Catlike Yelmo

€69,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar de laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Catlike Yelmo - Fietshelm - Maat M (55-57 cm) - Zwart - €69,00

Ben je op zoek naar een sportief model helm gericht op mountainbiken en actief fietsen? Deze helm heeft specificaties die passen bij avonturiers.

De Catlike Yelmo

De Catlike Yelmo is een sportieve helm gericht op rijders die in hun vrije tijd graag serieus fietsen op de mountainbike of andere avontuurlijke fietstochten ondernemen. De helm onderscheidt zich door de vast Go-Pro mount die de helm heeft, geschikt om actie- en sportcamera’s op te monteren.

Ons oordeel

Wij hebben ons oordeel opgebouwd in drie onderdelen: veiligheid, comfort en het design.
Voor een helm is veiligheid in onze test de belangrijkste factor.

Veiligheid

6.1/10 – Catlike is een bedrijf dat zich al lang op de markt voor fietsproducten bevond, maar onlangs heeft aangegeven uit productie te gaan. Let daarom bij mogelijke aankoop van je Catlike-helm goed op de garantie via de leveranciers, want het mag aangenomen worden dat via de fabrikant geen garantie meer verkregen kan worden.

De Catlike Yelmo beschikt niet over een veiligheidscertificaat van de Europese Unie, dit is een minpunt voor de score voor het onderdeel veiligheid. In het ontwerp is wel rekening gehouden met extra bescherming voor je achterhoofd. De helm beschikt niet over reflectoren. De aanwezigheid van een mount voor een camera is niet alleen leuk om filmpjes mee te maken, maar kan in geval van een crash (zeker met een gemotoriseerd voertuig) goed van pas komen voor verzekering gevallen.

Comfort

7.7/10 – In het ontwerp van deze helm lijkt comfort een pijler te zijn geweest. Het beschikt over een zogenaamd ‘MPS EVO: Customize your comfort’. Hiermee kan de helm op een aantal verschillende manieren qua pasvorm aan de vorm van het hoofd. Daarnaast is er door de vorm en de ventilatieopeningen in de helm zorg voor gedragen dat er ten alle tijden genoeg verkoeling kan worden geboden. De helm weegt 320 gram in maat S/M

Catlike helmen passen zoals geadverteerd, dus door het opmeten van de omtrek uw hoofd vanaf het voorhoofd tot en met het achterhoofd zal u de goede maat te weten komen. Er zijn drie verschillende maten verkrijgbaar, dus het is voor eenieder mogelijk een helm te vinden die goed past. Kies tot en met 55 centimeter voor SM, tot 59 centimeter MD en tot en met 63 centimeter LG.

Design

7.0/10 – De helm is gericht op mountainbiken en dat is duidelijk terug te zien in het ontwerp. Aan de voorkant bevindt zich een groter vizier, wat modder en regen buiten kan houden. De helm beschikt niet over reflectoren, maar het beoogde gebruik is off-road, en daar zullen die ook niet echt nodig zijn. De helm is beschikbaar in een aantal verschillende kleuren, waaronder camo – en drie verschillende maten: SM, MD en LG.

Specificaties via catlike.es:

 • GoPro Mount
 • MPS Evo Comfort systeem
 • 320 gram (maat SM)

Onze ervaring:

 • Veiligheid: 6.1/10
 • Comfort: 7.7/10
 • Design: 7.0/10

Ons eindoordeel

6.9/10 – In ons eindoordeel nemen we ook de prijs/kwaliteitverhouding mee. De Catlike Yelmo is een vrij prijzige helm. Je krijgt hiervoor een goed product, als je op zoek bent naar een helm om mee te mountainbiken. Op het gebied van veiligheid laat de helm wat te wensen over. Er moet wel gezegd worden dat de omgeving waarin de helm gebruikt zal worden waarschijnlijk iets minder impact op de helm dan bij gebruik in de stad en druk verkeer. Op het gebied van comfort scoort de helm goed: er zijn verschillende maatregelen getroffen om de helm zo goed mogelijk passend te maken.

6.9 Total Score

Veiligheid
6.1
Comfort
7.7
Design
7.0
PROS
 • Groot vizier
 • Bescherming voor de nek
 • Go-Pro Mount
CONS
 • Prijzig
 • Veiligheid laat te wensen over
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
 • Total (0)
Compare
0