De Evercross Challenger Basic

€226,80

Best deal at: bol.combol.com
Naar de laagste prijs

De meeste hoverboards zijn, zeker als je net nieuw bent op de markt voor hoverboards, niet goed van elkaar te onderscheiden. Met de Challenger Basic maakt het bedrijf Evercross hier een uitzondering op. Dit model heeft duidelijk een iets andere doelgroep als de meeste andere modellen die bedoeld zijn om mee te spelen of om korte afstanden af te leggen: dit model kan ook off-road uit de voeten.

De Evercross Challenger Basic

Evercross is een erg nieuw merk op de markt. Sinds 2015 claimen ze de leider in Europa te zijn in e-mobility. Met de Challenger Basic heeft het bedrijf een hoverboard voor mensen die wat avontuurlijker ingesteld zijn. Over zijn producten geeft Evercross niet veel informatie. Het lijkt er op dat de focus van het bedrijf vooral is het zo goedkoop mogelijk leveren van elektronische producten geproduceerd in China. Dit is niet altijd slecht nieuws, weinig informatie of geen actieve marketing betekent niet per se een slechter product.

Ons oordeel

Voor de beoordeling van hoverboards gebruiken dezelfde opbouw in beoordeling als bij bijvoorbeeld speed speed pedelecs: we kijken naar het design, de accuprestaties en de motorprestaties. Samen vormen deze de belangrijkste aspecten van het product, en in combinatie met de prijs/kwaliteitverhouding komen we tot een oordeel. Alle onderdelen wegen even zwaar in onze test.

Design

6.2/10 –
Het idee is leuk, een wat grover gebouwd hoverboard om ook off-road mee uit de voeten te kunnen. In dit geval lijkt dat meer een verkooptruc dan dat het daadwerkelijk praktisch is. Met wat camouflagekleuren (ook andere kleurstellingen beschikbaar) en iets bredere banden lijkt het net een militair voertuig en dat voelt direct veilig en robuust.
Die mate van robuustheid valt in werkelijkheid nogal mee, het is in feite gewoon een regulier hoverboard.
Een ander verhaal is natuurlijk persoonlijke smaak: vind je zo’n iets groter hoverboard met wat bredere banden gewoon mooi? Dan kan dit uiteraard een belangrijke overweging zijn.
Er bevinden zich LED-lampen aan de voorkant van het hoverboard en het product beschikt over alle veiligheidscertificaten van de Europese Unie.

Accuprestaties

8.5/10 –
De accu van deze Evercross Challenger Basic is 4400 mAh, een gemiddelde accu in onze test. Het zal je iets meer dan 4 uur duren om je accu op te laden.

Motorprestaties

7.5/10 –
Aan beide wielen bevindt zich een motor, die samen zo’n 700W aan vermogen leveren. Wederom een gemiddelde score in onze test. Omdat het hoverboard wat groter is komt dit alleen niet tot uiting in de maximale afstand die je er mee kan afleggen: die is zo’n 12 kilometer. De topsnelheid bedraagt net als bij veel andere hoverboards 15 kilometer per uur.

Specificaties via evercross.eu:

 • 2 x 350W motor
 • 15 km/h maximumsnelheid
 • 12 kilometer actieradius

Onze ervaring:

 • Design: 6.2/10
 • Accuprestaties: 8.5/10
 • Motorprestaties: 7.5/10

Scores via andere platforms:

 • bol.com (5/5 uit 1 review)

Ons eindoordeel

7.4/10 –
In ons eindoordeel nemen we ook de prijs/kwaliteitverhouding mee. De Evercross Challenger Basic hoger geprijsd dan gemiddeld in onze test. Je krijgt daarvoor voor een prima product, maar je betaalt er wel wat meer voor dat nodig. Ben je van plan om veel op mooie gravelpaden met hier en daar een hobbel te gaan rijden, of op nette bospaden? Dan is dit model misschien iets voor jou. In alle andere gevallen kijk je misschien beter naar een ander product. Voor op de weg zijn er met dezelfde specificaties goedkopere modellen te vinden.

7.4 Total Score

Design
6.2
Accuprestaties
8.5
Motorprestaties
7.5
PROS
 • Accucapaciteit
 • Motorprestaties
CONS
 • Prijzig
 • Design
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
 • Total (0)
Compare
0