Brinckers Bretagne M8

€2.299,00 €2.799,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar de laagste prijs

Brinckers is een relatief nieuw merk op de fietsenmarkt. Het doel van Brinckers is om simpele modellen van extreem goede kwaliteit te produceren en op de markt te brengen. Dit verklaart ook de prijs; die is namelijk nog al hoog, maar als je het ons vraagt is dit het absoluut waard. Er wordt vooral veel aandacht besteed aan een stevige fiets met een goede kwaliteit motor en accu. Het ontwerp van de fiets is modern en minimalistisch en toch slaagt Brinckers erin om een stijlvolle en luxe fiets neer te zetten!
In deze review willen wij je helpen om een beter beeld te krijgen van de Brinckers Bretagne M8, zodat je zonder twijfels een goede keuze kan maken over welke e-bike het meest geschikt is voor jou, maar ook welke juist niet!

Prijs/kwaliteit verhouding

Je weet nu dus dat je met een Brinckers model verzekerd bent van uitstekende kwaliteit. Dat is fijn om te weten en het is ook goed te zien in alle keuzes die zijn gemaakt voor het ontwerp van de elektrische fiets. De fiets wordt namelijk gebouwd met onderdelen van de merken Bafang, Bosch, Shimano, Selle, Royal, Magura en CTS. Daarnaast is bijna alles makkelijk verstelbaar en is de display van de fiets heel overzichtelijk en makkelijk bedienbaar voor de senioren onder ons. Over de prijs/kwaliteit verhouding valt dus niet te twijfelen en over de levensduur van de fiets hoef jij je ook geen zorgen te maken, want door de kwaliteit gaat de fiets lang mee.

Eigenschappen zoals motor en accu

Nu gaan we kijken naar de motor en de accu. Dit zijn namelijk de belangrijkste onderdelen van een elektrische fiets. De fiets heeft een sterke Bafang middenmotor en hierdoor is deze fiets vooral geschikt voor fietstochten in berggebieden. De middenmotor zorgt voor stabiliteit en ondersteuning, waardoor wind, sneeuw en scherpte bochten geen problemen veroorzaken. Daarnaast zorgen middenmotoren ook voor een natuurlijk rijgevoel. Het voelt dus meer als een prettig duwtje in de rug inplaats van een motor die jou vooruit sleurt (niemand wil dat). Als je fietst op volle vermogen is de motor lichtelijk hoorbaar. Dit kan voor sommige vervelend zijn, maar meestal heb je hier amper last van. Ook verloopt de dosering bij een middenmotor altijd preciezer, omdat de krachtsensor de kracht van het trappen meet en hier de ondersteuning op aanpast.
Dus in het kort:

Voordelen van de middenmotor

 • Natuurlijke gevoel van trapondersteuning
 • De fiets is stabieler, omdat het gewicht in het midden zit
 • Dosering verloopt preciezer

Nadelen van de middenmotor

 • Een hogere prijs dan de andere motoren
 • Een grotere kans op slijtage
 • Motor is soms lichtelijk hoorbaar

De accu kan je bij deze fiets zelf uitkiezen, dus je bepaalt zelf de actieradius. De actieradius is de afstand die de e-bike kan afleggen, voordat de accu of batterij weer opgeladen moet worden. Het ligt er bij jouw keuze aan hoelang de afstanden zijn die je dagelijks wilt afleggen.

Waarom wel kopen

review
Aan de naam Bretagne is al af te lezen dat deze e-bike het best geschikt is voor de fietsers die van plan zijn om bergachtige gebieden te verkennen. Hier is de fiets en met name de middenmotor ook voor ontworpen. Door de verende voorvork en zadelpen zit jij altijd comfortabel tijdens het fietsen en kan je dus ook veel kilometers afleggen. Daarnaast heeft de fiets ook nog een Shimano versnellingen systeem met 8 versnellingen. Dit is zeker een bonus, omdat jij de fiets dan kan aanpassen/verstellen bij ieder(e) situatie en gebied.

Waarom niet kopen

De Brinckers Bretagne is een erg diverse fiets die gebruikt kan worden voor verschillende doeleinden. Maar als jij enkel en alleen van plan bent om jouw fiets te gebruikten voor woon en werk verkeer in de stad, dan zijn er veel betere modellen beschikbaar. Het is dan slim om een kijkje te nemen naar de Brinckers Brooklyn. Deze fiets is meer geschikt voor stedelijk gebruik (dit kan je opvatten uit de naam). Daarnaast geeft niet iedereen de voorkeur aan een simpel design. Sommige fietsers willen meer eigenschappen. Wel betekent dat deze e-bike langer meegaat dan de gemiddelde bike.

Tot slot

De Brinckers Bretagne M8 is het best geschikt voor fietsers die opzoek zijn naar een simplistisch en extreem stevig onderwerp. De kwaliteit van deze fiets is niet te ontkennen en het is daarom ook niet gek dat het de beste e-bike is!
De fiets kan multifunctioneel gebruikt worden, maar aangezien de prijs is hij toch het meest aan te raden aan de natuurfietsers om ze zo maar te noemen. Voor degene die opzoek zijn naar een stadsfiets raad ik nogmaals aan om de Brinckers Brooklyn te bekijken!

7.5 Total Score
Test rapport

Kracht
9.4
Bereik
8.7
Comfort
6.0
Design
6.0
PROS
 • Perfect voor bergachtig gebied.
 • Krachtige middenmotor.
 • Lage prijs/km.
CONS
 • Brinckers Brooklyn beter geschikt als stadsfiets.
 • Prijzig.
 • Zwaar.
Add your review  |  Read reviews and comments

1 Comment
 1. […] hier wel geschikt voor is. Neem bijvoorbeeld een kijkje naar de nummer #1 e-bike met middenmotor: de Brinckers Bretagne M8. Daarnaast heeft deze e-bike een erg simpel model. Voor sommige fietsers kan dit een voordeel zijn, […]

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
 • Total (0)
Compare
0