DocGreen E-vouwfiets EK16

€499,00

Best deal at: amazon.nlamazon.nl
Naar de laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: DocGreen E-vouwfiets EK16 - €499,00

In onze tests hopen we ook altijd dat we een aantal goedkopere modellen tegenkomen, omdat we zo ook de mensen die gebonden zijn aan een wat kleiner budget van dienst kunnen zijn. Dit model van DocGreen is zo’n goedkoper model. Dit maakt het interessant voor onze test. Kan dit model zich meten met de wat duurdere modellen in onze test? We zoeken het voor je uit.

Ontwerp

Allereerst moeten we constateren dat dit model geen ‘pure’ vouwfiets is. Een ketting en een versnellingsapparaat ontbreken namelijk voor deze fiets. Dit is niet zo’n groot probleem, maar officieel valt dit model daarom wel onder de wet van de elektrische scooters. Check daarom goed voor je tot aankoop overgaat of je dit model mag gebruiken bij jou in de buurt. Dit model behoort tot de lichtste modellen die we hebben getest, met zo’n 12.7 kg.

Dit model beschikt niet over vering. Dat is misschien ook een beetje veel om te verwachten van een apparaat in deze prijsklasse. Hierdoor is met model misschien wel een beetje minder geschikt voor gebruik op klinkerweggetjes van de oude Nederlandse binnensteden. Dit model beschikt wel over schijfremmen, een prima specificatie voor een model als dit.

Accu en motor

De DocGreen E-vouwfiets EK16 heeft een Lithium ion (Li-ion) batterij als energiebron. Lithium ion (Li-ion) is samen met Lithium Polymeer (LiPo) de meest gebruikte accu in moderne elektrische fietsen. Lithium accu’s zijn gemiddeld wat duurder dan traditionele accu’s zoals Ni-Mh maar gaan wel veel langer mee. Hierdoor zijn ze veel beter voor het milieu, maar zijn ze ook duurzaam voor uw portemonnee. Naast levensduur hebben deze accu soorten ook vaak een hoger accucapaciteit per kg, en een zeer lage zelfontlading.

Deze e-vouwfiets heeft een accucapaciteit van 180 Wh. In onze test hebben we krachtiger accu’s gezien, maar gezien het lage prijspunt van dit model was het te verwachten dat dit model niet de hoogste specificaties zou hebben.

De accu van dit model is uitneembaar, op een vrij eenvoudige manier zoals we die kennen van laptops. Je kan hierdoor de accu op een gemakkelijke plek thuis opladen.

De wielen van dit model zijn niet allebei even groot. Het voorwiel is 12 inch, en het achterwiel is 10 inch. In dit kleinere achterwiel bevindt zich de motor van de fiets. Het achterwiel is een krachtige plek voor een motor.

Omdat de accu zich in het midden van het frame bevindt kun je met deze fiets wat beter in balans blijven. Wel is de (houder van de) accu vrij groot en neemt deze een groot gedeelte van het frame in beslag. Je bent hierdoor wel zeer vatbaar voor wind, die je weer uit balans zou kunnen brengen.

De motor van dit model is zo slecht nog niet voor een model van de prijsklasse. De koppel (motorkracht) van de motor van dit model is 36 Nm. Voor e-vouwfietsen zijn de hoogst gemeten waarden 40 Nm, dit model scoort dus prima.

Dit model beschikt niet over verschillende trapondersteuningen, omdat het effectief een elektrische scooter is. Je kan met dit model gas geven om sneller vooruit te gaan.

Bereik

Je kan met dit model zo’n 20 km ver rijden, een vrij lage actieradius. Houdt hier goed rekening mee op het moment dat je de aankoop van dit model overweegt.

6.4 Total Score

Kracht
8.7
Bereik
3.5
Comfort
7.0
Design
6.3
PROS
  • Comfortabel
  • Bijzonder licht
CONS
  • Actieradius
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0