Brinckers Blossom F7

2,299.00

Add to compare
6.6
Expert ScoreRead review
  • MAX-Bereik: 190 km
  • MIN-Bereik: 74.8 km
  • Prijs/Bereik: €17 per km
  • Snelheid: 25 km/h
Category:

De Brinckers Blossom F7 is een middelmatig krachtige damesfiets van het vaak goed presterende merk Brinckers. De fiets heeft een strak en stijlvol uiterlijk, uitermate geschikt voor dagelijks gebruik – want wie wil nou niet er goed uit zien op de fiets? De fiets is niet super comfortabel dus lange ritten (vooral buiten de stad) zullen net wat ruiger worden. De fiets heft een middelmatig sterke Bafang voorwielmotor. Het model is alleen in wit verkrijgbaar dus jammer genoeg kun je niet echt veel verandering brengen aan hoe de fiets er uit ziet. Tevens heeft de Blossom een goed functionerende LED-verlichting aangedreven door de accu die je makkelijk kan aanzetten via de display.

Iemand die deze fiets online opzoekt kan misschien lichtelijk in de war worden gebracht door de specificatie “F7” maar maak je hier niet al te veel zorgen over! Het betekent simpelweg welke editie van het model dit is, voor de Brinckers Blossom betekent F7 dat het de 2019 editie is. Er is vrij weinig verschil tussen de edities.

De Brinckers Blossom komt standaard met een 7 Shimano Nexus naaf en heeft 7 versnellingen. Dit is een goede hoeveelheid versnellingen die je veel veelzijdigheid zal geven op de weg. De versnellingen worden ingesteld op het displayscherm. De fiets is zeker weten een stadsfiets maar de grote hoeveelheid versnellingen zal je veel hulp bieden zelfs buiten de stad. De kettingkast van de Blossom is gesloten en hierdoor heeft het minder onderhoud nodig dan een halfopen of open kettingkast. De Brinckers Blossom weegt in totaal 27 kg (inclusief accu).

Alleen het zadel van de Blossom is geveerd, de voorvork niet. Dit helpt met het absorberen van schokken bij het zadel, maar de voorvork heeft dit dus niet. De remmen zijn voorzien van rollerbrakes om zo veel remkracht te geven, wat gevaar op de weg kan minimaliseren voor jou al bestuurder. De zadelpen en voorvork zijn makkelijk verstelbaar met gereedschap.

Verdere informatie over de accu

De Brinckers Blossom wordt standaard geleverd met een Lithium-ion batterij met een hoge accucapaciteit van 374 Wh. Lithium accu’s zijn altijd beter dan alternatieven omdat ze een hoge accucapaciteit per kg hebben ten opzichte van andere soorten accu’s. Daarnaast hebben Lithium batterijen ook een lage zelfontlading en gaan ze ook veel langer mee!

De accu is niet moeilijk te vinden en zit onder de bagagedrager waar je de accu makkelijk los kan maken en binnen kan opladen. Dit is niet alleen beter omdat het makkelijker op te laden is dan als de accu vast zit in de fiets, maar is ook voordelig omdat een accu beter werkt op kamertemperatuur en hierdoor langer meegaat en sneller oplaadt.

Verdere algemene informatie

De Brinckers Blossom F7 is een fiets met een vrij middelmatige borstelloze voorwielmotor. De koppelkracht van deze Bafang motor is geschat rond 40 Nm. Deze waarde zegt wat over de trekkracht dat je kan verwachten van de fiets. Des te hoger deze kracht, des te beter de e-bike optrekt en heuvels beklimt. Echte krachtpatsers hebben 80 Nm terwijl de zwakkere koppels rond de 10/20 Nm liggen. Het is dus een middelmatig sterke fiets maar het zal je wel wat ondersteuning geven op de weg en het is beter dan een zwakkere fiets met bijvoorbeeld maar 10 Nm.

Een accu werkt jammer genoeg niet eeuwig dus er is een limiet op hoe ver de Blossom kan gaan met ondersteuning. Op de laagste trapondersteuning zou de Blossom een actieradius van 190 km kunnen bereiken. De gemiddelde actieradius voor de Blossom ligt op ongeveer 75 km. Dit is niet compleet exact te bepalen omdat het door voor veel verschillende factoren beïnvloedt kan worden.

Het LCD display scherm is makkelijk bedienbaar en veilig en geeft alle relevante en belangrijke informatie over uw fiets weer. Het is gepositioneerd naast uw handvat en met het display scherm kan je kiezen tussen 9 ondersteuningsstanden. Deze ondersteuningstanden hebben effect op de actieradius en de hoeveelheid steun die je krijgt tijdens het fietsen. Een lage ondersteuning leidt tot verdere actieradius maar je krijgt minder steun tijdens het fietsen. Een hogere trapondersteuning leidt tot minder actieradius maar meer steun tijdens het fietsen.

6.6
Kracht
4.5
Bereik
9.2
Comfort
6.0
Design
6.5
+ Positives:
  • Lage prijs per km
  • Hoog bereik
- Negatives:
  • Prijs
  • Zwakke motor

Specification: Brinckers Blossom F7

Merk

Brinckers

Motortechniek

Bafang

Motorpositie

Voor

Type naaf

Shimano Nexus 7

Versnellingen

7

Trapondersteuning

9

Kracht (Nm)

40

Maximale snelheid

25 km/u

Accucapaciteit

374

Gewicht

27 kg

Kettingkast

Gesloten

Voorvering

Niet geveerd

Zadelvering

Geveerd

Remsysteem

Rollerbrakes

Prijs per bereik

€ 17 per km

Type accu

Lithium-ion

Maximale bereik (km)

190

Gemiddelde bereik (km)

74.8

User Reviews

0.0 out of 5
0
0
0
0
0
Write a review

There are no reviews yet.

Be the first to review “Brinckers Blossom F7”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Brinckers Blossom F7

2,299.00

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0