Brinckers Bordeaux F3

- 38%

1,699.00 1,049.00

Add to compare
6.6
Expert ScoreRead review
  • MAX-Bereik: 190 km
  • MIN-Bereik: 74.8 km
  • Prijs/Bereik: €13 per km
  • Snelheid: 25 km/h
Category:

De Brinckers Bordeaux F3 is een fiets met een lage instap van het kwalitatief sterke merk Brinckers die niet al te veel kost. De fiets heeft een gestroomlijnd uiterlijk en is goed geschikt voor dagelijks gebruik, vooral door de sterke motor en de lange actieradius. De fiets is niet erg comfortabel door het gebrek aan vering dus lange ritten of ritten op ruige paden zullen niet echt comfortabel voor de fietser worden maar het model heeft een lage instap wat kan helpen bij het opstappen. De fiets heeft een middelmatig sterke Shengyi voorwielmotor. Het model is alleen in wit verkrijgbaar dus jammer genoeg kun je niet echt veel verandering brengen aan hoe de fiets er uit ziet. Tevens heeft de Bordeaux een goed functionerende LED-verlichting aangedreven door de accu die je makkelijk kan aanzetten via de display.

Iemand die deze fiets online opzoekt kan misschien lichtelijk in de war worden gebracht door de specificatie “F3” maar maak je hier niet al te veel zorgen over! Het betekent simpelweg welke editie van het model dit is, voor de Brinckers Bordeaux betekent F3 dat het de 2019 editie is. Er is vrij weinig verschil tussen de edities.

De Brinckers Bordeaux komt standaard met een 3 Shimano Nexus naaf en heeft 3 versnellingen. Dit is een vrij lage hoeveelheid versnellingen dus je krijgt minder veelzijdigheid qua ondersteuning dan met fietsen met meer versnellingen. De versnellingen worden ingesteld op het displayscherm. De fiets is zeker weten een stadsfiets en jammer genoeg door de lage hoeveelheid van versnellingen heb je minder veelzijdigheid om ook buiten de stad aan te kunnen gaan. De kettingkast van de Bordeaux is gesloten en hierdoor heeft het minder onderhoud nodig dan een halfopen of open kettingkast. De Brinckers Bordeaux weegt in totaal 28 kg (inclusief accu).

Beide het zadel en de voorvork van de Bordeaux hebben geen vering. Vering helpt met het absorberen van schokken en de Brinckers Bordeaux heeft dit dus niet wat lange ritten of ritten op ruige paden een stuk oncomfortabeler kan maken. De remmen zijn voorzien van v-brakes om zo veel remkracht te geven, wat gevaar op de weg kan minimaliseren voor jou al bestuurder. De zadelpen en voorvork zijn makkelijk verstelbaar met gereedschap.

Verdere informatie over de accu

De Brinckers Bordeaux wordt standaard geleverd met een Lithium-ion batterij met een hoge accucapaciteit van 374 Wh. Lithium accu’s zijn altijd beter dan alternatieven omdat ze een hoge accucapaciteit per kg hebben ten opzichte van andere soorten accu’s. Daarnaast hebben Lithium batterijen ook een lage zelfontlading en gaan ze ook veel langer mee!

De accu is niet moeilijk te vinden en zit onder de bagagedrager waar je de accu makkelijk los kan maken en binnen kan opladen. Dit is niet alleen beter omdat het makkelijker op te laden is dan als de accu vast zit in de fiets, maar is ook voordelig omdat een accu beter werkt op kamertemperatuur en hierdoor langer meegaat en sneller oplaadt.

Verdere algemene informatie

De Brinckers Bordeaux F3 is een fiets met een vrij middelmatige borstelloze voorwielmotor. De koppelkracht van deze Bafang motor is geschat rond 40 Nm. Deze waarde zegt wat over de trekkracht dat je kan verwachten van de fiets. Des te hoger deze kracht, des te beter de e-bike optrekt en heuvels beklimt. Echte krachtpatsers hebben 80 Nm terwijl de zwakkere koppels rond de 10/20 Nm liggen. Het is dus een middelmatig sterke fiets maar het zal je wel wat ondersteuning geven op de weg en het is beter dan een zwakkere fiets met bijvoorbeeld maar 10 Nm.
Het is wel zo dat de meeste voorwielmotors niet erg sterk zijn, en 40 Nm is wel de krachtigste motor die je zal vinden die op het voorwiel zit.

Een accu werkt jammer genoeg niet eeuwig dus er is een limiet op hoe ver de Bordeaux kan gaan met ondersteuning. Op de laagste trapondersteuning zou de Bordeaux een actieradius van 190 km kunnen bereiken. De gemiddelde actieradius voor de Bordeaux ligt op ongeveer 75 km. Dit is niet compleet exact te bepalen omdat het door voor veel verschillende factoren beïnvloedt kan worden.

Het LCD display scherm is makkelijk bedienbaar en veilig en geeft alle relevante en belangrijke informatie over uw fiets weer. Het is gepositioneerd naast uw handvat en met het display scherm kan je kiezen tussen 9 ondersteuningsstanden. Deze ondersteuningstanden hebben effect op de actieradius en de hoeveelheid steun die je krijgt tijdens het fietsen. Een lage ondersteuning leidt tot verdere actieradius maar je krijgt minder steun tijdens het fietsen. Een hogere trapondersteuning leidt tot minder actieradius maar meer steun tijdens het fietsen.

6.6
Kracht
4.8
Bereik
9.2
Comfort
6.0
Design
6.5
+ Positives:
  • lage prijs per km
  • Geschikt voor zowel in als buiten de stad
  • Fraai ontwerp
- Negatives:
  • Minder geschikt als toerfiets

Specification: Brinckers Bordeaux F3

Merk

Brinckers

Motortechniek

Shenghyi

Motorpositie

Voor

Type naaf

Shimano Nexus 3

Versnellingen

3

Trapondersteuning

9

Kracht (Nm)

40

Maximale snelheid

25 km/u

Accucapaciteit

374

Gewicht

27 kg

Kettingkast

Gesloten

Voorvering

Niet geveerd

Zadelvering

Niet geveerd

Remsysteem

V-brakes

Prijs per bereik

€ 13 per km

Type accu

Lithium-ion

Maximale bereik (km)

190

Gemiddelde bereik (km)

74.8

User Reviews

0.0 out of 5
0
0
0
0
0
Write a review

There are no reviews yet.

Be the first to review “Brinckers Bordeaux F3”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Brinckers Bordeaux F3

1,699.00 1,049.00

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0