Bioracer Vesper Soft Dames

€105,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar de laagste prijs

Zoek je naar een bibshort dat er naast dat het comfortabel zit ook nog eens goed uit ziet? Bioracer staat normaalgesproken bekend om zijn performance kleding, maar heeft met dit ontwerp ingesprongen op de stijgende vraag naar vrouwen fietsshorts met een combinatie tussen comfort en looks. Omdat Bioracer bekend staat om zijn strakkere pasvorm, zijn we erg benieuwd naar dit short.

De Bioracer Vesper Bibshort Soft Black Dames

Bioracer is al jarenlang bekend vanwege de sponsoring van verschillende professionele- en amateur-teams. Vaak vanwege de goede prijs/kwaliteitverhouding, materiaalgebruik en bijvoorbeeld aerodynamica. Dit heeft als nadeel dat dit soort kleding bij sommige vrouwen vaak erg strak zit, waardoor bij vrouwen de bovenbenen dikker lijken dan ze in werkelijkheid zijn. Bioracer heeft met dit short een minder strak, zachter ontwerp gemaakt dat er voor de meeste vrouwen beter uit zou moeten zien.

Ons oordeel

In de beoordeling van fietsbroeken letten we op een aantal elementen. We kijken naar het comfort en het design. Samen komen we hiermee tot een score. In onze beoordelingen nemen we in alle gevallen de prijs/kwaliteitverhouding mee.

Design

8.5/10 –
Op het eerste gezicht lijkt dit een short zoals alle shorts. Zwart en met korte beenstukken. Kijk je wat aandachtiger, dan zie je een hoop interessante elementen.
Allereerst de zachtere lycra die voor dit model is gebruikt. De short zit daarmee niet alleen comfortabeler, maar ziet er ook direct stijlvoller uit. Daarnaast is de taille wat smaller uitgesneden, wat zal resulteren in een betere pasvorm.
We vinden deze specificaties erg aansprekend, waar merken nogal eens de fout in gaan is in het aanbieden van (vrijwel) hetzelfde item voor vrouwen als voor mannen, met wat roze kleurtjes om het e.e.a. te rechtvaardigen. Dit doet Bioracer met dit model niet, en de aandacht die het steekt in dit vrouwenmodel betaalt zich direct uit.

Comfort

7.9/10 –
De bovengenoemde maatregelen resulteren direct in een comfortabeler short voor vrouwen. De pasvorm is beter, de gebruikte stof is comfortabeler en er is gekozen voor een speciaal pad (dat ze het Vapor Uni pad noemen), dat beter is gemaakt voor het vrouwelijk lichaam.
Vrouwen die graag racen, zullen wellicht iets meer compressie wensen en een iets strakkere pasvorm, maar daar lijkt dit short niet voor ontworpen. Ook zullen sommige vrouwen met iets kortere broekspijpen willen rijden, dat is met dit model niet mogelijk.

Specificaties via bioracer.com:

  • Zachtere lycra
  • Vapor Uni pad

Onze ervaring:

  • Design: 8.5/10
  • Comfort: 7.9/10

Ons eindoordeel

8.2/10 – We zijn erg enthousiast over deze shorts. Bioracer heeft, in tegenstelling tot zijn gebruikelijke strakke fit, gekozen voor een specifiek ontwerp voor vrouwen. Dit zal veel vrouwen aanspreken. Daarbij is gelet op comfort, pasvorm en looks. Behalve als je van plan bent te gaan racen, is dit dus een zeer geschikt short. De prijs is daar ook naar: iets hoger dan gemiddeld in onze test, maar zeker gerechtvaardigd.

8.2 Total Score

Design
8.5
Comfort
7.9
PROS
  • Prijs/kwaliteit
  • Comfortverbeteringen voor vrouwen
  • Stijlvol
CONS
  • Maar één lengte broekspijp leverbaar
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0