BTWIN Fietspomp 900

€25,99

Best deal at: decathlon.nlDecathlon NL
Naar de laagste prijs

Natuurlijk mogen de producten van Decathlon niet ontbreken in onze test. Als er één merk bekend staat om zijn goede prijs/kwaliteitverhouding dan is het Decathlon wel. Zoals waarschijnlijk bekend is het fietsmerk van Decathlon BTWIN, een merk dat zowel fietsen, onderdelen als accessoires voert. Dit model, de 900, is het topmodel van de lijn met fietspompen, en we zijn dan ook zeer benieuwd naar de werking van dit model.

De BTWIN Fietspomp 900 Vloerpomp

Dit model is bij uitstek geschikt voor wielrenners die hun banden hard willen oppompen, maar ook voor andere fietsen: denk aan hybridefietsen, stadsfietsen, kinderfietsen en mountainbikes. Omdat dit model een universeel model is, kan het op verschillende ventielen worden geïnstalleerd. Potentieel beschikt je met deze pomp dus over ene model dat je hele voorraad aan fietsen in je schuur kan bedienen!

Ons oordeel

In de beoordeling van vloerpompen letten we op een aantal elementen. We kijken naar het ontwerp (design), de functionaliteit en de prestaties. Samen komen we hiermee tot een score. In onze beoordelingen nemen we in alle gevallen de prijs/kwaliteitverhouding mee.

Design

7.5/10 – Een echt Decathlon model. Dit model springt er op geen enkele manier uit, maar is wel functioneel ontworpen, onder anderen door de nanometer onderaan de voet van dit apparaat. Het model is beschikbaar in verschillende kleuren en weegt net iets over een kilo met 1210 gram. Dit is redelijk zwaar, maar dat zorgt er hopelijk wel voor dat dit model een goede druk op het ventiel kan ontwikkelen.

Functionaliteit

7.5/10 – De functionaliteit van dit model is redelijk duidelijk: het is een universeel model geschikt voor verschillende soorten ventielen. Je kan met dit model zowel Presta, Dunlop als Schrader ventielen bedienen. Daarnaast is de aanwezigheid van een nanometer handig, zodat je altijd weet hoeveel druk er in je band zit.

Prestaties

8.1/10 – Als topmodel van Decathlon doet dit model het prima: dit model kan maarliefst 10 bar aan druk ontwikkelen, en dat is een behoorlijke druk die waarschijnlijk alleen wielrenners met dunne banden zullen gebruiken. Genoeg dus, ook voor al je andere fietsen. Wil je nog meer druk in de banden, kijk dan eens naar de topmodellen van SKS en Topeak.

Specificaties via decathlon.nl:

  • Gewicht: 1.21 kilo
  • 10 bar

Onze ervaring:

  • Design: 7.5/10
  • Functionaliteit: 7.5/10
  • Prestaties: 8.1/10

Ons eindoordeel

7.7/10 – Eigenlijk is dit topmodel fietspomp van Decathlon een goede afspiegeling van Decathlon in het algemeen: de top van de lijn is nooit het beste van het beste, maar wel zeer goed en competitief geprijsd. Qua prijs/kwaliteitverhouding scoort dit model dus zeer goed, op het gebied van prestatie had het echter nog net iets beter gekund. Voor velen zal dit echter de juiste keuze zijn.

7.7 Total Score

Design
7.5
Functionaliteit
7.5
Prestaties
8.1
PROS
  • 10 bar druk
  • Stabiel (2 kilo)
CONS
  • Aan de zware kant
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0