Craft Essence

€74,95 €89,95

Best deal at: bol.combol.com
Naar de laagste prijs

Ben je wat serieuzer aan het fietsen en zoek je een basis fietsshort om veel verschillende soorten ritten mee te maken? Craft heeft een grote lijn fietsproducten, waarvan we er een aantal in onze test tegenkomen. Lees hier onze review over het Craft Essence bibshort.

De Craft Essence

Craft biedt een grote lijn aan verschillende fietsproducten aan en is onder andere bekend van de sponsoring van verschillende professionele wielerteams. Kwaliteit lijkt dus gegarandeerd. Een basic, zwart fietsshort is een item waar fietsers er niet genoeg van kunnen hebben vanwege de vele verschillende soorten ritten die je er mee kan maken. We zijn dan ook benieuwd naar dit Essence short van Craft.

Ons oordeel

In de beoordeling van fietsbroeken letten we op een aantal elementen. We kijken naar het comfort en het design. Samen komen we hiermee tot een score. In onze beoordelingen nemen we in alle gevallen de prijs/kwaliteitverhouding mee.

Design

8.1/10 – Dit short ziet er op het eerste gezicht mooi neutraal. Wij hebben een persoonlijke voorkeur voor shorts die volledig zwart zijn, zonder andere kleuren of te grote logo’s. Dit short ziet er zo uit, en de zwarte bretels kleden het geheel mooi af. De bretels zijn een mooie middenweg tussen mesh- en zwaarder lycra, wat de broek voor veel verschillende temperaturen geschikt maakt. Je ziet het op het eerste gezicht niet, maar er zitten reflectieve details weggewerkt in dit short. Dit is erg subtiel gedaan en belangrijker dan je zou denken. Zelfs de kleinste reflectieve details voegen direct extra veiligheid toe aan een design. Zeker omdat de benen bewegende delen zijn, die extra opvallen. Over het algemeen een mooi, functioneel, design.
Dat de shorts ook nog gemaakt zijn van eco-friendly en gerecycled materiaal levert nog een extra puntje op in onze test.

Comfort

7.9/10 – Deze shorts zijn gemaakt van Lycra Sport Energy compressie stof, wat de spieren wat kan ondersteuning. Zowel het boven- als het ondergedeelte van de broek is gemaakt met een gemiddelde dikte, geschikt en ademend bij wat frisser- en bij wat warmer weer. De siliconen print aan het eind van de broekspijpen houden het short mooi op zijn plek.
Voor de pad is er gebruik gemaakt van een Infinity C3 pad, eveneens gemaakt van een gemiddeld dikke stof. Deze stof biedt geen bescherming bij regen. Normaalgesproken zou dit comfortabel moeten zijn voor ritjes tot ongeveer 5-6 uur.

Specificaties via craftsportswear.co.uk:

  • Gewicht: 210 gram
  • Gerecycled Lycra: groen short

Onze ervaring:

  • Design: 8.1/10
  • Comfort: 7.9/10

Ons eindoordeel

8.0//10 – Dit short verraste ons op verschillende onderdelen. Naast dat het er goed en neutraal uitziet, is het voor veel verschillende temperaturen inzetbaar. Ook is het gemaakt van gerecycled materiaal, dus je draagt ook nog een steentje bij aan een betere wereld. Voor een basismodel is het net wat hoog geprijsd, maar je krijgt er ook een hoop voor terug. Het comfort, de pad en pasvorm zijn allemaal in orde. De subtiel verwerkte reflectie details zijn een mooi extraatje en bieden wat extra veiligheid.

8 Total Score

Design
8.1
Comfort
7.9
PROS
  • All-round
  • Gerecycled materiaal
CONS
  • Niet zo geschikt voor het vroege voorjaar of nat weer
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0