Brinckers Boston F8

2,299.00

Add to compare
6.5
Expert ScoreRead review
  • MAX-Bereik: 170 km
  • MIN-Bereik: 125 km
  • Prijs/Bereik: €18 per km
  • Snelheid: 25 km/h
Category:

De Brinckers Boston F8 is een goed presterende damesfiets met een vriendelijk prijsje. De fiets heeft een stijvol en strak uiterlijk en is uitermate geschikt voor dagelijks gebruik. De fiets is comfortabel en dit helpt natuurlijk met lange ritten – je wil niet een uur of zelfs langer oncomfortabel zitten op een fiets. De fiets heeft een middelmatig sterke Bafang voorwielmotor. Het model is alleen in zwart verkrijgbaar dus jammer genoeg kun je niet echt veel verandering brengen aan hoe de fiets er uit ziet. Tevens heeft de Boston een goed functionerende LED-verlichting aangedreven door de accu die je makkelijk kan aanzetten via de display.

Iemand die deze fiets online opzoekt kan misschien lichtelijk in de war worden gebracht door de specificatie “F8” maar maak je hier niet al te veel zorgen over! Het betekent simpelweg welke editie van het model dit is, voor de Brinckers Boston betekent F8 dat het de 2019 editie is. Er is vrij weinig verschil tussen de edities.

De Brinckers Boston komt standaard met een 8 Shimano Nexus naaf en heeft 8 versnellingen. Deze grote hoeveelheid versnellingen zal je veel veelzijdigheid geven op de weg qua ondersteuning en je dus de potentie geven om veel verschillende situaties aan te kunnen met de fiets. De versnellingen worden ingesteld op het displayscherm. De fiets is zeker weten een stadsfiets maar de grote hoeveelheid versnellingen zal je veel hulp bieden zelfs buiten de stad. De kettingkast van de Boston is gesloten en hierdoor heeft het minder onderhoud nodig dan een halfopen of open kettingkast. De Brinckers Boston weegt in totaal 28 kg (inclusief accu).

Zowel de zadelpen als de voorvork van de Brinckers Boston zijn geveerd en schokken zullen dus goed worden geabsorbeerd. De remmen zijn voorzien van hydraulische schijfremmen om zo veel remkracht te geven, wat gevaar op de weg kan minimaliseren voor jou al bestuurder. De zadelpen en voorvork zijn makkelijk verstelbaar met gereedschap.

Verdere informatie over de accu

De Brinckers Boston wordt standaard geleverd met een Lithium-ion batterij met een hoge accucapaciteit van 450 Wh. Lithium accu’s zijn altijd beter dan alternatieven omdat ze een hoge accucapaciteit per kg hebben ten opzichte van andere soorten accu’s. Daarnaast hebben Lithium batterijen ook een lage zelfontlading en gaan ze ook veel langer mee!

De accu is niet moeilijk te vinden en zit onder de bagagedrager waar je de accu makkelijk los kan maken en binnen kan opladen. Dit is niet alleen beter omdat het makkelijker op te laden is dan als de accu vast zit in de fiets, maar is ook voordelig omdat een accu beter werkt op kamertemperatuur en hierdoor langer meegaat en sneller oplaadt.

Verdere algemene informatie

De Brinckers Boston F8 is een fiets met een vrij middelmatige borstelloze voorwielmotor. De koppelkracht van deze Bafang motor is geschat rond 30 Nm. Deze waarde zegt wat over de trekkracht dat je kan verwachten van de fiets. Des te hoger deze kracht, des te beter de e-bike optrekt en heuvels beklimt. Echte krachtpatsers hebben 80 Nm terwijl de zwakkere koppels rond de 10/20 Nm liggen. Het is dus een middelmatig sterke fiets maar het zal je wel wat ondersteuning geven op de weg en het is beter dan een zwakkere fiets met bijvoorbeeld maar 10 Nm.

Een accu werkt jammer genoeg niet eeuwig dus er is een limiet op hoe ver de Brinckers Boston F8 kan gaan met ondersteuning. Op de laagste trapondersteuning zou de Boston een actieradius van 170 km kunnen bereiken. De gemiddelde actieradius voor de Boston ligt op ongeveer 125 km. Dit is niet compleet exact te bepalen omdat het door voor veel verschillende factoren beïnvloedt kan worden.

Het LCD display scherm is makkelijk bedienbaar en veilig en geeft alle relevante en belangrijke informatie over uw fiets weer. Het is gepositioneerd naast uw handvat en met het display scherm kan je kiezen tussen vijf ondersteuningsstanden. Deze ondersteuningstanden hebben effect op de actieradius en de hoeveelheid steun die je krijgt tijdens het fietsen. Een lage ondersteuning leidt tot verdere actieradius maar je krijgt minder steun tijdens het fietsen. Een hogere trapondersteuning leidt tot minder actieradius maar meer steun tijdens het fietsen.

6.5
Kracht
3.5
Bereik
10
Comfort
6.5
Design
7.0
+ Positives:
  • Lage prijs per km
  • Ideaal voor fietsers buiten de stad
- Negatives:
  • Prijs
  • Zwakke motor

Specification: Brinckers Boston F8

Merk

Brinckers

Motortechniek

Bafang

Motorpositie

Voor

Versnellingen

8

Trapondersteuning

5

Type naaf

Shimano Nexus 8

Kracht (Nm)

30

Maximale snelheid

25 km/u

Accucapaciteit

450

Gewicht

28 kg

Kettingkast

Gesloten

Voorvering

Niet geveerd

Zadelvering

Niet geveerd

Remsysteem

Hydraulische schijfremmen

Prijs per bereik

€ 18 per km

Type accu

Lithium-ion

Maximale bereik (km)

170

Gemiddelde bereik (km)

125

User Reviews

0.0 out of 5
0
0
0
0
0
Write a review

There are no reviews yet.

Be the first to review “Brinckers Boston F8”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Brinckers Boston F8

2,299.00

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0