Cosay elektrische vouwfiets

€1.160,00

Best deal at: amazon.nlamazon.nl
Naar de laagste prijs

De Cosay Elektrische vouwfiets is een stijlvol model in onze test. Het model is beschikbaar in verschillende kleuren, waarvan wij voor het zwarte model erg aantrekkelijk vinden. Elektrische vouwfietsen blinken over het algemeen niet echt uit in stijl, en daarom is dit model een verfrissende afwisseling.

Ontwerp

Dit model van Cosay beschikt over achtervering en een telescoop stuur. Op deze manier is dit model voor de meeste mensen vrij comfortabel. Dit is prettig om te weten, omdat zeker in Nederland veel woon-werkverkeer over klinkerwegen of bospaden loopt.

Dit model is een ‘smart’ e-bike. Dat betekent dat de fiets is uitgerust met een ebikemotion-systeem, met USB- en Bluetooth-connectiviteit en Android/iOS app voor de volledige controle over je stadsfiets. Een leuke bijkomstigheid: zo kun je bijvoorbeeld op je telefoon de status van de batterij in de gaten houden.

Accu en motor

De Cosay heeft een Lithium ion (Li-ion) batterij als energiebron. Lithium ion (Li-ion) is samen met Lithium Polymeer (LiPo) de meest gebruikte accu in moderne elektrische fietsen. Lithium accu’s zijn gemiddeld wat duurder dan traditionele accu’s zoals Ni-Mh maar gaan wel veel langer mee. Hierdoor zijn ze veel beter voor het milieu, maar zijn ze ook duurzaam voor uw portemonnee. Naast levensduur hebben deze accu soorten ook vaak een hoger accucapaciteit per kg, en een zeer lage zelfontlading.

Bij deze vouwfiets heeft de accu een capaciteit van 250 Wh, een gemiddelde score voor een batterij van een e-vouwfiets in onze test.
Bij dit model bevindt de accu zich in het frame, en de accu kan je uitnemen. Dit is handig, want op deze manier kun je de accu opladen op een plek die jou uitkomt.

Omdat de accu zich in het midden van het frame bevindt, heb je wat extra balans op de fiets, omdat het zwaartepunt zich in het midden van de fiets bevindt.

De koppel van de motor, ook wel de motorkracht genoemd is bij dit model 36 Nm. Om een vergelijking te trekken: de maximale kracht voor een e-vouwfiets is 40 Nm, en de laagste is 10 Nm.

De trapondersteuning van dit model bestaat er uit dat je door deze in te schakelen, zelf minder hoeft bij te trappen en andersom. Voor korte ritjes kun je gerust de maximale trapondersteuning gebruiken, voor langere ritten doe je er wellicht beter aan om er wat zuiniger mee te zijn, de trapondersteuning kost namelijk nogal wat van de batterij.

Dit model heeft wielen van gemiddelde grootte. Een gemiddelde vouwfiets heeft wielen van tussen de 14 en 20 inch, en de wielen van dit model zijn 16 inch. Veel mensen maken zich zorgen over de tractie van kleine wielen. Door de robuuste banden van dit model heb je op normale ondergronden altijd genoeg grip.

Bereik

Je kan met dit model zo’n 60 km ver rijden, hoewel dit in de praktijk waarschijnlijk neerkomt op wat minder kilometers, dit komt door een aantal factoren. Hieronder vallen wegligging, het weer, en hoe zwaar de fietser is.

7.4 Total Score

Kracht
8.8
Bereik
5.7
Comfort
7.5
Design
7.5
PROS
  • Comfortabel
  • Slim apparaat
CONS
  • Gemiddelde accu
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0