Bryton Rider 60 Aero

€164,00 €199,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar de laagste prijs

Ben je op zoek naar een fietscomputer die gericht is op het rijden van wedstrijden en vind je snelheid belangrijk? Deze fietscomputer voldoet mogelijk aan je eisen.

De Bryton Rider 60 Aero

De Bryton Rider 60 Aero is Bryton’s tegenhanger van de Garmin 520. Met een wat lagere prijs probeert Bryton keer op keer de concurrentie uit de markt te prijzen. De Wahoo Elemnt Bolt bevindt zich ook in dit prijssegment. De Rider Aero 60 is het topmodel van Bryton en dat schept wat verwachtingen.

Ons oordeel

Wij hebben ons oordeel opgebouwd in drie onderdelen: functionaliteit, design en prestaties. Voor een fietscomputer zijn al deze onderdelen ongeveer even belangrijk, en wegen dus even zwaar in onze test.

Functionaliteit

7.6/10 – Deze fietscomputer zit vol met verschillende functies die voor zijn prijsstelling imposant te noemen zijn. Naast de mogelijkheid om met ANT+ en Bluetooth connecties te maken met sensoren en apparaten, beschikt het apparaat over functies om de versnellingsindex van Shimano Di2 (draadloos schakelen) weer te geven. Het zijn alleen de duurdere fietscomputers die over het algemeen deze functie bieden.
De navigatie op de computer is simpel te noemen. Door het zwart/wit scherm en de ietwat lage resolutie en zeker in vergelijking met Wahoo wat laag contrast, is het soms niet helemaal goed te zien welke lijn je moet volgen.
Verder is de fietscomputer wel zeer compleet te noemen als het om de functionaliteit gaat. Het is mogelijk om verbinding te maken met verschillende soorten satellieten, van GPS tot GLONASS. Hierdoor zul je altijd een goede verbinding hebben.
Er zijn maximaal 10 pagina’s in te stellen met datavelden, maximaal 9 datavelden per pagina.

Design

7.4/10 – Dit model heeft de naam ‘aero’ meegekregen. Dit schept wat verwachtingen. De vormgeving is aerodynamisch en het apparaat weegt slecht 71 gram. Dat valt mee, als je de grootte van het scherm en de batterij in acht neemt. Of de computer de naam ‘aero’ echt verdient, wordt nergens bevestigd. De knoppen bevinden zich aan de zijkant van het apparaat en zijn goed te bereiken. Waar Bryton wel een kans heeft gemist is in de combinatie van de mount met de computer. Het is door de positionering niet mogelijk om een kabel aan te sluiten terwijl je aan het rijden bent.

Prestaties

7.5/10 – De Bryton Rider 60 Aero heeft erg veel verschillende functies die de serieuze fietser zeker op waarde weet te schatten. In combinatie met een de navigatie optie en een simpele kaart maakt het de computer erg compleet. Dat de batterij ook nog eens 32 uur mee kan is een groot pluspunt voor rijders van lange afstanden die liever niet te veel batterijen meenemen onderweg. De synchronisatie met de app van Bryton werkt goed, maar de menu’s op het apparaat zelf hadden misschien iets logischer kunnen worden ingedeeld.

Specificaties via brytonsport.com:

 • 71 gram
 • 32 uur batterij
 • 10 pagina’s data

Scores via andere platforms:

 • bol.com (4/5 uit 1 review)
 • consumentenbond (5/5 uit 1 review)

Onze ervaring:

 • Functionaliteit: 7.6/10
 • Design: 7.4/10
 • Prestaties: 7.5/10

Ons eindoordeel

7.5/10 – In ons eindoordeel nemen we ook de prijs/kwaliteitverhouding mee. De Bryton Rider 60 Aero is een gemiddeld hoog geprijsde fietscomputer in onze test. Het product wat je hiervoor krijgt is goed. De functies die gebruikers het liefste zien, zitten er vrijwel allemaal op. Een grote hoeveelheid datavelden in combinatie met (kaart)navigatie. De menu interface kan wellicht iets beter ingedeeld worden, en of de computer echt ‘aero’ is is de vraag, maar de prijs/kwaliteitverhouding is uitstekend te noemen.

7.5 Total Score
Test rapport

Functionaliteit
7.6
Design
7.4
Prestaties
7.5
PROS
 • 10 pagina’s datavelden
 • 32 uur batterijduur
CONS
 • Niet mogelijk onderweg op te laden met meegeleverde mount
 • Menu indeling iets omslachtig
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
 • Total (0)
Compare
0