Cube Town Hybrid Pro 500 2018 review

Cube Town Hybrid Pro 500 2018 review

Het merk Cube bestaat sinds 1993 en heeft zich vanaf toen in rap tempo ontwikkeld tot één van de grootste fietsmerken ter wereld. Cube focust zich op het produceren van high-tech fietsen met een simpel en uniek ontwerp. Dit is natuurlijk ook terug te zijn bij de Cube Town Hybrid Pro 500 2018. Zoals je waarschijnlijk al is opgevallen heeft de fiets een beetje een vreemd uiterlijk. Maar als er iets is dat je moet weten over elektrische fietsen is dat je ze nooit op hun uiterlijk moet beoordelen!
In deze review gaan wij dit model uitpluizen en een eerlijke beoordeling geven om jou hopelijk te helpen bij jouw keuze voor de best geschikte e-bike!

We gaan als eerste verder op het design van de fiets. De reden waarom de Cube Town Hybrid Pro er anders uitziet dan andere e-bikes komt vooral doordat de accu op een andere plek zit. Normaal is de accu gevestigd op de bagagedrager, maar in dit geval zit de accu achter het frame. Hierdoor is de instap wat lager, maar dit heeft verder geen effect op het fietsen. De ontwerpers hebben deze keuze natuurlijk bewust gemaakt en ik zal je uitleggen waarom. Doordat de accu in het midden is gevestigd, heeft de fiets meer stabiliteit. Dit komt doordat er meer gewicht in het midden van de fiets zit. Super slim natuurlijk!

In het kort

cube-town-hybrid-review
De Cube Town Hybrid Pro is origineel een stadsfiets, maar de Bosch middenmotor zorgt ervoor dat deze fiets daarnaast goed ingezet kan worden voor multifunctioneel gebruik. De fiets kan dus gebruikt worden voor het maken van stadsritjes naar het werk of de supermarkt. En als jij daarnaast in de weekenden de duinen wil verkennen is dat natuurlijk ook nog een optie met deze elektrische fiets.

Voordeel
  • Trapondersteuning is natuurlijker
  • Meer stabiliteit
  • Dosering verloopt preciezer
  • Goedkoper dan gemiddelde fiets met middenmotor
Nadeel
  • Grotere kans op slijtage
  • Motor soms lichtelijk hoorbaar

Waarom je de Cube Town Hybrid pro wel zou moeten kopen

Als jij een stevig, high tech model zoekt met een minimalistisch ontwerp, dan is de Cube Town Hybrid pro een echte aanrader. De echte verkooppunten zijn toch wel de kwaliteit van de e-bike en de middenmotor. Je moet er wat voor over hebben, maar dit is zeker één van de beste elektrische fietsen met middenmotor. De Cube Town is ontworpen met alleen maar A merk e-bike onderdelen en het is daarom ook niet gek dat de fiets hoog scoort op het onderdeel ‘prestatie’. Daarnaast is deze fiets een lichtgewicht, dus het is makkelijk om hem overal mee naar toe te nemen en te verplaatsen. Tevens heeft de fiets een Shimano 8 versnellingen systeem en dat betekent dat de fiets op elke situatie aangepast kan worden.

Waarom je de Cube Town Hybrid pro niet zou moeten kopen

Zoals eerder vermeld kan je deze elektrische fiets voor verschillende gebieden inzetten. Echter, is het jouw doel om je fiets te gebruiken voor het verkennen van barre landschappen, dan is deze fiets zeker geen aanrader… Wat je dan het beste kan doen is kijken naar een ander model dat hier wel geschikt voor is. Neem bijvoorbeeld een kijkje naar de nummer #1 e-bike met middenmotor: de Binckers Bretagne M8. Daarnaast heeft deze e-bike een erg simpel model. Voor sommige fietsers kan dit een voordeel zijn, maar het design is niet voor iedereen weggelegd. Als jij opzoek bent naar een model met wel extra eigenschappen, zoals een luxe zadel, dat is dit waarschijnlijk niet de geschikte fiets voor jou.

Tot slot

beste ebike nummer 2
vanaf: €2599,-

  • Zeer stevig model
  • Stabiliteit door verdeeld gewicht
  • Geschikt voor multifunctioneel gebruik
Reviews

Dus nogmaals, voor fietsers die hun e-bike willen gebruiken voor dagelijks gebruik in de stad en daarnaast van tijd tot tijd willen genieten van de natuur is dit het geschikte model. Ook het simplistische model en de compactheid zijn zeker eigenschappen waarom wij deze fiets sterk aanraden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *