Bioracer Team Bibshort 2.0 Dames

€63,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar de laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Bioracer Team Bibshort Women 2.0 Size S - €63,00

Als je op zoek bent naar een bibshort voor vrouwen met prestatie en gewicht in het achterhoofd, en je hebt een wat krapper budget, dan kan het soms moeilijk zijn het juiste fietsshirt te vinden.
Bioracer heeft naast het herenmodel van de Team 2.0 bibshorts ook een vrouwenmodel. We zijn erg benieuwd wat dit model biedt voor een prijs die zeer schappelijk is.

De Bioracer Team Bibshort 2.0 Dames

Veel fietsteams in binnen- en buitenland worden gesponsord door Bioracer. De performance eigenschappen van hun fietskleding staan goed bekend: vaak zijn deze licht, aerodynamisch en snel. Het Team bibshort is onderdeel van de Team set met bijpassend shirt. Vele teams fietsen in dit model van Bioracer, maar dan in verschillende kleurstellingen van bijvoorbeeld de betreffende fietsclub. Wil je net wat serieuzer gaan fietsen en meer op prestatie gaan richten, dan kan dit short wellicht interessant zijn.

Ons oordeel

In de beoordeling van fietsbroeken letten we op een aantal elementen. We kijken naar het comfort en het design. Samen komen we hiermee tot een score. In onze beoordelingen nemen we in alle gevallen de prijs/kwaliteitverhouding mee.

Design

6.5/10 –
De fietsbroek ziet er goed uit, maar wel valt ons direct wat op wat we voorheen bij meerdere vrouwen producten zagen. Een roze kleur of logo zou het direct een vrouwenshort moeten maken. Het short is voor vrouwen ook maar in één kleurstelling leverbaar: zwart met roze. Behalve dat de pasvorm wat aangepast is aan het vrouwelijk lichaam zien we een aantal gehoopte elementen niet echt terug. Het zeem is wat breder en wellicht comfortabeler, maar van een voorgevormd paneel lijkt geen sprake. Ook lijkt er geen speciale aandacht te zijn gegaan naar het ontwerpen van een prettige oplossing voor de bretels rondom de borststreek. Wel zijn deze van een prettig, ademend materiaal.
De materialen zijn strak en spierondersteunend, dat is een pluspunt.

Comfort

7.1/10 –
Het comfort is bij dit short enigszins ondergeschikt omdat het een short is dat zich richt op prestatie. Dit short biedt een goede spierondersteuning. Dit komt er in de praktijk wel op neer dat het short trekkend of drukkend aanvoelen, zeker als je niet in een sportieve zithouding op de fiets zit. Te strak dus voor sommigen, maar voor een performance short biedt dit model een prima comfort. De siliconen grippers zorgen er voor dat de broekspijpen prettig op hun plek blijven zitten.

Specificaties via bioracer.com:

  • Spierondersteuning
  • Siliconen gripper

Onze ervaring:

  • Design: 6.5/10
  • Comfort: 7.1/10

Ons eindoordeel

6.8/10 –
Wil je een een relatief comfortabel en goed geprijsd bibshort, dan is dit een prima optie. Bedenk dan wel goed dat je voor een dames short niet veel specifiek op dames gerichte elementen in het ontwerp krijgt. Wil je comfort, kijk dan even verder. Wil je wat sneller en sportiever gaan rijden, dan kan dit short een goede eerste stap zijn. Ook als uitbreiding van je garderobe kan dit short voor korte tot middellange ritten een goede keuze zijn. Het short is maar in één kleur leverbaar, dus je moet wel van roze houden.

6.8 Total Score

Design
6.5
Comfort
7.1
PROS
  • Prijs/kwaliteit
  • Spierondersteuning
CONS
  • Niet het meest comfortabele short
  • Weinig specifieke vrouwenelementen
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0