Brinckers Bretagne M330

- 35%

2,999.00 1,949.00

Add to compare
7.6
Expert ScoreRead review
  • MAX-Bereik: 180 km
  • MIN-Bereik: 74.8 km
  • Prijs/Bereik: €15 per km
  • Snelheid: 25 km/h
Category:

Brinckers is een relatief nieuw merk op de fietsenmarkt. Het doel van Brinckers is om simpele modellen van extreem goede kwaliteit te produceren en op de markt te brengen. Hierdoor is het een merk die echt meer richt op de liefhebbers van kwaliteit, die hier ook bereidt zijn wat extra voor te betalen. Wat Brinckers altijd onderscheidt is een krachtige motor en een stevige frame.

Mede door de hoge kwaliteit staat de soortgenoot van de M330 zo hoog op onze aanraders lijst! De M330 beschikt over een gesloten kettingkast, wat inhoudt dat de ketting van deze e-bike niet regelmatig aandacht nodig heeft. De elektrische fiets weegt zelf 28.4 kg en maakt gebruik van een traploos versnelling. In tegenstelling tot andere versnellingen die stapsgewijs werken ( 1,2,3,…) is bij de M330 gekozen voor een versnelling die geleidelijk omhoog en omlaag kan. In het gebied van comfort beschikt de e-bike van zowel geveerde zadelpen als voorvork. De handvaten van de fiets zijn afgewerkt met echte leer.

Verdere informatie over de accu

De M330 heeft een accu die 2.6 kg weegt. De accu van deze elektrische fiets bevindt zich op de bagagedrager van de fiets. De accu kan gemakkelijk los van het bagagedrager. Dit heeft een aantal voordelen; je kunt namelijk de accu thuis in de buurt van een stopcontact opladen zonder veel moeite. Daarnaast laadt de accu efficiënter op kamertemperatuur. Tot slot geeft het een extra laag veiligheid tegen diefstal als je accu niet in de fiets achterlaat.

Voor de accu heeft Brinckers gekozen voor een Lithium ion ( Li-ion) accu. Li-ion accu’s zijn op het ogenblik de meest voorkomende accu’s samen met Lithium Polymeer(LiPo) en Lithium ijzer fosfaat(LiFe). Lithium accu’s gaan gemiddeld langer mee dan andere traditionele accu’s, maar zijn wel hierom duurder. Daarnaast heeft Lithium ion een grotere accucapaciteit en een lage zelfontlading.

De Bretagne M330 is standaard voorzien van een accu met 374 Wh maar biedt ook optie om te kiezen voor een hogere capaciteit zoals 468 Wh en 562 Wh .

De elektromotor van de Brinckers Bretagne M330 is gepositioneerd middenin de fiets, dit zorgt samen met de bouw van de frame en de plaatsing van de accu voor een goede verdeling van het gewicht van de elektrische fiets. Daarnaast worden vermogen vanuit de middenmotor vaak als meer natuurlijk ervaren. voor een goed balans en een goede verdeling van het gewicht van de fiets. De M330 heeft een motorkracht van 80 Nm wat meteen de hoogste koppel is waar je uit kunt kiezen. De motorkracht, ook wel de koppel genoemd, vertelt hoe sterk een motor is. Hoe hoger de koppel ( 0 – 80 Nm) des te hoger de trekkracht van de fiets.

Deze e-bike heeft 5 trapondersteuning standen waar je uit kunt kiezen tijdens het fietsen. Deze standen bepalen hoeveel ondersteuning de motor je geeft tijdens het fietsen en bepaald dus hoeveel kracht de gebruiker op de pedalen moet zetten. Deze e-bike beschikt ook over een rotatiesensor wat ervoor zorgt dat de trapondersteuning ook automatisch ingesteld kan worden. Door deze sensor kan de motor zich aanpassen op basis van het gedrag van de fietser. Het is belangrijk om te onthouden dat trapondersteuning een enorme invloed heeft op de actieradius van de elektrische fiets.

Op de laagste stand trapondersteuning, zou de Brinckers Bretagne M330 met standaard batterij een actieradius van 55 km kunnen bereiken en met de grootste capaciteit accu 85 km. In werkelijkheid ligt de actieradius van de Bretagne M330 tussen 35- 60 km. Deze is echter nooit exact te bepalen, doordat deze door veel verschillende factoren beïnvloed wordt.

7.6
Kracht
9.3
Bereik
8.7
Comfort
6.5
Design
6.0
+ Positives:
  • Afneembare accu met lange levensduur
  • Grote actieradius
  • Krachtige motor
- Negatives:
  • Zware fiets; zonder accu zwaar trappen
  • Prijs

Specification: Brinckers Bretagne M330

Merk

Brinckers

Motortechniek

Bafang

Motorpositie

Midden

Versnellingen

Traploos

Type naaf

NuVinci 330 Manual

Kracht (Nm)

80

Maximale snelheid

25 km/u

Accucapaciteit

374-562

Gewicht

28.4 kg

Kettingkast

Gesloten

Voorvering

Geveerd

Zadelvering

Geveerd

Remsysteem

Hydraulische velgrem

Prijs per bereik

€ 15 per km

Type accu

Lithium-ion

Trapondersteuning

5

Maximale bereik (km)

180

Gemiddelde bereik (km)

74.8

User Reviews

0.0 out of 5
0
0
0
0
0
Write a review

There are no reviews yet.

Be the first to review “Brinckers Bretagne M330”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Brinckers Bretagne M330

2,999.00 1,949.00

Beste Elektrische fiets 2019 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0