Brinckers Baker F3

€1.149,00

Best deal at: internet-bikes.cominternet-bikes.com
Naar de laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Brinckers Baker F3 - €1.149,00
Price history
×
Price history for Brinckers Baker F3
Latest updates:
 • €2.199,00 - 11 juli 2024
 • €3.899,00 - 4 juli 2024
 • €1.149,00 - 19 juni 2024
 • €2.099,00 - 19 juni 2024
 • €1.349,00 - 19 juni 2024
 • €1.599,00 - 18 juni 2024
 • €2.000,00 - 16 juni 2024
Since: 16 juni 2024
 • Highest Price: €3.899,00 - 4 juli 2024
 • Lowest Price: €1.149,00 - 19 juni 2024

Voor degenen die een goede fiets zoeken, jullie hoeven niet veel verder te zoeken dan de Baker F3! Deze fiets van het merk Brinckers is een relatief goedkope, vergeleken met de kwaliteit van de fiets, met een paar componenten die goed zijn maar jammer genoeg ook een paar die jammer genoeg wat slechter zijn. De gemiddelde hoge kracht van de motor, 40 Nm terwijl een voorwielmotor een maximum van 50 Nm heeft, en de hoge gemiddelde actieradius zijn sterke specificaties, maar er is bijvoorbeeld een hele lage hoeveelheid versnellingen en het is een vrij zware fiets. Als het gaat om de tint van de fiets is de fiets jammer genoeg alleen maar in zwart verkrijgbaar. De fiets heeft geen vering van de zadel en voorvork wat resulteert in slechtere schokabsorbering. Voor veiligheid op de weg is er led-verlichting wat er voor kan zorgen dat iedereen je kan zien aankomen en rekening met je kunnen houden. Je kan de verlichting aanzetten op de display op het stuur.

Elektrische fietsen komen vrijwel altijd met versnellingen. De Baker F3 komt standaard met 3 versnellingen en heeft als naaf een 3 Shimano Nexus. Deze hoeveelheid versnellingen is laag dus hou daar rekening mee. Andere fietsen zullen je meer veelzijdigheid geven als het gaat om ondersteuning. De fiets is hierdoor ook grotendeels bedoeld voor in de stad, omdat de kleine hoeveelheid versnellingen niet veel zal helpen buiten de stad zoals een fiets met een grotere hoeveelheid versnellingen dat wel zou kunnen. De kettingkast van de Baker F3 is gesloten en hierdoor vergt het minder onderhoud dan een halfopen of open kettingkast. De BakerF3 weegt in totaal 28.5 kg (inclusief accu).

Als het gaat om de zadel en de voorvork zijn er twee opties. Of ze zijn geveerd, of niet geveerd. Het kan ook zijn dat één wel geveerd is en de andere niet. Vering heeft te maken met schokken, zonder vering worden schokken slechter geabsorbeerd. Vering kan dus ritten op de fiets comfortabeler maken, vooral op ruige wegen. De Baker F3 heeft geen vering en heeft dus geen absorbering. De remmen zijn voorzien van V-Brakes en een terugtraprem wat je veel remkracht zal geven dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je niet snel genoeg kan stoppen! De zadelpen en voorvork zijn makkelijk verstelbaar met gereedschap.

Verdere informatie over de accu

Op dit moment gebruiken de meeste producenten van elektrische fietsen Lithium-ion batterijen. Deze accu’s zijn beter dan alternatieven omdat ze meer accucapaciteit per kg hebben vergeleken met andere soorten accu’s. Lithium batterijen hebben ook lage zelfontlading en gaan dus langer mee! De Baker F3 heeft deze batterij, met een accucapaciteit van 374 wh.

Wie de accu zoekt, hoeft niet ver te kijken – het zit namelijk onder de bagagedrager! Je kunt de accu gemakkelijk los maken en dan kan je het naar binnen brengen om op te laden. Dit maakt het makkelijker om op te laden maar is ook voordelig omdat een accu beter werkt op kamertemperatuur en hierdoor langer meegaat en sneller oplaadt. Als de accu vast zat, dan moest je helemaal de fiets naar een stopcontact sjouwen om hem te kunnen opladen!

Verdere algemene informatie

Een elektrische fiets is niet veel zonder een motor, want dan is al de voordeel van de ondersteuning weg! De Baker F3 heeft dus natuurlijk een motor, een gemiddeld krachtige borstelloze voorwielmotor. Deze Shenghyi motor heeft een koppelkracht geschat rond 40 Nm. Deze waarde zegt wat over de trekkracht dat je kan verwachten van de fiets. Hoe hoger de trekkracht, hoe meer de e-bike optrekt en hoe beter het is in heuvels beklimmen. Echte krachtpatsers hebben 80 Nm terwijl zwakkere koppels rond de 10/20 Nm liggen. De motor is wel een vooorwielmotor, een type motor die maximaal 50 Nm hebben. Het is dus vrij gemiddeld sterk als het gaat om de maximum van 80 Nm maar bovengemiddeld goed als het gaat om voorwielmotors.

Deze accu geeft niet eeuwig ondersteuning, hoe leuk dat ook zou zijn, en er is dus een limiet op hoe ver de fiets kan; de actieradius is de hoeveelheid km die een fiets kan afleggen voordat de fiets ondersteuning verliest. Op de laagste trapondersteuning zou de Baker F3 een actieradius van 190 km kunnen bereiken. De gemiddelde actieradius voor de Baker F3 ligt op ongeveer 75 km. Deze actieradius is niet compleet exact te bepalen omdat het door voor veel verschillende factoren beïnvloedt kan worden.

Een fiets heeft nooit eeuwige ondersteuning, hoe prachtig dat ook zou zijn, en er is dus een limiet op hoe ver de fiets kan; we noemen dit de actieradius, de hoeveelheid km die een fiets kan afleggen voordat de fiets ondersteuning verliest. Op de laagste trapondersteuning zou Baker F3 een actieradius van 190 km kunnen bereiken. De gemiddelde actieradius voor de Baker F3 ligt op ongeveer 75 km. Deze actieradius is niet compleet exact te bepalen omdat het door veel verschillende factoren kan worden beïnvloedt.

Het LCD display scherm is makkelijk bedienbaar en veilig en geeft alle relevante en belangrijke informatie over uw fiets weer en is ook de plek waar je verlichting kan aanzetten. Het is gepositioneerd naast uw handvat en met het display scherm kan je kiezen tussen 9 ondersteuningsstanden. Deze ondersteuningstanden hebben effect op de actieradius en de hoeveelheid steun die je krijgt tijdens het fietsen. Een lage ondersteuning leidt tot verdere actieradius maar je krijgt minder steun tijdens het fietsen. Een hogere trapondersteuning leidt tot minder actieradius maar meer steun tijdens het fietsen.

6.6 Total Score

Kracht
5.0
Bereik
9.2
Comfort
6.0
Design
6.0
PROS
 • Lage prijs per km
 • Geschikt voor in de stad
 • Goed bereik
CONS
 • Minder geschikt als toerfiets door zwakke motor
Add your review  |  Read reviews and comments

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
 • Total (0)
Compare
0