Brinckers Le Mans M330

€1.899,00 €2.999,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar de laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Brinckers Le Mans M330 - €1.899,00

De Brinckers Le Mans M330 is een sportief uitziende elektrische fiets van het kwalitatief sterke merk Brinckers. Deze fiets heeft, bied veel ondersteuning en is daardoor uitermate geschikt voor lange afstanden. Ook is het geweldig voor woon-werkverkeer. Misschien ben je zelfs sneller dan als je met de auto gaat met deze fiets! Niet omdat de fiets zelf zo snel is, maar simpelweg omdat het verkeer gewoon waardeloos is soms. De fiets is alleen verkrijgbaar in zwart dus er is jammer genoeg weinig veelzijdigheid als het gaat om kleur. De fiets is niet zo comfortabel als veel andere fietsen door het gebrek aan vering van beide zadel en voorvork, wat nadelig is voor het absorberen van schokken. De fiets heeft een goed functionerende LED-verlichting wat je veel veiligheid zal bieden op de weg en er voor zal zorgen dat iedereen je kan zien aankomen op je mooie nieuwe fiets. Deze verlichting kan je aanzetten op je display.

De Le Mans komt met een speciale type naaf: de NuVinci 330 Manual. Dit is niet een standaard versnelling zoals je vaak ziet bij andere fietsen waarbij het trapsgewijs werkt maar werkt een beetje zoals een knop bij een douche of een kraan. Als je de knop een kant op draait, komt er steeds meer water uit. Hetzelfde principe geld bij de Le Mans, maar dan in plaats van geleidelijk meer water te krijgen pas je geleidelijk je versnelling aan. Dit is een soepele manier van versnellingen aanpassen en kan de schokken die veel mensen ervaren als ze op een trapsgewijze manier een versnelling aanpassen verhelpen. Met schokken bedoel ik het kleine moment wanneer je een (trapsgewijze) versnelling verandert en de fiets en jij even moeten wennen aan de nieuwe versnelling. De fiets heeft een totaal gewicht van 23.5 kg. Dit is inclusief de accu die er bij hoort. Dit soort versnellingen zijn traploze versnellingen.

Beide het zadel en de voorvork van de Le Mans zijn niet geveerd. Vering helpt met het absorberen van schokken en kan dus ritten op de fiets comfortabeler maken – vooral wanneer een weg net wat ruiger is. De Le Mans heeft dit dus niet en zal dus meer problemen hebben met schokken. De remmen zijn voorzien van hydraulische schijfremmen om zo veel remkracht te geven, wat gevaar op de weg kan minimaliseren voor jou als bestuurder. De zadelpen en voorvork zijn makkelijk verstelbaar met gereedschap.

Verdere informatie over de accu

De Le Mans wordt standaard geleverd met een Lithium-ion batterij met een hoge accucapaciteit van 468 Wh. Lithium accu’s zijn altijd beter dan alternatieven omdat ze een hoge accucapaciteit per kg hebben ten opzichte van andere soorten accu’s. Daarnaast hebben Lithium batterijen ook een lage zelfontlading en gaan ze ook veel langer mee!

De accu is niet moeilijk te vinden en zit onder de bagagedrager waar je de accu makkelijk los kan maken en binnen kan opladen. Dit is niet alleen beter omdat het makkelijker op te laden is dan als de accu vast zit in de fiets, maar is ook voordelig omdat een accu beter werkt op kamertemperatuur en hierdoor langer meegaat en sneller oplaadt.

Verdere algemene informatie

De Le Mans is een fiets met een gemiddeld krachtige middenmotor. De koppelkracht van deze Bosch Active Line motor is geschat rond 80 Nm. Deze waarde zegt wat over de trekkracht dat je kan verwachten van de fiets. Des te hoger deze kracht, des te beter de e-bike optrekt en heuvels beklimt. Echte krachtpatsers hebben 80 Nm terwijl de zwakkere koppels rond de 10/20 Nm liggen. Het is dus een zeer sterke motor met het hoogste vermogen dat je kan krijgen van een

Deze accu geeft niet eeuwig ondersteuning, hoe leuk dat ook zou zijn, en er is dus een limiet op hoe ver de fiets kan; de actieradius is de hoeveelheid km die een fiets kan afleggen voordat de fiets ondersteuning verliest. Op de laagste trapondersteuning zou de Le Mans een actieradius van 200 km kunnen bereiken. De gemiddelde actieradius voor de Le Mans ligt op ongeveer 85 km. Deze actieradius is niet compleet exact te bepalen, omdat het door voor veel verschillende factoren beïnvloedt kan worden.

Het LCD display scherm is makkelijk bedienbaar en veilig en geeft alle relevante en belangrijke informatie over uw fiets weer. Het is gepositioneerd naast uw handvat en met het display scherm kan je kiezen tussen 5 ondersteuningsstanden. Deze ondersteuningstanden hebben effect op de actieradius en de hoeveelheid steun die je krijgt tijdens het fietsen. Een lage ondersteuning leidt tot verdere actieradius maar je krijgt minder steun tijdens het fietsen. Een hogere trapondersteuning leidt tot minder actieradius, maar meer steun tijdens het fietsen.

