Craft Rise

€69,99 €79,49

Best deal at: bol.combol.com
Naar de laagste prijs

Zoek je een bibshort om aan te kunnen trekken op wat kortere tochten en voor recreatief sportief gebruik? En heb je een klein budget, maar wil je daar graag het maximale uit halen? Craft speelt op deze behoeften in met het Rise model voor heren. Hieronder lees je onze bevindingen.

De Craft Rise

Craft plaatst zich met zijn producten in een grote markt voor fietsproducten die niet budget- maar ook niet high end zijn. Geschikt dus voor een grote groep consumenten, en daarmee vaak ook geschikt voor veel verschillende gebruik. Het Rise short voor heren is een typisch Craft model, dat functionaliteit combineert met comfort en een scherpe prijsstelling.

Ons oordeel

In de beoordeling van fietsbroeken letten we op een aantal elementen. We kijken naar het comfort en het design. Samen komen we hiermee tot een score. In onze beoordelingen nemen we in alle gevallen de prijs/kwaliteitverhouding mee.

Design

7.3/10 – Allereerst kijken we naar het uiterlijk van dit short. Het is altijd prettig als een fietsshort makkelijk te combineren met de rest van een outfit, en dat is door de neutrale kleurstelling het geval. De witte streep aan de onderkant van de broek maakt dat dit model er net wat sportiever uitziet dan volledig zwarte modellen.
De bijpassende zwarte bretels zien er prima uit, en zijn niet dik, maar ook niet dun te noemen. Dit maakt de broek geschikt voor een grote variatie aan temperaturen.
De stof is ergonomisch en comfortabel, de broek heeft een wat minder sportieve (strakke) pasvorm dan andere shorts. Een siliconen print houdt de broek goed op zijn plek, maar het ontbreken van een (klein) reflectie-element is een gemiste kans

Comfort

7.5/10 – Gezien de prijsstelling is deze broek erg comfortabel te noemen. Comfort lijkt in het ontwerp dan ook een grotere rol gespeeld te hebben dan prestaties of gewicht. Het C4 pad zou goed genoeg moeten zijn voor korte tot middellange fietsritten zonder problemen aan het zitvlak. De mesh stof die daarvoor gebruikt is ademt goed en dat maakt dat het short niet snel klam en irriterend zal aanvoelen.

Specificaties via craftsportswear.co.uk:

  • Gewicht: 191 gram
  • C4 pad (zeem)

Onze ervaring:

  • Design: 7.3/10
  • Comfort: 7.5/10

Ons eindoordeel

7.4/10 – De Craft Rise voor heren is een prima combinatie van prijs/kwaliteit en comfort. Dit short zal niet de eerste keus zijn van fietsers die het uiterste van hun training of wedstrijd vragen, maar buiten die groep is deze groep geschikt voor een groot aantal fietsers.
Het bibshort is uiterst comfortabel, je zal er dan ook niet snel een miskoop mee doen.
Een klein minpuntje vinden wij wel het ontbreken van een klein reflectie-streepje of logo. Dit kan de veiligheid gemakkelijk wat verhogen. Ga je niet in het donker rijden, dan is dit niet zo’n groot probleem.

POSITIEF:

NEGATIEF:

7.4 Total Score

Design
7.3
Comfort
7.5
PROS
  • Prijs/kwaliteit
  • Comfortabel
CONS
  • Geen reflectie
  • Minder geschikt voor langere ritten
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0