Closca Folding Helmet

99.00

Add to compare
7.1
Expert ScoreRead review
 • Ventilatiegaten: 0
 • Keurmerk: EN 1078
 • Vizier: Nee
 • Speed Pedelec: Nee
Category:

Ben je op zoek naar een stijlvolle, praktische helm die duidelijk anders is dan de andere helmen? Een innovatief product dat makkelijk op te bergen is? Deze helm kan een interessante optie voor je zijn.

De Closca Folding Helmet

De Closca Folding Helmet is een echte stadshelm, bedoeld voor al het klein stadsverkeer zoals fietsen, e-bikes, speed pedelecs en elektrische steps. Het ontwerp oogt praktisch, afhankelijk van je smaak stijlvol en functioneel. De helm is een van de lichtste helmen op de markt, en heeft in 2015 een RED Dot Design award gewonnen voor innovatief design.

Ons oordeel

Wij hebben ons oordeel opgebouwd in drie onderdelen: veiligheid, comfort en het design.
Voor een helm is veiligheid in onze test de belangrijkste factor.

Veiligheid

9.0/10 – Voor het testen van de veiligheid van deze helm is gebruik gemaakt van de EN1078 certificering. Dit certificaat wordt binnen de Europese Unie gebruikt om de veiligheid van fiets- en skate helmen te testen.
Deze helm beschikt over de certificering, en is daarom in deze test veilig bevonden.

Deze helm beschikt over de certificering, en is dus een veilige keuze. Het bedrijf claimt dat de helm door de opvouwbaarheid niet alleen makkelijker mee te nemen is, maar ook veiliger is. Dit omdat de impact van een mogelijke val kan worden opgevangen door de afzonderlijke delen.

Een andere pijler van deze helm is de NFC chip, waarmee je medische historie kan worden opgevraagd bij een val. Zo kun je mogelijk kostbare tijd winnen. Deze technologie bevindt zich niet in veel helmen.

Comfort

5.6/10 – De Closca is licht en handig mee te nemen, maar boet hierdoor wel in aan comfort. De helm niet niet verstelbaar, beschikt niet over een uitwasbare voering en niet over zachte pads aan de binnenzijde van de helm. De helm weegt slechts 240 gram (in maat S). Ook ontbreken ventilatiegaten, wat bij hogere temperaturen buiten, of bij een intensievere rit, oncomfortabel zou kunnen zijn.

De Cosca helm past zoals geadverteerd, dus door het opmeten van de omtrek uw hoofd vanaf het voorhoofd tot en met het achterhoofd zal u de goede maat te weten komen: kies tot en met 55 centimeter voor S, tot en met 58,5 centimeter voor M en daarboven voor L.

Design

6.5/10 – De helm heeft enkele prijzen ontvangen voor het design. Dit is natuurlijk afhankelijk van je smaak, maar het is niet te ontkennen dat je met deze helm enigszins op zult vallen.
De helm heeft als bijzonder kenmerk dat deze opvouwbaar is. Het oppervlakte van de helm wordt zo met meer dan 50% teruggedrongen. Het zou zo in een normale backpack of draagtas passen. Aan de voorzijde van de helm bevindt zich een afneembaar vizier, wat meer voor het oog dan voor de functionaliteit lijkt te zijn. Het vizier kan apart en in verschillende kleuren en stoffen aangeschaft worden voor verschillende weertypen.

De helm is beschikbaar een aantal kleurstellingen: wit en zwart, en een aantal variaties op die kleurstellingen. Er zijn drie maten beschikbaar S, M en L.

Specificaties via closca.com:

 • Winnaar van verschillende design awards
 • EN1078 certificering
 • 250 gram (maat S)

Onze ervaring:

 • Veiligheid: 9.0/10
 • Comfort: 5.6/10
 • Design: 6.5/10

Ons eindoordeel

7.1/10 – In ons eindoordeel nemen we ook de prijs/kwaliteitverhouding mee. Closca Folding Helmet is een gemiddeld geprijsde helm. Je krijgt hiervoor een erg goed product. De helm komt op het gebied van veiligheid uit de test: de helm voldoet het veiligheidscertificaat van de EU voor fietshelmen, en beschikt over een NFC chip die je medische informatie met medici kan delen op urgente momenten. Op het gebied van comfort scoort de helm minder, maar op het gebied van design komt de helm redelijk uit de test. Over smaak valt te twisten, maar dat de helm licht is en handig mee te nemen is valt niet te ontkennen.

7.1
Veiligheid
9.0
Comfort
5.7
Design
6.5
+ Positives:
 • NFC chip
 • EN1078 certificering
 • Opvouwbaar
- Negatives:
 • Oncomfortabel

Specification: Closca Folding Helmet

Gewicht

0.25

Omtrek(cm)

55

Ventilatiegaten

0

Verstelbaar

Nee

Reflectoren

Nee

Vizier

Nee

Wasbare voering

Nee

Kinband

Ja

User Reviews

0.0 out of 5
0
0
0
0
0
Write a review

There are no reviews yet.

Be the first to review “Closca Folding Helmet”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Closca Folding Helmet

99.00

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
 • Total (0)
Compare
0