8.1 Total Score

8.1Expert Score
Kracht
9.4
Bereik
10
Comfort
6
Design
7
6User's score
Kracht
6
Bereik
7
Comfort
5
Design
6
PROS
 • Lage prijs per km
 • Hoge score uit onze test
 • Ideaal voor lange afstanden
 • Krachtige 80 Nm motor
CONS
 • Prijs is hoger dan de gemiddelde e-bike
Add your review  |  Read reviews and comments

7 Comments
Show all Most Helpful Highest Rating Lowest Rating Add your review
 1. Ik ben erg ontevreden over deze fiets. Ik heb inmiddels mijn tweede brinckers le mans en heb evenals de eerste wederom problemen. Ik gebruik hem ongeveer 3x per week voor woon-werk verkeer maar ben het vertrouwen in deze fiets volledig kwijt.
  De eerste fiets is na ongeveer 2000km geretourneerd omdat hij vaak plotseling uitviel. Hiervoor heb ik uiteindelijk een nieuwe gekregen. Deze fiets is voor 3 weken terug met ongeveer 2500km ook uitgevallen door een probleem met de accu (Wat overigens nu verholpen lijkt te zijn).
  Heb met de nieuwe ook problemen met het display gehad, bediening deed het niet meer en heb een nieuw display gekregen.Hier komt bij temperatuurverschillen of regen ook vocht achter. Zowel bij de eerste als de tweede fiets is na een half jaar de kettingkastbeschermer afgebroken.
  Het zadel van de fiets is erg hard en ongeschikt voor lange afstanden en tot slot is de bekabeling slecht weggewerkt.
  Een lastige bijkomstigheid van de fiets is dat de lokale fietsenmaker ook vaak geen kleine reparatiewerkzaamheden kan uitvoeren, zodat je altijd afhankelijk blijft van fietsenwinkel.nl. Het merk wordt bij mijn weten niet door andere fietsenmakers verkocht waardoor zij complexere reparatievragen niet willen of kunnen uitvoeren.
  Voor mij de volgende keer een betrouwbaar merk bij een lokale fietsenmaken

  • Ik heb ook 2 fietsen le mans m330 van brinckers en heb net dezelfde problemen. Deze fietsen zijn nog geen jaar oud en worden niet heel veel gebruikt. Dus er staat nog geen 1000 km op en beide fietsen hebben al hetzelfde probleem dat ze gewoon uitvallen en niet meer werken. Ook de displays zit vocht achter en het oranje fietsertje in het display van de versnellingen is ook al stuk. De bouten en remschijven zijn ook al aan het roesten.

   • Reply
    Martin Hollreiser 31 juli 2021 at 13:01

    I bought my Brinckers Le Mans M330 NuVinci 2019 at fietsenwinkel.nl around 2.5 years ago. I have done 2000km only and so far I have been very happy.

    2 weeks ago while I was riding the bike suddenly the display switched off. I took it for repair to fietsenwinkel Rijswijk on 16Jul21.

    They changed the battery docking station as well as the docking accu. I received the bike back on 22Jul21. I have used it twice since then. Now after only 5 days I have the same problem. The display switched off. I was able to switch it on again and after few minutes it switched off again. I was able to switch it on again, it showed briefly an almost empty battery while the battery was full just before. Then it switched off again. Now I can no longer switch it on.

 2. Ik herken bovenstaande klachten ook wel. vocht in display, kettinggeleider defect ( is op garantie vervangen ) hard zadel. Problemen met de accu heb ik nog niet gehad maar ik moet hem wel elke dag opladen. Anders heb ik op de 2e dag bij de terugweg geen vermogen meer over en dat ik zonder motorondersteuning kom te fietsen. Mijn ritten zijn heen en terug bijna 30 km.
  Nu heb ik het probleem na 2,5 jaar en 6000 km woon-werk fietsen dat ik bij het wegrijden, veel tegenwind of een helling dat ik over de tandwielen in de motor doortrap. Ik ga komende zaterdag voor een onderhoudsbeurt naar een vestiging van fietsenwinkel.nl in Rotterdam en ben benieuwd of de klacht van het doortrappen op basis van garantie hersteld word of dat ik de rekening gepresenteerd krijg?

 3. Heb deze Brinckers LeMans 330 nu een maand en kan nog geen min punten vinden omdat ik gewend ben aan een MTB fiets. Stuggere vering en een harder zadel. Voordeel van weing vering dat de kracht gebruikt wordt om vooruit te komen.
  Nadeel is op dit moment dat filiaal Leeuwarden gaat sluiten.

  • Ik heb de Brinckers Le Mans M330 nu 5 jaar en gebruik ‘m niet intensief. De accu (600w) begint nu in capaciteit af te nemen. Wel heeft het display een vochtprobleem, er ontstaat condens achter het venster. Ook de bediening is afgebroken, die heb ik zelf gerepareerd, omdat die niet los leverbaar is.

 4. 3
  Kracht
  60
  Bereik
  70
  Comfort
  50
  Design
  60

  Ik was op zoek naar een nieuwe accu voor deze fiets en ik kwam er maar niet uit. Nu heb ik eindelijk een plek gevonden, waar ik dezelfde accu nieuw kan bestellen: https://www.e-bikeaccu.nl/brinckers_fietsaccu_frame_le_mans_36v_14_5_ah. Een tipje van mij! 🙂

  Helpful(0) Unhelpful(0)You have already voted this

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
 • Total (0)
Compare
0