Castelli Endurance X2

€89,95

Best deal at: bol.combol.com
Naar de laagste prijs

Je begon met het rijden van een paar uurtjes in de week, maar wil ondertussen langere tochten gaan maken en je eist meer van de fietskleding dan voorheen. Wat is dan de volgende stap? Een fietsshort gericht op endurance, de lange adem. Dit model van het Italiaanse Castelli is een model gericht op wat meer veeleisende rijders voor een iets hoger dan gemiddelde prijs.

De Castelli Endurance X2

Castelli is een merk dat sinds jaar en dag meegaat, en is in het wielerpeloton en onder wielertoeristen bekend als een kwalitatief zeer goed merk. Castelli heeft met verschillende producten de standaard gezet voor andere merken, veel professionele wielerteams maken hier dan ook dankbaar gebruik van.
Shorts voor endurance, langere ritten, zijn normaalgesproken wat comfortabeler en zwaarder dan prestatiegerichte shorts. Castelli is een vrij prijzig merk, we zijn dan ook benieuwd wat het short biedt voor deze relatief gemiddelde prijs.

Ons oordeel

In de beoordeling van fietsbroeken letten we op een aantal elementen. We kijken naar het comfort en het design. Samen komen we hiermee tot een score. In onze beoordelingen nemen we in alle gevallen de prijs/kwaliteitverhouding mee.

Design

8.0/10 – Dit short is, net als de meeste andere shorts van Castelli, goed ontworpen. Er is met veel facetten rekening gehouden, en dat is terug te zien in het design. Het gebruikte soort lycra is comfortabel voor langere ritten, en dat is van de pad ook de zeggen. Dit pad heet de Progretto X2 Air Seatpad en is licht en dik van stof, bij uitstek geschikt voor langere ritten.
Op de zijkant van het short staat een subtiel logo van Castelli. Dit had van ons niet gehoeven, maar sommige mensen zullen een merknaam toch aantrekkelijk vinden.
De mesh bretels beginnen laag, dit betekent dat je buik ook goed gekoeld zal blijven in iets warmer weer. Daarnaast zijn er kleine reflecterende elementen weggewerkt op de achterkant van het short. Dat voegt wat welkome extra veiligheid toe. Ga je lange ritten rijden, dan is de kans dat je vroeg of laat in het donker komt te rijden zeker aanwezig.

Comfort

7.6/10 – Een prima comfort, al is de pasvorm van Castelli fietsbroeken wel vaak aan de strakke kant. Er wordt over het algemeen geadviseerd om twee maten groter te bestellen dan je normale maat. Voor Nederlanders is het soms even zoeken welke Castelli maat je hebt, maar als je deze eenmaal hebt gevonden, geldt deze maat voor een hoop merken: onder anderen het merk Sportful is een dochteronderneming van Castelli, en veel andere Italiaanse merken komen overeen met deze maten. Het gebruikte pad is uitermate geschikt voor langere ritten.

Specificaties via castelli-cycling.com:

  • Gewicht: 188 gram
  • Progretto X2 Air Seatpad

Onze ervaring:

  • Design: 8.0/10
  • Comfort: 7.6/10

Ons eindoordeel

7.8/10 – Een prima short om lange afstanden mee te gaan fietsen. Let wel goed op je maat, dit merk valt normaal wat kleiner uit dan je normale kleding. Dit short is een mooi compromis tussen comfort, prijs/kwaliteit en design. Bij dit short is goed gelet op details. Veel fietsers die van wat langere afstanden houden zullen hier blij mee zijn. Vooral het comfortabele pad, en kleinere details als de reflecterende strips, dragen bij aan de hoge score van dit short.

7.8 Total Score

Design
8.0
Comfort
7.6
PROS
  • Comfortabel
  • Reflecterende elementen
  • Voor langere afstanden
CONS
  • Niet volledig zwart
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0