren en hun voor- en nadelen zijn.

Voorwielmotor

Een voorwielmotor is (overduidelijk) een motor die gevestigd is in het voorwiel van de fiets. Voorwielmotoren zijn de laatste tijd erg populair, omdat deze motoren een simpel systeem hebben, weinig onderhoud nodig hebben en goedkoop zijn. Er zijn echter ook nadelen zoals een groter sliprisico, een zwaardere sturing en het fietsgevoel is minder natuurlijk omdat ze fiets als het ware naar voren wordt getrokken.

Achterwielmotor


De e-bikes met een motor in het achterwiel geven de meest natuurlijke rijbeleving, omdat een normale fiets ook wordt aangedreven door het achterwiel. Daarnaast zijn deze motoren net zoals voorwielmotoren relatief goedkoop. De nadelen daarentegen zijn meer gewicht aan het achterwiel, meer onderhoudskosten en lastigere rijervaring over heuvels en bochten.

Middenmotor

middenmotor
De middenmotor is gevestigd bij de trapas van de fiets. De middenmotor geeft een natuurlijk gevoel van rijondersteuning en de positie van de motor zorgt ervoor dat de voorkant noch de achterkant zwaarder is tijdens het tillen van de fiets. De enige nadelen zijn dat de motoren meestal erg prijzig zijn en er is een grotere kans op slijtage aan tandwielen, de ketting en de versnelling.

back to menu ↑

Waarom is de accu zo belangrijk?

De accu of batterij van een elektrische fiets zorgt ervoor dat je niet een normale, maar een elektrische fiets hebt. De accu van de fiets is verantwoordelijk voor belangrijke eigenschappen, zoals het vermogen en de capaciteit. Deze eigenschappen hebben invloed op aspecten zoals het maximale bereik of vermogen om een heuvel op te fietsen, maar ook de totale laadtijd en levensduur van de accu.
Als we het hebben over de levensduur van de accu van je elektrische fiets, dan hebben we het over hoelang de batterij meegaat. Wanneer je de fiets gebruikt, doorloopt de accu een cyclus. Het aantal cyclussen die de accu kan maken is de verwachte levensduur. Meestal geeft de fabrikant van de elektrische fiets aan voor hoeveel cyclussen jij de fiets kan gebruiken.

Wat is de beste accu?

Er zijn heel veel verschillende soorten accu’s. De lithium accu’s zijn over het algemeen de beste accu’s, maar er zijn ook weer verschillende soorten lithium accu’s
Na wat onderzoek is er gebleken dat de lithium mangaan accu’s milieuvriendelijker en veiliger zijn, maar dat de lithium kobalt accu’s een hogere energiedichtheid hebben.
Kortom, de beste keuze is een soort van de lithium-ionbatterijen, maar de specialisten zijn er nog steeds niet over uit welke het beste is. Als de elektrische vouwfiets een lithium-ionbatterij heeft zit je meestel wel goed.
Volgens onderzoek zijn dit de drie beste accu’s:
· Hoge veiligheid? Kies dan een Li-ion accu
· Hoge energiedichtheid? Kies dan een LCO (kobalt) accu
· Prestaties gekoppeld aan veiligheid, maar relatief nieuw= LiMg (mangaan)
Mocht je nog meer informatie willen check dan het volledige artikel over accu’s.

Goed opletten!

Er zijn ook nog een aantal kleine factoren waar je op zou kunnen letten bij het uitzoeken van een elektrische vouwfiets. Op de fiets zit een display. Een display is een apparaat waarop bijvoorbeeld de snelheid, de stand van de fiets en de batterij capaciteit wordt weergegeven. Het is belangrijk dat je een display kiest die goed leesbaar is. Ook is het gewicht van de fiets iets waar je op moet letten. Je bent natuurlijk van plan jouw fiets overal mee naartoe te nemen en zo nu en dan op te tillen. Het is dan waarschijnlijk niet prettig als jouw vouwfiets veels te zwaar is. Daarnaast zijn er nog andere kleine eigenschappen zoals het design en het aantal versnellingen.
Wij raden het aan om voor de aankoop van een fiets altijd eerst een proefrit te maken. Tijdens deze rit is het slim om te kijken naar de accuduur, de versnellingen, de ondersteuning en hoe de fiets reageert op hellingen. Daarna zou je de fiets altijd nog online kunnen bestellen. Omdat dit voor sommige mensen niet altijd een mogelijkheid is hebben wij hier 4 topvouwfietsen op een rijtje gezet die jou gegarandeerd veel fietsplezier zullen geven.

back to menu ↑

#1 Stella Citta


Prijs en mening
Een heel recente toevoeging. De Stella Citta heeft ons oprecht gewow’d met zijn top prestaties. De Citta blinkt in vrijwel elke vlak boven de competitie uit! Zo heeft het de krachtigste motor (van 40 Nm) en ook meteen de grootste actieradius. Dat allemaal gecombineerd met het feit dat het de lichtste vouwfiets is in onze lijst zegt al meer dan 1000 woorden.

