Cado Motus Delta

€49,50

Best deal at: bol.combol.com
Naar de laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Ultralichte Fietshelm Cádo Motus Delta RED-M | 54-57cm CLOSE OUT SALE 45% OFF - €49,50

Ben je op zoek naar een lichtgewicht helm met sportief ontwerp die geschikt is voor wielrennen en mountainbiken? Deze helm kan aan je eisen voldoen.

De Cado Motus Delta

De Cado Motus Delta wordt geadverteerd als een erg lichte helm, gericht op sportieve fietsers die van plan zijn er mee te toeren en te trainen. De lage prijsstelling van deze helm maakt nieuwsgierig naar de specficaties. Cado Motus is niet direct een merk dat bij de meeste fietsers een belletje zal doen rinkelen. Het is een merk dat van oorsprong in-line skate producten maakt. Veiligheid is daarbij natuurlijk ook erg belangrijk, dus een zijstap naar de fietswereld is niet meer dan logisch.

Ons oordeel

Wij hebben ons oordeel opgebouwd in drie onderdelen: veiligheid, comfort en het design.
Voor een helm is veiligheid in onze test de belangrijkste factor.

Veiligheid

8.4/10 – Gezien de prijsstelling van deze helm is het bijzonder te noemen dat deze helm over een veiligheidscertificaat van de Europese Unie beschikt.

Voor het testen van de veiligheid van deze helm is gebruik gemaakt van de EN1078 certificering. Dit certificaat wordt binnen de Europese Unie gebruikt om de veiligheid van fiets- en skate helmen te testen.

Comfort

6.5/10 – De helm is ontworpen voor wielrennen en sportieve prestaties. De helm is erg licht, namelijk 220 gram (in maat M). Daarmee is de helm één van de lichtste helmen uit onze test. Dit zorgt er voor dat je amper door hebt dat je een helm draagt.

De helm beschikt over standaard riempjes om de helm sluitend te maken over 18 ventilatiegaten. Dit zou moeten zorgen voor genoeg ventilatie, om je hoofd tijdens de inspanning koel te houden.

Cado Motus helmen passen zoals geadverteerd, dus door het opmeten van de omtrek uw hoofd vanaf het voorhoofd tot en met het achterhoofd zal u de goede maat te weten komen.
Er zijn twee maten beschikbaar: 54 tot en met 57 centimeter en 58 tot en met 61 centimeter.

Design

6.0/10 – De helm is licht en gericht op sportief fietsen en wielrennen tijdens serieuze inspanning. De helm beschikt niet over reflectoren. Door het lage gewicht ontbreekt het in de helm wel aan een echt comfortabele zachte, padding. Op de zijkant van de helm staat duidelijk het merk groot vermeld. De helm is beschikbaar in een paar verschillende kleuren en twee maten.

Specificaties via kask.com:

 • 18 ventilatiegaten
 • EN1078 certificering
 • 220 gram (maat M)

Onze ervaring:

 • Veiligheid: 8.4/10
 • Comfort: 6.5/10
 • Design: 6.0/10

Scores via andere platforms:

 • bol.com (5/5 uit 2 reviews)

Ons eindoordeel

7.0/10 – In ons eindoordeel nemen we ook de prijs/kwaliteitverhouding mee. De Cado Motus Delta heeft een zeer lage prijsstelling. Je krijgt hiervoor een goed product, als je op zoek bent naar een lichte helm om mee te wielrennen of mountainbiken. Het is één van de weinige helmen in deze prijsklasse die over het EN1078 certificaat beschikt. Het design van de helm laat wel iets te wensen over. Een comfortabele padding ontbreekt, maar als gewicht en prijs belangrijk voor je zijn, is deze helm het overwegen waard.

6.9 Total Score

Veiligheid
8.4
Comfort
6.4
Design
6.0
PROS
 • Lichtgewicht
 • EN1078 certificering
 • Betaalbaar
CONS
 • Geen zachte padding
 • Geen reflectoren
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
 • Total (0)
Compare
0