Cortina E-Common N7

€2.099,00

Best deal at: internet-bikes.cominternet-bikes.com
Naar de laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Cortina E-Common N7 - €2.099,00
Price history
×
Price history for Cortina E-Common N7
Latest updates:
  • €1.500,00 - 4 september 2020
  • €1.599,00 - 4 september 2020
  • €1.149,00 - 4 september 2020
  • €2.199,00 - 3 september 2020
  • €1.349,00 - 3 september 2020
  • €2.000,00 - 3 september 2020
  • €2.099,00 - 3 september 2020
Since: 3 september 2020
  • Highest Price: €2.199,00 - 3 september 2020
  • Lowest Price: €1.149,00 - 4 september 2020

De E-Common is dé bike voor de zomer. Met een prachtig design en sterke componenten race jij door de straten terwijl je er ook nog stylish uit ziet op je fiets. De fiets is alleen verkrijgbaar pikzwart dus jammer genoeg is er niet veel veelzijdigheid als het gaat om uiterlijk. De fiets is niet zo comfortabel als andere fietsen omdat alleen de voorvork geveerd is en het zadel niet. De fiets heeft een goed functionerende LED-verlichting wat je veel veiligheid zal bieden op de weg en er ook voor kan zorgen dat iedereen je ziet op je nieuwe stijlvolle fiets! Deze verlichting kan je aanzetten op je display op je stuur.

De E-Common komt standaard met een 7 Shimano Nexus naaf met 7 versnellingen. Dit is een goede hoeveelheid versnellingen die je veel veelzijdigheid zal geven qua ondersteuning tijdens het fietsen. De versnellingen worden ingesteld op het displayscherm. De fiets is zeker weten een stadsfiets maar de grote hoeveelheid versnellingen zal je veel hulp bieden zelfs buiten de stad. De kettingkast van de E-Common is gesloten en hierdoor heeft het minder onderhoud nodig dan een halfopen of open kettingkast.

Iemand die deze fiets online opzoekt kan misschien lichtelijk in de war worden gebracht door de specificatie “N7” maar maak je hier niet al te veel zorgen over! Het betekent simpelweg welke editie van het model dit is, voor de E-Common betekent N7 dat het de 2019 editie is. Er is vrij weinig verschil tussen de edities.

Alleen de voorvork van de E-Common is geveerd, het zadel niet. Vering helpt met het absorberen van schokken en kan dus ritten op de fiets comfortabeler maken – vooral wanneer een weg net wat ruiger is. De E-Common heeft dit dus alleen bij de voorvork, wat betekent dat het stuur het voordeel van schok absorbering krijgt maar het zadel niet. De remmen zijn voorzien van rollerbrakes om zo veel remkracht te geven, wat gevaar op de weg kan minimaliseren voor jou als bestuurder. De zadelpen en voorvork zijn makkelijk verstelbaar met gereedschap.

Verdere informatie over de accu

De E-Common wordt standaard geleverd met een Lithium-ion batterij met een hoge accucapaciteit van 340 Wh. Lithium accu’s zijn altijd beter dan alternatieven omdat ze een hoge accucapaciteit per kg hebben ten opzichte van andere soorten accu’s. Daarnaast hebben Lithium batterijen ook een lage zelfontlading en gaan ze ook veel langer mee!

De accu is niet moeilijk te vinden en zit onder de bagagedrager waar je de accu makkelijk los kan maken en binnen kan opladen. Dit is niet alleen beter omdat het makkelijker op te laden is dan als de accu vast zit in de fiets, maar is ook voordelig omdat een accu beter werkt op kamertemperatuur en hierdoor langer meegaat en sneller oplaadt.

Verdere algemene informatie

De E-Common is een fiets met een zeer krachtige middenmotor. De koppelkracht van deze Bafang M300 motor is geschat rond 80 Nm. Deze waarde zegt wat over de trekkracht dat je kan verwachten van de fiets. Des te hoger deze kracht, des te beter de e-bike optrekt en heuvels beklimt. Echte krachtpatsers hebben 80 Nm terwijl de zwakkere koppels rond de 10/20 Nm liggen. Het is dus een fiets met een zeer sterke motor die je erg veel ondersteuning zal geven.

Deze accu geeft niet eeuwig ondersteuning, hoe leuk dat ook zou zijn, en er is dus een limiet op hoe ver de fiets kan; de actieradius is de hoeveelheid km die een fiets kan afleggen voordat de fiets ondersteuning verliest. Op de laagste trapondersteuning zou de E-Common een actieradius van 170 km kunnen bereiken. De gemiddelde actieradius voor de E-Common ligt op ongeveer 80 km. Deze actieradius is niet compleet exact te bepalen omdat het door voor veel verschillende factoren beïnvloedt kan worden.

Het LCD display scherm is makkelijk bedienbaar en veilig en geeft alle relevante en belangrijke informatie over uw fiets weer. Het is gepositioneerd naast uw handvat en met het display scherm kan je kiezen tussen 9 ondersteuningsstanden. Deze ondersteuningstanden hebben effect op de actieradius en de hoeveelheid steun die je krijgt tijdens het fietsen. Een lage ondersteuning leidt tot verdere actieradius maar je krijgt minder steun tijdens het fietsen. Een hogere trapondersteuning leidt tot minder actieradius maar meer steun tijdens het fietsen.

6.8 Total Score

6.8Expert Score
Kracht
5.9
Bereik
8.2
Comfort
6
Design
7
4.7User's score
Kracht
3
Bereik
6
Comfort
3
Design
7
PROS
  • Hoge score uit onze test
  • Grote actieradius voor de prijs dat je ervoor neerlegt
  • Krachtige 80 Nm motor
CONS
  • Hoge prijsklasse
Add your review  |  Read reviews and comments

1 Comment
  1. 2.35
    Kracht
    30
    Bereik
    60
    Comfort
    30
    Design
    70

    Hallo, onlangs hebben we 2x Cortina E-Common Family gekocht. De fiets van mijn man was voor uitlevering al defect (gaf bij kleine draai aan wiel al 99,9 km/h aan) Mijn E-Common Family trapte door en is ook voor revisie terug. Vering zit er niet op, voor lange afstanden is dat wel een aderlating. Tevens gaf de gebruiksaanwijzing aan dat het mogelijk is de snelheid op te voeren. Onze dealer was daartoe bereid, maar werd slecht gefaciliteerd door Cortina. Vervolgens hebben wij na een flinke zoektocht een telefoonnummer gevonden om onze vraag eens voor te leggen en waarom onze dealer zo ondermaats werd geholpen door hen, maar werden mbt onze vraag uitermate klantonvriendelijk en brutaal te woord gestaan. En werden we afgewimpeld met een mailtje. Ik denk dat het ook niet voor niets is dat overal de reviews uit staan. Dat ben ik van Gazelle toch heel anders gewend. Kortom: we zijn van Gazelle naar Cortina geswitched, maar tot nu zijn we daar nog niet erg blij mee.

    Helpful(1) Unhelpful(1)You have already voted this

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0