Stella Cosmo Superior FDST

1.499,00

Best deal at: stellafietsen.nlstellafietsen.nl
Naar de laagste prijs

De Stella Cosmo Superior FDST is een van de nieuwere modellen van Stella en is in 2019 uitgebracht. De indruk die wij krijgen van Stella is dat de Cosmo Superior FDST een optie moet zijn voor mensen die een e-bike zoeken en balans willen tussen luxe en goedkoop. De Cosmo is door Stella ontworpen als een fijn rijdende toerfiets die ook als stadfiets gebruikt kan worden.

De Cosmo Superior is beschikbaar over zowel 3 als 7 versnellingen. Verder heeft deze elektrische fiets een gesloten kettingkast. Een gesloten kettingkast is altijd aan te raden omdat het voor de gebruiker veel minder onderhoud betekent. Er is namelijk minder invloed van de omgeving op de ketting en hierdoor kan er veel minder fout gaan.
De Cosmo Superior FDST weegt in totaal 26.5 kg, dat is inclusief een accu van 3.6 kg. Dat is zwaarder dan de gemiddelde elektrische fiets uit onze beste e-bike lijst , hierdoor is de Cosmo niet fijn om mee te fietsen zonder accu.

De voorvork van deze e-bike is geveerd. De zadel is ook geveerd. De FDST beschikt zowel voor als achter van Tektro schijfremmen integenstelling tot de traditionele V-brake en Rollerbreaks.

Verdere informatie over de accu

Zoals alle andere fietsen van Stella is ook bij de Cosmo Superior besloten om een Lithium ion accu te gebruiken. Lithium ion is samen met Lithium Polymeer de meest populaire batterijen voor elektrische fietsen. Dit is ook niet zomaar, gezien Lithium accu’s een grotere capaciteit per kg hebben vergeleken met andere soorten. Daarbij is de zelfontlading ook lager bij Lithium batterijen. Het enige nadeel is dat ze hierdoor ook veel duurder gaan, maar daarbij is het belangrijk om te weten dat ze ook veel langer meegaan. De accucapaciteit van de Cosmo Superior FDST is 522 Wh, wat hoger is als je hem vergelijkt met zijn soortgenoten.

De accu is gevestigd onder de bagagedrager, en is daarnaast ook afneembaar. De voordeel van een uitneembare accu is dat je de accu gemakkelijk bij elk stopcontact kunt opladen. Hiervoor is het niet nodig om de hele fiets mee te nemen. Daarnaast zorgt het ook voor een sneller lading, omdat de accu sneller oplaadt op kamertemperatuur.

Verdere algemene informatie

De motor van Cosmo is gevestigd aan de voorwiel. Stella heeft hiervoor gekozen om een betere verdeling van gewicht te krijgen voor deze e-bike. De koppel van de Cosmo is 40 Nm. De koppel(motorkracht) bepaalt de trekkracht dat de elektrische fiets kan hebben. In andere woorden, hoe hoger de koppel des te meer kracht je kunt verwachten tijdens het optrekken. De echte krachtpatsers hebben 80 Nm terwijl de zwakkere koppels rond de 10/20 Nm liggen. Daarnaast is er een rotatiesensor, die meet in welke snelheid getrapt wordt. Ook kan zo bepaald worden hoeveel trapondersteuning de motor moet leveren. Handmatig kan de fiets ingesteld worden op 9 ondersteuningsniveau’s instellingen om uit te kiezen. De trapondersteuning heeft veel invloed op het uiteindelijke actieradius van e-bike.

Op de laagste trapondersteuning zou de Stella Cosmo Superior FDST een actieradius van 130 km kunnen bereiken. De gemiddelde actieradius voor de Stella Cosmo Superior FDST ligt op ongeveer 104 km. Deze is echter nooit exact te bepalen, doordat deze door veel verschillende factoren beïnvloed wordt.

6.2 Total Score

Kracht
4.8
Bereik
7.6
Comfort
6.5
Design
6.0
PROS
  • Lage prijs per km
  • Lage zelfontlading van de accu
  • Accucapaciteit:522 Wh
CONS
  • Koppel: 40 Nm
  • Hybrid kettingkast
Add your review  |  Read reviews and comments

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0