Brinckers Brooklyn F7 2018 review

Brinckers Brooklyn F7 2018 review

Brinckers is al jarenlang bezig met het ontwerpen van fietsen voor verschillende doeleinden. Van barre omstandigheden tot stedelijk gebied, Brinckers produceert absolute winnaars die opgewassen zijn tegen sneeuw, regen en wind. In deze review beoordelen wij de Brinckers Brooklyn F7 2018 en willen wij je helpen een duidelijk beeld te krijgen van de fiets. Hierdoor kan jij, na het lezen, zonder twijfels een goede keuze kan maken voor de geschikte elektrische fiets.

In het kort

De naam van de fiets (Brooklyn is een stadsdeel in New York) zegt het al; het is een stadsfiets. Maar dit is niet een doorsnee stadsfiets. De Brinckers Brooklyn F7 2018 is voorzien van de krachtigste voorwielmotor die er bestaat! Om hier mee uitleg bij te geven; de meeste fietsen met voorwielmotoren hebben de kracht van ongeveer 25 Nm. De voorwielmotor van de Brinckers Brooklyn biedt 40 Nm en dat is een enorm verschil (mocht je de hint nog niet snappen ;). De testrijders van deze fiets beschrijven het als een soort boost wanneer je begint met trappen, waardoor je letterlijk vooruit schiet! Je hebt hier zeker één van de beste stadsfietsen, want te laat komen op je werk is hierdoor geen optie meer. Daarnaast is dit model, net zoals alle andere Brinckers, ontworpen om één en al comfort te bieden. Met luxe handvaten en een comfortabel zadel is de bike fijn voor lange tochtjes.

Waarom wel kopen
Door de kracht van de Bafang voorwielmotor kan de Brinckers Brooklyn ieder terrein aan. Denk bijvoorbeeld aan bruggen en stijle bergen. Dat is prima te doen met deze elektrische fiets. De Banfang motor wordt door zijn top prestaties op steeds meer e-bikes geplaatst. En ondanks dat hij zo ontzettend krachtig is, hoor je helemaal niks van de motor en dat betekent een rustige fietstocht wat iedereen natuurlijk erg op prijs stelt. Daarnaast is er een Lithium-ion accu/batterij op de fiets gevestigd. Dit is de beste soort accu die een e-bike kan hebben. Ze gaan langer mee en genereren meer stroom dan andere accu’s. Dit heeft verder geen effect op het gewicht. De Brinckers Brooklyn is hiermee dus een echte aanrader voor het verkennen van jouw stad of het dagelijks fietsen naar werk (zelf als jouw werk een eindje verderop is). De zeven versnellingen zorgen er namelijk voor dat de fiets aangepast kan worden aan iedere situatie. En daarnaast zorgt het merk Brinckers altijd voor comfortabele zadels, waardoor pijn aan je bilspieren geen mogelijkheid meer is 🙂
Waarom niet kopen
Bij het eerste nadeel van deze fiets komen we terug op de motor. Zoals ik net beschreef is de boost die de motor geeft erg prettig om snelheid te maken. Wat hier het nadeel van is, is dat de ondersteuning die jij voelt minder natuurlijk is. Het voelt meer alsof je vooruit wordt getrokken dan een duwtje in de rug. Sommige fietsers hebben hier amper last van, maar voor andere maakt dit toch net weer het verschil. Als jij opzoek bent naar natuurlijke ondersteuning is het waarschijnlijk beter om naar een elektrische fiets met een middenmotor te kijken. Denk bijvoorbeeld aan de Brinckers Bretagne. En nu we het toch over de Bretagne hebben; deze fiets is ontworpen voor het verkennen van landschappen en barre wegen. De Brooklyn is hier niet geschikt voor. Het is echt een stadsfiets, dus als jij een fiets voor multifunctioneel gebruikt wilt aanschaffen is het een echte aanrader om een kijkje te nemen naar de Brinckers Bretagne!

Tot slot

Beste ebike #4
vanaf: €1699,-

  • Krachtigste middenmotor die er bestaat
  • Motor maakt geen geluid
  • Model gebaseerd op luxe en comfort
Reviews
De Brinckers Brooklyn F7 2018 is niet voor niets de nummer twee van alle bikes als het aankomt op voorwielmotoren (bron: nationale e-bike test). Als jij een echte speedracer bent en altijd te laat komt op werk is dit zeker een aanrader, want snelheid maak je zeker. Daarnaast is de e-bike erg goed geschikt voor rustige stadstochtjes en af en toe een heuvel op en af is zeker geen probleem..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *