De Oxboard ONE

€324,99

Best deal at: bol.combol.com
Naar de laagste prijs

Zoek je naar een hoverboard, maar vind je een beslissing lastig omdat veel modellen op elkaar lijken en maak je je misschien wat zorgen wat te doen als er iets mee mankeert? In dat geval kan een Hoverboard geproduceerd in Nederland misschien een oplossing zijn. Lees hier onze review over de Oxboard One..

De Oxboard ONE

Het Nederlandse Oxboard is een innovatief bedrijf dat sterk maakt voor meer e-mobility. Het bedrijf maakt niet alleen maar hoverboards, maar ook een aantal andere oplaadbare apparaten om je voort te bewegen zoals e-scooters. De Oxboard One is het standaardmodel van het bedrijf. Dit zie je ook terug in de prijs.

Ons oordeel

Voor de beoordeling van hoverboards gebruiken dezelfde opbouw in beoordeling als bij bijvoorbeeld speed speed pedelecs: we kijken naar het design, de accuprestaties en de motorprestaties. Samen vormen deze de belangrijkste aspecten van het product, en in combinatie met de prijs/kwaliteitverhouding komen we tot een oordeel. Alle onderdelen wegen even zwaar in onze test.

Design

9.1/10 –
Dit model ziet er neutraal uit met zijn effen kleuren en de herkenbare vormen voor een speed pedelec. Er zitten zoals we van Oxboard gewend zijn niet al te veel fratsen aan dit apparaat. Waar andere hoverboards nog wel eens willen uitpakken met opvallende kleuren, lampen en speakers, blijft dit model mooi neutraal. Met dit hoverboard verplaats je je veilig: alle relevante EU veiligheidscertificaten zijn behaald. Het kan een gewicht dragen tot en met 120 kilo. Verder lijkt dit model op de standaardmaten van de meeste hoverboards. De velgen zijn van aluminium en de rubber banden zijn 6,5 inch breed. Op het gedeelte waar je staat bevindt zich een batterij indicator, hier kan je zien hoeveel batterij je nog over hebt.

Accuprestaties

6.5/10 –
Dit hoverboard beschikt over een accu van 3600mAh, dit is iets lager dan gemiddeld van onze test. Het duurt waarschijnlijk zo’n 3,5 uur voordat je de accu totaal hebt opgeladen. Dit is van invloed op de actieradius.

Motorprestaties

7.5/10 –
Dit model hoverboard beschikt naast de gemiddelde accu, ook over gemiddelde motorprestaties. Dit komt neer op 2 x 350W, samen 700W aan vermogen. Dit is een gemiddelde score in onze test. Met deze specificaties komt deze Oxboard tot een maximum snelheid van 15 kilometer per uur. Het maximumbereik van dit hoverboard is ongeveer 60 minuten, wat waarschijnlijk neer komt op zo’n 9-12 kilometer. Een lage score in onze test.

Specificaties via oxboard.com:

  • 2 x 350W motor
  • 15 km/h maximumsnelheid
  • max. 60 minuten actieradius

Onze ervaring:

  • Design: 7.5/10
  • Accuprestaties: 7.8/10
  • Motorprestaties: 7.5/10

Ons eindoordeel

7.7/10 –
In ons eindoordeel nemen we ook de prijs/kwaliteitverhouding mee. De Oxboard One is een gemiddeld hoog geprijsd hoverboard in onze test. Je krijgt daarvoor een prima product, met het voordeel dat je het makkelijk in Nederland zou kunnen laten repareren. De verdere specificaties zijn niet erg bijzonder.

7.6 Total Score

Design
7.5
Accuprestaties
7.8
Motorprestaties
7.5
PROS
  • Nederlands bedrijf (reparatie in Nederland)
  • Prima motorprestaties
CONS
  • Kleine accu
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0