Craft Rise Dames

€70,95 €79,95

Best deal at: bol.combol.com
Naar de laagste prijs

Als je als vrouw een fietsshort zoekt heb je tegenwoordig genoeg keuze. Waar in het verleden fietsshorts en andere fiets gerelateerde producten zich nog wel eens lieten kenmerken door een kleinere, roze versie van het originele product te zijn, zien we we nu steeds meer producten op de markt die qua pasvorm en ergonomie bij vrouwen passen. Craft heeft een uitgebreide lijn aan fietskleding voor vrouwen, waaronder het Rise Dames model.

De Craft Rise Dames

Craft plaatst zich met zijn producten in een grote markt voor fietsproducten die niet budget- maar ook niet high end zijn. Geschikt dus voor een grote groep consumenten, en daarmee vaak ook geschikt voor veel verschillende gebruik. Het Rise short voor heren is een typisch Craft model, dat functionaliteit combineert met comfort en een scherpe prijsstelling.

Ons oordeel

In de beoordeling van fietsbroeken letten we op een aantal elementen. We kijken naar het comfort en het design. Samen komen we hiermee tot een score. In onze beoordelingen nemen we in alle gevallen de prijs/kwaliteitverhouding mee.

Design

7.6/10 – Het uiterlijk van een fietsshort is belangrijk, het oog wil ook wat. Dat is bij dit short in orde. Het volledig zwarte short ziet er stijlvol uit. Het enige detail dat direct opvalt is het kleine zwarte merkje op het linkerbeen, wat zwart-op-zwart bedrukt is. Het geheel ziet er stijlvol uit en is makkelijk te combineren met de rest van je fiets garderobe.
De bretels van dit model bieden wat meer ruimte voor het borstgedeelte en is dus comfortabeler voor vrouwen. Het bretels gedeelte ademt genoeg voor warme zomerdagen.
Een minpuntje is dat een reflecterend element ontbreekt op dit model.

Comfort

7.8/10 – Voor de prijsklasse van deze broek is dit model erg comfortabel. De gebruikte stof is zacht en elastisch, maar niet te nauw of drukkend. Het zeem is ergonomisch vriendelijk voor het vrouwelijk zitvlak, maar is vrij basic en niet veel verschillend van de mannelijke variant van deze fietsbroek. Craft noemt dit zeem ‘C4’. Een prima keuze voor ritten tot en met 4-5 uur. Kijk voor een meer specifiek ontwerp eens naar het Assos short in onze test. Het is niet het meest lichte short in onze test, er is duidelijk meer ruimte in dit ontwerp voor het comfort dan voor prestatie kenmerken.

Specificaties via craftsportswear.co.uk:

  • Bretels
  • C4 pad (zeem)

Onze ervaring:

  • Design: 7.3/10
  • Comfort: 7.5/10

Ons eindoordeel

7.7/10 – Het Craft Rise damesmodel is een prima fietsshort dat wel erg veel op het herenmodel lijkt. Behalve de bretels en de vorm van het zeem lijken er niet bijzonder verschillen in de twee producten te zitten. Wellicht kun je dat voor de prijs ook niet verwachten. Voor het beoogde gebruik van korte tot middellange ritten is het een prima short, zeker als je de prijs in gedachten neemt. Daarnaast ziet het short er goed uit. Een reflecterend detail op het short had nog wat extra punten op kunnen leveren.

7.4 Total Score

Design
7.3
Comfort
7.5
PROS
  • Prijs/kwaliteit
  • Comfortabel
CONS
  • Geen reflectie
  • Lijkt erg op het heren model
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0