Bluewheel HX600

€394,90

Best deal at: bol.combol.com
Naar de laagste prijs

Het Duitse Bluewheel is met een aantal producten vertegenwoordigd op de Nederlandse markt. Duitse kwaliteit is het punt dat ze regelmatig naar voren brengen in advertenties en uitingen. Dit hoverboard lijkt er eentje om mee in het bos te spelen, of mee van de gebaanden paden te gaan. Lees hier onze review over de Bluewheel HX600.

Bluewheel HX600

Dit model van Bluewheel past in hun lijn van hoverboards die tegen een stootje moeten kunnen. Producten met een stoer uiterlijk, met een goede behuizing en prima specificaties. De prijs is daar echter ook naar.

Ons oordeel

Voor de beoordeling van hoverboards gebruiken dezelfde opbouw in beoordeling als bij bijvoorbeeld speed speed pedelecs: we kijken naar het design, de accuprestaties en de motorprestaties. Samen vormen deze de belangrijkste aspecten van het product, en in combinatie met de prijs/kwaliteitverhouding komen we tot een oordeel. Alle onderdelen wegen even zwaar in onze test.

Design

7.7/10 – Er zijn een aantal opvallende dingen aan dit model van Bluewheel. Waar veel modellen claimen off-road modellen te produceren, blijkt dit in de praktijk vaak tegen te vallen. Vaak is het niet meer dan de naam van het model of het profiel van de banden. Gelukkig is dat hier echter niet het geval, en de sterke behuizing is dan ook de enige in onze test die een maximaal draaggewicht van 150 kilo aan kan. Zo mogelijk zou dit een aantrekkelijke optie kunnen zijn voor diegenen die meer dan 100 of 120 kilo wegen, en toch een hoverboard willen rijden.
De banden zijn met 8,5 inch iets breder dan normaalgesproken en de aluminium behuizing lijkt erg steving en is smaakvol afgewerkt met een smaakvolle rode glans.
Er zit een speaker in het midden, tussen de twee motoren.

Accuprestaties

8.5/10 – Van dit hoverboard zijn de accuprestaties niet precies beschikbaar. We hebben de beoordeling gedaan op basis van de actieradius, een betrouwbare indicatie voor de inhoud van een accu in een hoverboard. De actieradius bedraagt zo’n 20 kilometer. Een erg goede score in onze test, die doet vermoeden dat er een accu van zo’n 6000 mAh in zit, of een gemiddelde accu van 4400 mAh in combinatie met een zuinige motor. Goede prestaties.

Motorprestaties

8.1/10 – Ook zijn van dit model de motor prestaties niet bekend. Daarom zijn we voor de beoordeling van de motorprestaties afgegaan op de topsnelheid. Deze geeft normaalgesproken een goed beeld van de motorprestaties. De topsnelheid van dit model is 15 kilometer per uur. Een gemiddelde score, waardoor we vermoeden dat er een motor van 2x350W in dit apparaat zit. Een prima score.

Specificaties via bluewheel.de:

  • Krachtige motor
  • 15 km/h maximumsnelheid
  • 20 kilometer actieradius

Onze ervaring:

  • Design: 7.7/10
  • Accuprestaties: 8.5/10
  • Motorprestaties: 8.1/10

Ons eindoordeel

8.1/10 – In ons eindoordeel nemen we ook de prijs/kwaliteitverhouding mee. De Bluewheel HX600 is erg hoog geprijsd in onze test. Dit brengt wat verwachtingen met zich mee. Kijk je naar de specificaties, dan lijkt dit model de aanschafprijs niet waard. Kijk je echter meer naar het type gebruik, zoals off-road in het bos, dan kan het een overweging waard zijn. Daarnaast moet gezegd worden dat dit het enige model is met een draagkracht van tot wel 150 kilo. Wellicht aantrekkelijk voor de wat zwaarderen onder ons.

8.1 Total Score

Design
7.7
Accuprestaties
8.5
Motorprestaties
8.1
PROS
  • Sterke behuizing
  • Geschikt voor off-road
CONS
  • Erg prijzig
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0