Het is vrijwel gegarandeerd dat je tevreden zult zijn met de Citta als je hem eenmaal hebt, het enige punt van aanmerking is de prijs. Vind je hem te duur? Dan zouden we aanraden om even naar ons nummer 2 te kijken.

back to menu ↑

#2 Postbike Fold – beste koop

 • Product
 • Specification
 • Photos
 • Deals

Postbike Fold

1,189.00
 • MAX-Bereik: 50 km
 • MIN-Bereik: 48 km
 • Prijs/Bereik: €24 per km
 • Snelheid: 25 km/h
Add to compare
Merk

Postbike

Motorpositie

Achter

Gewicht

17.4 kg

Accucapaciteit

288

Versnellingen

7

Type naaf

Shimano Tourney

Kracht (Nm)

35

Maximale snelheid

25 km/u

Kettingkast

Open

Awards

AD winnaar

Zadelvering

Geveerd

Remsysteem

V-brake

Prijs per bereik

€ 24 per km

Type accu

Lithium-ion

Trapondersteuning

3

Maximale bereik (km)

50

Gemiddelde bereik (km)

48


Prijs en mening
Voorheen de nummer 1 in ons lijstje. Postbike is nog steeds één van de beste vouwfietsen die wij hebben getest helemaal als je gaat vergelijken qua prijs.

Deze fiets biedt het comfort van een stadsfiets in de vorm van een vouwfiets. Hij is perfect om mee te nemen op reis, in de trein of zelfs met de boot. De fiets straalt pure luxe uit. Met het 6 versnellingen systeem, een krachtige achterwielmotor en lithium-ION accu is de een van de beste keuzes die je kan maken. Als extraatje is de accu voorzien van een USB aansluiten, je kunt dus tijdens het fietsen je telefoon opladen en een GPS aansluiten.

back to menu ↑

#3 Beixo Electra

 • Product
 • Specification
 • Photos
 • Deals

Beixo Electra

1,899.00
 • MAX-Bereik: 110 km
 • MIN-Bereik: 53 km
 • Prijs/Bereik: €23 per km
 • Snelheid: 25 km/h
Add to compare
Merk

Beixo

Motorpositie

Voorwiel

Gewicht

20.5 kg

Accucapaciteit

316

Versnellingen

7

Type naaf

Shimano Nexus 7

Kracht (Nm)

21

Maximale snelheid

25 km/u

Kettingkast

Geen ketting/ gesloten

Awards

ANWB

Zadelvering

Niet geveerd

Remsysteem

V-brake

Prijs per bereik

€ 23 per km

Type accu

Lithium-Polymeer

Trapondersteuning

5

Maximale bereik (km)

110

Gemiddelde bereik (km)

53

Prijs en mening
De beixo vouwfiets is door de ANWB getest als een van de beste elektrische vouwfietsen. Deze fiets is erg populair voor op de camping of voor een dagje uit. De fiets heeft geen ketting en is daardoor super klein op te vouwen! Daarnaast heeft de fiets een krachtige voorwielmotor en een 7 versnellingen systeem.

Het is de duurste vouwfiets van onze lijst maar heeft daarbij ook de grootste totale actieradius. Het is daarom dus perfect voor de gebruiker die de fiets voor langere afstanden wilt gaan gebruiken.

back to menu ↑

#4 VidaXL elektrische vouwfiets

 • Product
 • Specification
 • Photos
 • Deals
 • MAX-Bereik: 60 km
 • MIN-Bereik: 32 km
 • Prijs/Bereik: €13 per km
 • Snelheid: 25 km/h
Add to compare
Merk

VidaXL

Motorpositie

Achterwiel

Gewicht

24 kg

Accucapaciteit

192

Versnellingen

4

Type naaf

Shimano Nexus 4

Kracht (Nm)

25

Maximale snelheid

25 km/u

Kettingkast

Open

Awards

ANWB

Zadelvering

Niet geveerd

Remsysteem

V-brake,trommelrem

Prijs per bereik

€ 13 per km

Type accu

Lithium-ion

Trapondersteuning

3

Maximale bereik (km)

60

Gemiddelde bereik (km)

32

Prijs en mening
De eerste vouwfiets die we gaan bespreken is de fiets voor mensen die op een budget zijn. De vidaXL is uitmuntende fiets voor een schappelijke prijs. De fiets is snel opvouwbaar en neemt niet veel ruimte in beslag. Het stuur en de wielen zijn gemaakt van aluminiumlegering waardoor de fiets erg licht is en eenvoudig opgetild kan worden. Daarnaast heeft de fiets een lithium-ion accu, wat volgens ons een van de beste accu’s is die je kan hebben. Echt een koopje dus

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
 • Total (0)
Compare
0