Cortina E-Mozzo N8

- 11%

2,799.00 2,499.00

Add to compare
6.9
Expert ScoreRead review
  • MAX-Bereik: 170 km
  • MIN-Bereik: 110 km
  • Prijs/Bereik: €16 per km
  • Snelheid: 25 km/h
Category:

De E-Mozzo is een krachtige en goed uitziende fiets van het merk Cortina. De fiets heeft een paar erg sterke componenten zoals de hoge actieradius en accucapaciteit en een middenmotor met veel vermogen. De fiets is alleen verkrijgbaar in zwart dus er is jammer genoeg weinig veelzijdigheid als het gaat om kleur. De fiets is vrij comfortabel door de vering van het zadel, maar de voorvork is niet geveerd wat het een beetje minder comfortabel maakt. De fiets heeft een goed functionerende LED-verlichting wat je veel veiligheid zal bieden op de weg en er voor zal zorgen dat iedereen je kan zien op je mooie nieuwe fiets!

De E-Mozzo komt standaard met een 8 Shimano Nexus naaf en heeft 8 versnellingen. Dit is een goede hoeveelheid versnellingen die je veel veelzijdigheid zal geven qua ondersteuning tijdens het fietsen. De versnellingen worden ingesteld op het displayscherm. De fiets is zeker weten een stadsfiets maar de grote hoeveelheid versnellingen zal je veel hulp bieden zelfs buiten de stad. De kettingkast van de E-Mozzo is gesloten en hierdoor heeft het minder onderhoud nodig dan een halfopen of open kettingkast. De E-Mozzo weegt in totaal 24.5 kg (inclusief accu).

Iemand die deze fiets online opzoekt kan misschien lichtelijk in de war worden gebracht door de specificatie “N8” maar maak je hier niet al te veel zorgen over! Het betekent simpelweg welke editie van het model dit is, voor de E-Mozzo betekent N8 dat het de 2019 editie is. Er is vrij weinig verschil tussen de edities.

Alleen het zadel van de E-Mozzo is geveerd wat helpt met het absorberen van schokken en dus ritten op de fiets comfortabeler kan maken – vooral wanneer een weg net wat ruiger is. De voorvork is niet geveerd, wat betekent dat het stuur wel meer last zal hebben van schokken De remmen zijn voorzien van hydraulische schijfremmen om zo veel remkracht te geven, wat gevaar op de weg kan minimaliseren voor jou als bestuurder. De zadelpen en voorvork zijn makkelijk verstelbaar met gereedschap.

Verdere informatie over de accu

De E-Mozzo wordt standaard geleverd met een Lithium-ion batterij met een hoge accucapaciteit van 500 Wh. Lithium accu’s zijn altijd beter dan alternatieven omdat ze een hoge accucapaciteit per kg hebben ten opzichte van andere soorten accu’s. Daarnaast hebben Lithium batterijen ook een lage zelfontlading en gaan ze ook veel langer mee!

De accu is niet moeilijk te vinden en zit onder de bagagedrager waar je de accu makkelijk los kan maken en binnen kan opladen. Dit is niet alleen beter omdat het makkelijker op te laden is dan als de accu vast zit in de fiets, maar is ook voordelig omdat een accu beter werkt op kamertemperatuur en hierdoor langer meegaat en sneller oplaadt.

Verdere algemene informatie

De E-Mozzo is een fiets met een krachtige middenmotor. De koppelkracht van deze Shimano Steps motor is geschat rond 50 Nm. Deze waarde zegt wat over de trekkracht dat je kan verwachten van de fiets. Des te hoger deze kracht, des te beter de e-bike optrekt en heuvels beklimt. Echte krachtpatsers hebben 80 Nm terwijl de zwakkere koppels rond de 10/20 Nm liggen. Het is dus een fiets met een sterke motor die je veel ondersteuning zal bieden.

Een wolf rent niet eeuwig door en deze accu geeft ook niet eeuwig ondersteuning, hoe leuk dat ook zou zijn, en er is dus een limiet op hoe ver de fiets kan; de actieradius is de hoeveelheid km die een fiets kan afleggen voordat de fiets ondersteuning verliest. Op de laagste trapondersteuning zou de E-Mozzo een actieradius van 170 km kunnen bereiken. De gemiddelde actieradius voor de E-Mozzo ligt op ongeveer 110 km. Deze actieradius is niet compleet exact te bepalen omdat het door voor veel verschillende factoren beïnvloedt kan worden.

Het LCD display scherm is makkelijk bedienbaar en veilig en geeft alle relevante en belangrijke informatie over uw fiets weer. Het is gepositioneerd naast uw handvat en met het display scherm kan je kiezen tussen 3 ondersteuningsstanden. Deze ondersteuningstanden hebben effect op de actieradius en de hoeveelheid steun die je krijgt tijdens het fietsen. Een lage ondersteuning leidt tot verdere actieradius maar je krijgt minder steun tijdens het fietsen. Een hogere trapondersteuning leidt tot minder actieradius maar meer steun tijdens het fietsen.

6.9
Kracht
5.8
Bereik
10.0
Comfort
6.0
Design
6.0
+ Positives:
  • lage prijs per km
  • Geschikt voor zowel in als buiten de stad
  • Ideaal voor lange afstanden
- Negatives:
  • Minder geschikt als toerfiets

Specification: Cortina E-Mozzo N8

Merk

Cortina

Motortechniek

Shimano Steps E-6100

Motorpositie

Midden

Type naaf

Shimano Nexus 8

Versnellingen

8

Trapondersteuning

3

Kracht (Nm)

50

Maximale snelheid

25 km/u

Accucapaciteit

500

Gewicht

24.2 kg

Kettingkast

Gesloten

Voorvering

Niet geveerd

Zadelvering

Geveerd

Remsysteem

Hydraulische schijfremmen

Prijs per bereik

€ 16 per km

Type accu

Lithium-ion

Maximale bereik (km)

170

Gemiddelde bereik (km)

110

User Reviews

0.0 out of 5
0
0
0
0
0
Write a review

There are no reviews yet.

Be the first to review “Cortina E-Mozzo N8”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cortina E-Mozzo N8

2,799.00 2,499.00

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0